Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Океј е просветлен. Само ти мислиш.
Еве изјасни се долго и целосно, не во една реченица, што е според тебе посаканото сценарио во ситуацијава. Народот е револтиран, власта криела снимки. Опозицијата е таква каква што е - неспособна.
Земи во обзир дека институциите и медиумите се провладини и дека таква битка неможе да се води, и дека избори не се опција поради сите притисоци од власта.
Ајде сега објасни ми која е опцијата покрај протест. Не во една реченица, елаборирај.
Да се разреши правно целава ситуација, да се проветрат некои институции да се договорат за избори и да има пак избори.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да се разреши правно целава ситуација, да се проветрат некои институции да се договорат за избори и да има пак избори.
Ете го тоа што мене не ми е јасно како не го сфаќаш, селективно.
Како да се разреши правно кога судиите се нивни? Институциите се нивни?
На последнава снимка се потврдува дека истражен судија на случај бил ставен таму од страна на општински комитет, како може да ти суди тој што го обвинуваш?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не зборам за тоа, туку за содржината - нема почеток и крај на разговорот (нема шупраиш :LOL:). Не точно баш тоа зборче, туку се гледа дека не е почетокот. Но да, малку се такви снимки. Сепак, може да има различни тактики - кај дел тоа, кај дел вадење од контекст, кај дел „објаснување“, кај дел кога ги редеа разговорите еден по друг - исти имиња и слични ситуации, но дали сме сигурни дека сè е исто и дека се зборува за претхотдното?

Инаку, генерално се согласувам дека разговорите се скандалозни и би требало да си поднесат оставка, но тоа ако бевме Шведска или нешто уште посовршено. И ако имаше асални луѓе да ги заменат. Вака, не ми се симнува од змија на магаре. :rolleyes:
Значи со 100% точност за 24 се утврдува дали се сечени и лепнеи итн. Кој тоа не сака да истражи?

Второто се слагаме за оставки но не во целост. Јас сум убеден дека после оваа афера ако се изнесат пред правдата тие што згрешиле ќе го трасираме патот на правна држава за во иднина следните властодржшци да работат со помалку криминал и корумпираност а со тоа ќе се приблиќиме до држави како што се шведкса и слични. Така д ајас размислувам позитивно и очекувам промена, ти размислуваш негативно и не очекуваш дека нешто ќе се подобри. Тука ја гледам јас разликата во свеста.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Значи со 100% точност за 24 се утврдува дали се сечени и лепнеи итн. Кој тоа не сака да истражи?

Второто се слагаме за оставки но не во целост. Јас сум убеден дека после оваа афера ако се изнесат пред правдата тие што згрешиле ќе го трасираме патот на правна држава за во иднина следните властодржшци да работат со помалку криминал и корумпираност а со тоа ќе се приблиќиме до држави како што се шведкса и слични. Така д ајас размислувам позитивно и очекувам промена, ти размислуваш негативно и не очекуваш дека нешто ќе се подобри. Тука ја гледам јас разликата во свеста.
ZOTE толку години си член на форумов и не престана да трескаш глупости

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

?

..........

Гостин
ZOTE толку години си член на форумов и не престана да трескаш глупости

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Zote е во право, лесно се утврдува дали снимките се вистинити или не, ама фуфка, гол газ покажан на сред улица не се покрива лесно..

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Брутус не спинувај. Нема никаква паралела помеѓу Украина и Македонија.
Да има таква цел Америка-ЕУ на протестите,на улиците ќе имаше мнозинство од албанското население и баш тогаш ќе се случеше Маидан.
Смилковско. Албански знамиња веќе има.

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Младеновски: СДСМ има ангажирано насилни луѓе кои треба да излезат на улица
Поранешниот член на СДСМ кој беше дел од партиската младина, Михаил Младеноски, открива дека Зоран Заев искреирал сценарио со насилни елементи.

Тој вели дека СДСМ има ангажирано насилни луѓе кои треба да излезат на улица.

Младеновски директно го обвини директорот на „Паркинзи“-Центар, Саша Богдановиќ дека тој организира насилни навивачи.

-СДСМ има ангажирано насилни луѓе од навивачката група на „Работнички“. Голем дел од нив се вработени од страна на градоначалникот Жерновски во општина Центар. Организирани се од Саша Богдановиќ кој лично учествувал во нарушувања на јавниот ред и мир, вели тој во емисијата „Јади бурек“ на Сител 3.

Младеноски обвинува дека синоќешните протести било планирано да бидат насилни, а тоа јасно се гледа во однесувањето на протестантите.

-Протестантите доаѓаа со пиротехника во себе, носеа шипки, фантомки, маски како хулигани. СДСМ им дава финансиска поддршка на тој начин што ги вработува, па тие протестираат. Саша Богдановиќ и преку социјалните мрежи ја атакува државата и повикува на насилно рушење на државните институции, рече поранешниот член на СДСМ.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ова беше она лиглено што порано беше во сдмм па после чудесно прејде во умс? :D Од љубов сигурно. (y)

Можда не он, али брат му Стефан мислам дека беше. Тоа беше оној лик што со нож нападна човек во сендвичара 7ца во Лептокарија.

Последно уредено:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Zote е во право, лесно се утврдува дали снимките се вистинити или не, ама фуфка, гол газ покажан на сред улица не се покрива лесно..
не во врска со тоа,туку со остатокот од текстот.
Видете луѓе,Сдсм беше на власт претходно и ако беа добри и работеа нешто за доброто на сите нас,пак ќе беа избрани на следните избори.Немаше ни Пустеци ни лифтови ни кур се тресе да ги спречи да бидат пак на власт.Ама дечките правеа бомбона бизниси секој ден,па така денеска ако не се лажам плаќаме најскапа струја во Европа. Не велам дека и овие другите се поарни од горенаведените,во исти лајна ќе бидеме пак, до гуша и нема мрдање ни лево ни десно.Сме виделе и гледаме дека ни со тие ни со тие не ни е арно,ама пак нив кур ги боли за народот бе,кур ги боли што ние очи си вадиме по форуми и се бркаме со џандари низ Центар,ко демек бараме правда.А правда со шминкање и цвеќиња пред џандари не се добива.
Да не грешам душа и да не ви кршам филм,но и не сакам после тоа да бидам прозван од форумските шерифи па да бидам квалификуван како вмровец,ама на протести требаше да излезете многу одамна.Вака мислам е касно,можеби и предоцна.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.664
Поени од реакции
9.265
Брат џабе и објаснуваш, полицајците треба да умрат и тоа е тоа. Нема врска што беа гаѓани со шишиња, камења, шипки и други ствари, битно они го попречиле движењето на разјарената толпа. Ама така е кога коментираш позади тастатура 3000 километри далеку од Македонија.
Oд кого беа гаѓани со шишиња? Од лица со по десетици кривични пријави?

http://www.flesh.mk/archives/48462

Зошто овие лица досега биле на слобода? Кој ги штитеше да не завршат во затвор? Сигурно тие што протестираа, нели?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.816
Ја октрил Америка?
Па брат му го прави истото само за спортивната тајфа. Најголемите лиглиња во Скопје, брат му им даваше карти на Шверцери од Чаир за да навиваат за Работнички, само за да бидат повеќе од навивачите на МЗТ. Дечките од ЦПБ го направија човек, после тоа за пари се продаде и стана лидер на Центар (вмро) бојс, па со помош на алфаши ја превземаа трибината, за после неколку години да си гледаат кошарка само на телевизија, ако воопшто следат уште кошарка :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom