Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 ноември 2014
Мислења
46
Поени од реакции
76
неактвиноста не значи согласување.
Не знам што те чуди дека не се сите робови на политичарите? Чудно ти е да поверуваш дека постојат такви луѓе? Знам тешко ти е да сфатиш. Тешко ти е да сфатиш дека некој си ги бара своите права, тешко ти е да поверуваш дека постојат такви луѓе. Слепец еден заслепен !!! Ова е чист доказ дека со своја глава не знаеш да размислуваш, само слепо следиш што ти е наредено.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.625
Поени од реакции
22.364
Споредбата Украина - Македонија е најглупа во цел овој случај, односно случкиве што се дешаваат во државава.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Koj faktor e bre toj Soros sto e tolku vlijatelen? Kako ne sum go sretnal po drugi mesta osven vo makedonski mediumi?
Tolku li e jak covekot?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не знам што те чуди дека не се сите робови на политичарите? Чудно ти е да поверуваш дека постојат такви луѓе? Знам тешко ти е да сфатиш. Тешко ти е да сфатиш дека некој си ги бара своите права, тешко ти е да поверуваш дека постојат такви луѓе. Слепец еден заслепен !!! Ова е чист доказ дека со своја глава не знаеш да размислуваш, само слепо следиш што ти е наредено.
Не, ниеден човек не е отпорен на манипулации а политичарите најмногу ги сакаат тие како тебе што МИСЛАТ дека мислат со своја глава.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Споредбата Украина - Македонија е најглупа во цел овој случај, односно случкиве што се дешаваат во државава.
Се надевам дека ќе искочи исто како со турски тгек што трубеа. Сега тоа го нема им остана уште ова. Затгоа се деси и гошинце пробаа да споредуваат со 2001 и тоа еве го снема и така се надевам дека и другото ќе го снема.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
@Brutus немаш што да ми реплицираш?
Тогаш не ми го поти курот со глупи тези и кога немаш што, да постираш слики со кои се потсмеваш со луѓе кои протестираат, размислуваат со своја глава. Не велам не, има поддржувачи на опозиција ама твоето постојано етикетирање дека сите се такви ми ги поти јајцава како што не ми ги поти ни 29ти јули кога е 51 степен на сонце.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.197
Поени од реакции
13.598
Брутус не спинувај. Нема никаква паралела помеѓу Украина и Македонија.
Да има таква цел Америка-ЕУ на протестите,на улиците ќе имаше мнозинство од албанското население и баш тогаш ќе се случеше Маидан.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па нема кај да одиш. Што идеологија има Стефче? Стојанче? У ствари, никој не ни има идеологија.
Искрено, ме заболе мене кур за Стефче, за Стојанче па уште помалку и за нивната идеологија.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Не, ниеден човек не е отпорен на манипулации а политичарите најмногу ги сакаат тие како тебе што МИСЛАТ дека мислат со своја глава.
Океј е просветлен. Само ти мислиш.
Еве изјасни се долго и целосно, не во една реченица, што е според тебе посаканото сценарио во ситуацијава. Народот е револтиран, власта криела снимки. Опозицијата е таква каква што е - неспособна.
Земи во обзир дека институциите и медиумите се провладини и дека таква битка неможе да се води, и дека избори не се опција поради сите притисоци од власта.
Ајде сега објасни ми која е опцијата покрај протест. Не во една реченица, елаборирај.

Член од
18 ноември 2014
Мислења
46
Поени од реакции
76
Ти бре свесен си дека не сите се борат за газот на некој лопов туку за себе лично се борат, за својот дом?? На таквите ко тебе тешко им е да сфатат, знам. Ако си ти таков не значи дека и другите се. Но тешко ти е да сфатиш. Чисто испрано мозоче... Со сите постови само докажуваш колку си ограничен и затуцан.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Ти бре свесен си дека не сите се борат за газот на некој лопов туку за себе лично се борат, за својот дом??
А ти си свесна(ен) дека си изманипулиран(а) од објавувањето на снимките? Еве и да не се монтирани, сигурно е кратен почетокот и крајот (слушнав на некои снимки, жити мајка не ме терај сега да ги барам). Темпото со кое се објавувани - подгревање тензија за работи што не се битни за сите, но во секоја снимка ќе се најде некој засегнат и се надеваат дека на крајот ќе се создаде критична маса за демонстрации. Објавување само негативни работи (а и тие што ги најдоа не се критично негативни, најавуваа нарачани убиства) - зошто не спомнат посета на детски дом и слично, сигурно има. Всушност, зошто не ги објават сите, па ние да си селектираме? Зошто нема снимки за нив од опозицијата? Тие се светци? Зошто има потреба да објаснува пред и по секоја снимка, ние малоумни сме? Тоа е насочување. Играњето со емоции и лажното морализирање, од тоа најмногу ми се гади.

И така натаму...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А ти си свесна(ен) дека си изманипулиран(а) од објавувањето на снимките? Еве и да не се монтирани, сигурно е кратен почетокот и крајот (слушнав на некои снимки, жити мајка не ме терај сега да ги барам). Темпото со кое се објавувани - подгревање тензија за работи што не се битни за сите, но во секоја снимка ќе се најде некој засегнат и се надеваат дека на крајот ќе се создаде критична маса за демонстрации. Објавување само негативни работи (а и тие што ги најдоа не се критично негативни, најавуваа нарачани убиства) - зошто не спомнат посета на детски дом и слично, сигурно има. Всушност, зошто не ги објават сите, па ние да си селектираме? Зошто нема снимки за нив од опозицијата? Тие се светци? Зошто има потреба да објаснува пред и по секоја снимка, ние малоумни сме? Тоа е насочување. Играњето со емоции и лажното морализирање, од тоа најмногу ми се гади.

И така натаму...
Еве што вика професионалец.

Член од
18 ноември 2014
Мислења
46
Поени од реакции
76

И така натаму...
Паметам како вчера да беше кога беше убиен Мартин, уште тогаш имаше револт кај народот, страв. Не е оваа реакција на народот само од снимките, тоа само ја прели чашата. И без снимките знаеше народот сега само како да доби зелено светло ;)

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Еве што вика професионалец.

Не зборам за тоа, туку за содржината - нема почеток и крај на разговорот (нема шупраиш :LOL:). Не точно баш тоа зборче, туку се гледа дека не е почетокот. Но да, малку се такви снимки. Сепак, може да има различни тактики - кај дел тоа, кај дел вадење од контекст, кај дел „објаснување“, кај дел кога ги редеа разговорите еден по друг - исти имиња и слични ситуации, но дали сме сигурни дека сè е исто и дека се зборува за претхотдното?

Инаку, генерално се согласувам дека разговорите се скандалозни и би требало да си поднесат оставка, но тоа ако бевме Шведска или нешто уште посовршено. И ако имаше асални луѓе да ги заменат. Вака, не ми се симнува од змија на магаре. :rolleyes:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom