MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Очигледно не разликуваш „Црква„ од „секта„.1)Еден куп секти,секоја со различна интерпретација на библијата и према тоа еден куп цркви со различни толкувања и учења.
Одиме понатаму...[DOUBLEPOST=1430756631][/DOUBLEPOST]
Јас не знам, туку верувам и има доверба. Знаат други ликови, ко се достојни за такво знаење,2)Од каде знаеш каков е оганот кај практикантите на окултните знаења.Како се дрзнуваш да тврдиш нешто за кое не си го доживеал нити спознал?
.
Патем кажано, од кај па ти знаеш каков е оганот од окултистичките практиканти?...[DOUBLEPOST=1430756710][/DOUBLEPOST]
Ако се‘ беше однапред детерминирано, нашево битисување ќе беше бесцелно и бесмислено.3)Се е однапред детерминирано,системот во кој живееш е затворен.Нема надвор,и да сакаш нема да ти пораснат крила. Твојот избор е борба помеѓу твоите страсти и разум,човекот ги контролира своите страсти,но страстите се детерминирана природа или веќе дадена природа.Никој не избира да биде убиец,таквиот едноставно е убиец поради неговата природа да неговите нагони го превагнуваат неговиот разум.Ни глушецот нејќи да умре ама неможе да одолее на прекрасното сирење на стапицата.
Се е детерминирано и се зависи од гените,семејството и околината или во превод овие клучни фактори се детерминанти кои не си ги избрал туку едноставно се раѓаш на со гени кои ти се доделени во семејство каде не си го избрал и место каде исто така ти е доделено.
Одиме понатаму...[DOUBLEPOST=1430756755][/DOUBLEPOST]
Затоа што вистината и лагата немаат ништо заедничко.[DOUBLEPOST=1430756819][/DOUBLEPOST]И зошто толку си противречите со окултниве практиканти ?
Кажа-и остана жив.Па христијанството е всушност еден микс религија во која се застапени монотеизмот предсе од јудеизмот,кабалата и паганизмот. .
Сигурен сум дека ова си прочитал од некаде, а самиот не можеш да го објасниш.[DOUBLEPOST=1430756933][/DOUBLEPOST]
Да не бев свесен дека окултизмот и верата во Бога се две неспоиви нешта, сега не би пишувал за мојата вера.[DOUBLEPOST=1430757022][/DOUBLEPOST]Така и ти,си слушнал окултно и то по апсолутизам е лошо а не си свесен дека твојата школа е иста како неговата,дури и би се дрзнал да речам дека на иста страна сте.
Го разбираш напишаново? Се сомневам...Никој не го крие, скриено е за оние што се ограничени во своето разбирање и сваќање.
Има работи што ме се дознаваат на механички начин, преку соопштување, туку се осознаваат.
Ништо конкретно не кажуваш.[DOUBLEPOST=1430757075][/DOUBLEPOST]
Име: Исус.Значи вистината имала име...? А презимето како и е?
Презиме: Христос.
Напиши го името од твојата вистина. Презимето е небитно...
Последно уредено: