Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 мај 2015
Мислења
25
Поени од реакции
45
Jas mislam si cekala tolku creme poradi zbrkite so Bea nastanati od tagasnata vlada zar zel nekoj poskoro od tebe ako bese seuste taa vlada na vlast mozebi I uste Edna god kesi cekala ova e samo moe mislenje nemora da znaci deka e taka no jas sum uveren deka ako si cekala 2 I kusur godini toe poradi vladata I zbrkite sogi napraj Sega so Bojko ne veruvam deka kese ceka tolku dur moze i da se skrati vremetraeenjeto od intervjuv do grazdanstvo ostanuva da vidime :)
мене ме нападнаа што реков дека е 2 до 2 ипол години,изгледа се посредници што ги лажат луѓето дека може за 1 година да им извадат пасош,нека ми докаже кој е тој што од 2013 наваму извадил за 1 година.збориме да има прв братучед со пасош или документи од баба дедо.не зборам да има родител Бугар или Бојко Борисов да му е братучед.пак ќе кажам тоа ми го кажаа луѓе во амбасадата,можеби некој на форумов знае повеќе од луѓето во амбасада.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
мене ме нападнаа што реков дека е 2 до 2 ипол години,изгледа се посредници што ги лажат луѓето дека може за 1 година да им извадат пасош,нека ми докаже кој е тој што од 2013 наваму извадил за 1 година.збориме да има прв братучед со пасош или документи од баба дедо.не зборам да има родител Бугар или Бојко Борисов да му е братучед.пак ќе кажам тоа ми го кажаа луѓе во амбасадата,можеби некој на форумов знае повеќе од луѓето во амбасада.
2013 bese zaglavena rabotata... sega ke vidime 2014 kako ke odi rabotata eve veka ja pocnaja 2014 znaci max godina i pol ke bidi za tie na pocetokot od 2014

Член од
4 мај 2015
Мислења
25
Поени од реакции
45
Znaci kako sto ti kazav, koga ke ti e gotov proishodo ne e moralno odma da se zakazuvas za intervju... Ke si zbornis so posrednikot koga ke te izvesti deka ti izlegol proishodot najubo, zavisi koga ti e izvaeno lekarskoto.. Poshto za podnesuvanje dokumenti za zakazuvanje za na intervju potrebno ti e lekarskoto, a toa vazi 6 meseci, a te zakazuvaat za 20 dena do mesec, jas takvi informacii imam. I pisi koga ke ima novosti za proishodite da znaeme do kaj sme :)
јас кога бев во министерството за правда,на шалтерот имаше истакнато на кој датум се закажуваат интервјуата,јас бев во ноември 2012 стоеше истакнато 5 април и ми закажаа на 5.април 2013, ако имаш посредник,нека проверува што е истакнато за кој датум,па нека ти каже.ако е сеуште така,а и да не пишува на шалтерот,може да ги праша за кога закажуваат,па ти види со лекарското до кога ти е,ако ти е поважна работата извади ново пред да заминуваш,што ќе биде важечко во септември.[DOUBLEPOST=1431017383][/DOUBLEPOST]
2013 bese zaglavena rabotata... sega ke vidime 2014 kako ke odi rabotata eve veka ja pocnaja 2014 znaci max godina i pol ke bidi za tie na pocetokot od 2014
знам бе пријател,јас зборам за како беше досега,а одсега како ќе биде не знае никој.се надеваме дека ќе биде подобро-побрзо како минатиот пат кога беше Борисов премиер.дај Боже сите да земеме ,за што побрзо време и со памет,да им бидеме многу благодарни на браќата Бугари,а не земи пасош и после плукај по Бугарија,зошто има и такви србомани-неблагодарни.иначе Бугарите рекле дека на Македонци им се давало пасоши,им се дава и ќе им се даваат,само политичката состојба во моментот диктира за колку време ќе биде.

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
јас кога бев во министерството за правда,на шалтерот имаше истакнато на кој датум се закажуваат интервјуата,јас бев во ноември 2012 стоеше истакнато 5 април и ми закажаа на 5.април 2013, ако имаш посредник,нека проверува што е истакнато за кој датум,па нека ти каже.ако е сеуште така,а и да не пишува на шалтерот,може да ги праша за кога закажуваат,па ти види со лекарското до кога ти е,ако ти е поважна работата извади ново пред да заминуваш,што ќе биде важечко во септември.[DOUBLEPOST=1431017383][/DOUBLEPOST]
знам бе пријател,јас зборам за како беше досега,а одсега како ќе биде не знае никој.се надеваме дека ќе биде подобро-побрзо како минатиот пат кога беше Борисов премиер.дај Боже сите да земеме ,за што побрзо време и со памет,да им бидеме многу благодарни на браќата Бугари,а не земи пасош и после плукај по Бугарија,зошто има и такви србомани-неблагодарни.иначе Бугарите рекле дека на Македонци им се давало пасоши,им се дава и ќе им се даваат,само политичката состојба во моментот диктира за колку време ќе биде.
bas taka e I jas koga bev vo ministerstvoto 30 septemvri 2014 imase istaknato na salterot gore deka intervjuata se zakazuvat za 7 dena :)

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
од бугарскиот државен архив соопштија дека наскоро ќе може да се бара на интернет, со име и место на раѓање на сите кои учествувале во бугарската војска за време на втората светска војна (по истиот начин на кој може сега да се бара за учествувале во балканската војна) ова ќе се олесни сите кои бараат да докажат потекло со воени документи

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Imam novost za proishodite deka od 18 maj kje gi pustaat....ova mi e informacija od posrednikot. Denes taka mi kaza....kje go potprasam za intervjuto, izgleda kje treba da vadam novo lekarsko zosto od sept mi e izvadeno....togas prvi put aplicirav za proishot ama pokasno odnesov dopolnitelni i tek vo fevruari povtorno gi podadov dokumentite.

Да, ама може се работи за тоа дека имаш рок од 6 месеци да си го подигнеш происходот, ако е така можеш пример да направиш комбинација покасно да го земеш..... или можеби може да го земеш происходот и откако ќе го земеш да имаш рок од 6 месеци да закажеш интервју.
izvini sakam da te prasam vo vrska so proizhodite ako mozes malce da mi pojasnis,kako ke gi pustale od 18maj???
so bratucedi so deklaracii ke im odobruvaat i na niv???fakticki kako sto bese napisano vo predlog zakonot

Член од
11 април 2012
Мислења
4.723
Поени од реакции
5.463
За тие што се чудеа за рокот и важноста на происходот.
Небитно е кога е изваден ако е изваден на база на потекло од некој предок бугар (родител/баба/дедо) важен ти е секогаш без разлика на тоа колку време поминало.
Е ама па ова не важи за останатите документи, лекарското и потврдите за неосудуваност како и потврдата дека нема судски спорови против тебе се валидни 6 месеци. Што е и нормално за тоа време може масакар си направил па веќе нема да си неосудуван или слично. Затоа тие имаат некој разумен рок на важност.
ПС ако го пропуштиш терминот единствено нешто што правиш од ново е што закажуваш нов, ништо повеќе од тоа. И немора дента кога ќе го земеш происходот да закажеш за интервју можеш и за неколку месеци од тогаш. Или па ако го земеш додека си во МКД закажи во амбасада ќе поминеш интервју за 2-3 дена по подигнување на происходот и потоа бркај си работа каде и да одиш па во септември или подоцна само ќе одиш да прашаш кој број го имаш во министерство и ќе си чекаш.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ок, како што пишав можеби зошто некој спомна погоре дека во рок од шест месеци можеш да закажеш за интервју....... Значи да резимираме, происходот нема рок на важење, туку од кога ќе се подигне за најмногу шест месеци од подигање може да се закаже интервју ?
Не. Ова што го велиш е исто како да има рок на важење.

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Ако имаш проблем со изводите за докажување на роднинска врска,различни презимиња и и сл.,дали известуваат како до пред некое време по е маил за неколку недели или воопшто не ги прегледуваат тие на дополнителна што се вратени?На неколку телефонски броеви барам во дирекција блгарско гражданство,не се јавуваат.Дали службеничката на шалтер ќе даде информација за преписката?Имам пред месец дена доставено документ но статусот е на дополнителна сеуште.Изгледа скоро ич не ги работат тие преписки на кандидати од 2012 и 13 што се и кои што доставиле документи.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Нели до 8-ми Мај ќе го гласаа законот??? Или сега ќе ве лажат посредниците со некој друг датум??

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Нели до 8-ми Мај ќе го гласаа законот??? Или сега ќе ве лажат посредниците со некој друг датум??
Абе другар не биди наивен ова испаѓа чаршиски муабети. А не е тешко човек да разбере дека уште долго ќе се сонуваат новите измени. Кој сака да се информира се пишува на страната на парламентот од збор до збор. Сеуште немаат доставено мислење за измените од мвр и правосудие па гласање во комисија па ако има интервенции со нови предлози па тек во собрание па којзнае кога ќе биде.... се надевам дека не сум во право ама пројдоа веќе 3 месеца од поднесување на предлог измените и сеуште нема ама баш ништо на повидок само млатење празна слама. посредникот ми кажа од блиски и сигурни извори слушнав колев рече итн итн.......

S

Sukhoi-27

Гостин
Утре има мислење на ДАБЧ во однос на законот http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/bills
и тоа е точно на 8 мај, значи точни се тврдењата http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/documents
земете прочитајте
Мислењето е позитивно од ДАБЧ но сметаат дека и покрај овие две точки не се решава проблемот на Бугарите коишто живеат надвор од Бугарија во целост...

Член од
12 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
43
Дали последниве месеци има кандидати кои доставиле дополнителен документ и да влегле во процедура за две недели или месец?Минатата година таква беше практиката на правосудство,околу четири месеци заклучно со вклучување во указ на вицепрезидентот,но сега гледам е сменето тоа и се чека многу време.
Januari mesec dostaven uste se ceka......nema promena uste...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom