- Член од
- 6 јануари 2015
- Мислења
- 1.308
- Поени од реакции
- 1.249
Нема да одам денес во Министерството, туку ќе ги оставам на превод и легализација кај некој приватен овластен преведувач (се надевам дека тоа нема да биде проблем).. Па кога ќе се готовои за околу една недела ќе ги доставам до Министерството заедно со МолбатаУтре може да не најдеш никој во министерство! Ѓурѓовден е и е неработен ден мислам !
Decko, so gigs razmeniv mislenje, ne so site. Se izvinuvam ako napraviv nekoe nedorazbiranje.Со истото она право со кое ти се обидуваш мене да ме замолчиш. Кога веќе шират информации на форумот, добро е да кажат од каде им е изворот на информацијата. Објава во весник, изјава на официјално лице од Бугарија, записник од собраниска комисија, вработен во државните служби или слично, како што практикуваат членовите на форумот кои очигледно се образовани и прават разлика меѓу информација и дезинформација.
Ваквото расфрлање со датуми и рокови не е ништо друго освен шпекулација или нечии желби кои не се корисни и не заслужуваат ничија благодарност.
каков посредник бе луѓе,зошто е тогаш амбасадата на Бугарија отворена,одете си директно во амбасада или конзулат,таму во јануари 2013 ми кажаа дека и да одиш во Софија нема шанси побрзо да биде од 2-2 и пол години.јас на интервју бев во април 2013.дополнителен документ однесов во октомври 2014 и уште чекам.[DOUBLEPOST=1430856750][/DOUBLEPOST]
јас чекам осми месец,а мој пријател кој го однесе 4-5 месеци пред мене ,пред една недела му одобрија-чека потпис од вицепрезидентот
Значи со родител Бугарин, документите во Софија ги поднесов на почетокот на март, а веќе на почетокот на април бев на интервју за државјанство. Ми рекоа дека рокот за разгледување е највеќе една година. За ваквите ситуации можам да сведочам, а за чекање за происход итн, тоа не знам колку трае и како оди процесот.ништо побрзо нема да биде ако одиш во Софија,единствена разлика е дека ќе те чини поскапо за неколку стотина евра,верувајте луѓе се уверив.кога ми го кажа ова човек во амбасадата веќе ги имав дадено документите преку посредник и не можев назад. ако мислите дека ќе ви биде побрзо преку Софија (што нема да биде) тогаш одете преку посредник,иначе поевтино и помалку малтретирање е во конзулатите.[DOUBLEPOST=1430860508][/DOUBLEPOST]
така ми кажа посредникот да правам[DOUBLEPOST=1430860572][/DOUBLEPOST]
во амбасада ми кажаа дека толку време ќе биде
Значи со родител Бугарин, документите во Софија ги поднесов на почетокот на март, а веќе на почетокот на април бев на интервју за државјанство. Ми рекоа дека рокот за разгледување е највеќе една година. За ваквите ситуации можам да сведочам, а за чекање за происход итн, тоа не знам колку трае и како оди процесот.
Za zal se ceka 2, 2 i pol godini. Jas podnesov vo Sofija. Proishod zemav vo april 2013, na intervju bev septemvri 2013, dopolnitelni dokumenti odnesov vo maj 2014. Ne bev vratena na dopolnitelna proverka. Ukazot mi izleze vo fev 2015, potpisano bese pocetok na april 2015, a pasosot ke go podignam krajot na maj. Taka da suma sumarum poveke od 2 godini.[DOUBLEPOST=1430982788][/DOUBLEPOST]Se ceka 2 2 ipol godini ti kazale vo sofija?
Pa vie ako cekate da ve vratat pa togas nosite dopolnitelni dokumenti veruvam deka se ceka 2 2 ipol godini . Ama ako si imas dokumenti za poteklo sigurno ne cekas tolku.
Lekarskoto uverenie treba da e napisano na obrazec od lekarska komora na koj ima voden zig. Treba da ima cetvrtast pecat od zdravstvenata organizacija napred. A okrugli pecat i faksimil od doktorot na zadnata strana od dokumentot.zdravoo drugari.. me interesira dali ima nekoj slika od lekarsko uverenie da mi pusti... me interesira kolku pecati ima i kade ?
било која поликлиника може да ти издаде, јас бев во Медика плусA koj GI izdava lekarskite uverenija?maticen lekar?
Jas mislam si cekala tolku creme poradi zbrkite so Bea nastanati od tagasnata vlada zar zel nekoj poskoro od tebe ako bese seuste taa vlada na vlast mozebi I uste Edna god kesi cekala ova e samo moe mislenje nemora da znaci deka e taka no jas sum uveren deka ako si cekala 2 I kusur godini toe poradi vladata I zbrkite sogi napraj Sega so Bojko ne veruvam deka kese ceka tolku dur moze i da se skrati vremetraeenjeto od intervjuv do grazdanstvo ostanuva da vidimeZa zal se ceka 2, 2 i pol godini. Jas podnesov vo Sofija. Proishod zemav vo april 2013, na intervju bev septemvri 2013, dopolnitelni dokumenti odnesov vo maj 2014. Ne bev vratena na dopolnitelna proverka. Ukazot mi izleze vo fev 2015, potpisano bese pocetok na april 2015, a pasosot ke go podignam krajot na maj. Taka da suma sumarum poveke od 2 godini.[DOUBLEPOST=1430982788][/DOUBLEPOST]
Lekarskoto uverenie treba da e napisano na obrazec od lekarska komora na koj ima voden zig. Treba da ima cetvrtast pecat od zdravstvenata organizacija napred. A okrugli pecat i faksimil od doktorot na zadnata strana od dokumentot.
Со овие податоци ништо не правиш,барај го во книгата што е постирана на 370 страна ,ке видиш има еден пост каде имам реплицирано,тоа е за период 1912-1913прадедо ми служел 3 години во бугарска војска, за него податоци имам само име, презиме и датум на раѓање, друго ништо. има ли некои шанси да го најдат во архивот во В.Трново.
Барам само мислење.