Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Значи јас не ја знам стратегијата но рече дека нема да си отидат од тој протерст на 17-мај се доеека не дојде експертска влада. Мојата логика е таа, притисок од цела јавност и странска и домашна да се дојде до таков договор. Ама дефинитивно е глупост некој со сила да влага без да контролира полиција и војска што ќе прави у тиуе згради? Ќе си седи? Тоа е манипулација за некој кој нема свест.

п.с. нормално мене ми звчи после ваква афера д аима оставки и одговорност, да се вештачат снимките итн. ама тоа го нема и сега како да дојдеме до правда и виситна?
не знам еве ти кажи :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ајде ќе видиме што е планот. Па ќе збориме пак. После други кога ќе дојдат овие стиве ќе блокираат и така.
Значи секој трет пост ти е „другиве кога беа“ и „другиве кога ќе дојдат“.
Истите и треба да протестираат, не гледам како е тоа лошо кога некој протестира без разлика кој е на власт?

Уствари, гледам...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.210
Не ти забранува да протестираш. Ти забранува (во случајов проба ама неук е без стаф, па не успеа) насока на движење. Да, со устав ти е загарантирано слободно право на движење ама ако полицијата, односно МВР одлучи дека движење натаму е опасно по живот, пример или може да донесе до несакани дејствија, може да донесе до судир и повреди, истото ти го забранува и те пренасочува, како што групата беше пренасочена да протестира пред собрание на РМ.[DOUBLEPOST=1430998989][/DOUBLEPOST]Дај бе баталете вмро есдеес...
Брат џабе и објаснуваш, полицајците треба да умрат и тоа е тоа. Нема врска што беа гаѓани со шишиња, камења, шипки и други ствари, битно они го попречиле движењето на разјарената толпа. Ама така е кога коментираш позади тастатура 3000 километри далеку од Македонија.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Значи секој трет пост ти е „другиве кога беа“ и „другиве кога ќе дојдат“.
Истите и треба да протестираат, не гледам како е тоа лошо кога некој протестира без разлика кој е на власт?

Уствари, гледам...
Е па на 17 мај ЗАЕВ организира протест и ти ќе одиш. Значи го поддржуваш. Остај ги тие флоскули СЕНАРОДЕН МИТИНГ.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Значи јас не ја знам стратегијата но рече дека нема да си отидат од тој протерст на 17-мај се доеека не дојде експертска влада. Мојата логика е таа, притисок од цела јавност и странска и домашна да се дојде до таков договор. Ама дефинитивно е глупост некој со сила да влага без да контролира полиција и војска што ќе прави у тиуе згради? Ќе си седи? Тоа е манипулација за некој кој нема свест.

п.с. нормално мене ми звчи после ваква афера д аима оставки и одговорност, да се вештачат снимките итн. ама тоа го нема и сега како да дојдеме до правда и виситна?
Сакаат да го запалат и да има странска интервенција (посредници). Како-така ќе се убутаат во власт, ќе чепнат по нешто. Пошто на избори немаат шанси, па го фрлија пешкирот и рекоа „јебига, не се живее само од кирија.“

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Е па на 17 мај ЗАЕВ организира протест и ти ќе одиш. Значи го поддржуваш. Остај ги тие флоскули СЕНАРОДЕН МИТИНГ.
Чекај бе агитатору, чекај.
Од каде тоа дека ќе одам?
Од каде тоа дека го поддржувам?

По твојава логика, ти зошто не си на протести ги поддржуваш вемероу, го поддржуваш груефски, поддржуваш прикривање убиства? Така?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Чекај бе агитатору, чекај.
Од каде тоа дека ќе одам?
Од каде тоа дека го поддржувам?

По твојава логика, ти зошто не си на протести ги поддржуваш вемероу, го поддржуваш груефски, поддржуваш прикривање убиства? Така?
неактвиноста не значи согласување.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Тебе да не те боли кур како изгледам јас, немој да си мислиш дека ако имаш плави во фамилијата мојш овде шериф да изиграваш.
Не ме боли, баш ми е гајле. Не сум јас тој што го тресат.
И не се ни трудам да изигравам шериф, само го изразувам своето мислење кое за жал неколку души не можат да го сфатат.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сакаат да го запалат и да има странска интервенција (посредници). Како-така ќе се убутаат во власт, ќе чепнат по нешто. Пошто на избори немаат шанси, па го фрлија пешкирот и рекоа „јебига, не се живее само од кирија.“
Јас не сум пророк и не знам ти од каде си сигурен дека тоа ќе биде палење на државни згради. Што ако искочи мојата логика со блокирање на цел град? Ќе нема да дојде леб, ќе нема кој да иде на работа еден ден. Дал ие тоа доволен притисок за постигање на целта? Јас мсилам дека е доволен. Што ќе биде ќе видиме но пред време некого да го прогласиш за виновен не е во ред. Ниту јас тврдам дека ќе биде 100% по моја логика.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Јас не сум пророк и не знам ти од каде си сигурен дека тоа ќе биде палење на државни згради. Што ако искочи мојата логика со блокирање на цел град? Ќе нема да дојде леб, ќе нема кој да иде на работа еден ден. Дал ие тоа доволен притисок за постигање на целта? Јас мсилам дека е доволен. Што ќе биде ќе видиме но пред време некого да го прогласиш за виновен не е во ред. Ниту јас тврдам дека ќе биде 100% по моја логика.
Може да е и тоа, дај што ќе дадеш. Не мора да е еден удар, туку постепено слабеење и исцрпување. Тоа им и е навика на комуњарите, со протестите на онаа стечајката.[DOUBLEPOST=1431008424][/DOUBLEPOST]
Па тоа е твојата теза цел твој век на форумоф. Ако не си со дпмне, ондак си комуњар.
Па нема кај да одиш. Што идеологија има Стефче? Стојанче? У ствари, никој не ни има идеологија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom