Колку ве има? Легион?...јас сум чедо на сатаната
Нема,затоа што Бог е дух а не физичко тело и второ затоа што ,,Неможеш да ме видиш Мене и да останеш жив''.За Негова слава има луѓе кои го виделе Неговиот Син - Господ Исус Христос.Има една жена и ден денеска е жива, во Лондон живее и го проповеда Христијанството.Она била муслиманка,она го видела лично и персонално и колку што знам била неподвижна и проодела.Има книга автобиграфска за тоа,нешто со Вел беше ама не ми текнува точно насловот.Во Матица Македонска во Скопје мислам дека ја има.А има и уште една која е многу подобра од оваа: Ако не сте го нашле Господ на Земјата тогаш сигурно нема да го најдете и таму горе.
????Нема,затоа што Бог е дух а не физичко тело и второ затоа што ,,Неможеш да ме видиш Мене и да останеш жив''.За Негова слава има луѓе кои го виделе Неговиот Син - Господ Исус Христос.Има една жена и ден денеска е жива, во Лондон живее и го проповеда Христијанството.Она била муслиманка,она го видела лично и персонално и колку што знам била неподвижна и проодела.Има книга автобиграфска за тоа,нешто со Вел беше ама не ми текнува точно насловот.Во Матица Македонска во Скопје мислам дека ја има.
Логиката на жртвување на Синот е едноставна: само совршено и непорочно битие може да ги избави од смртта грешинте човечки битија.Второ и побитно (според мене) како е возможно да жртвуваш нешто што и после продочжува да живее т.е. Исус е жртвуван а истовремено е дел од самиот бог. Или идејава сте ја добиле од гуштерите и нивната опашка.
????
Прво Христијанството вика дека постои свето тројство т.е. Отецот, Синот и Светиот Дух. оттука се поставува прашањето ако Исус е материјалниот дел (според твојот претходен пост) а отецот е Духот тогаш што е Светиот Дух.
Второ и побитно (според мене) како е возможно да жртвуваш нешто што и после продочжува да живее т.е. Исус е жртвуван а истовремено е дел од самиот бог. Или идејава сте ја добиле од гуштерите и нивната опашка.
Подолго време скитам по овој форум и читам мислења, па мислам дека е време да се приклучам кон дискусијата.
Прво никој не рече дека Исус е материјален.Второ,за Светото Тројство сум зборел милион пати овде и стварно веќе нема смисла да објаснувам секој ден едно исто.
Друго,споредбава ти е................................ајде ќе ти објаснам ама секој божји пат се враќаме на почетокот.Немање ОСНОВНИ ПОЗНАВАЊА на Христијанството а се чудите зошто не ви е нешто јасно..
Зошто дојде Исус на земјата ?
- Да ги плати гревовите на сите луѓе кои веруваат во Бог
- За да им донесе исцелување и спасение на сите оние кои ќе поверуваат во Него ОД БИЛО какви болести и слабости
-За да докаже дека љубовта на Бог кон луѓето е над се и затоа Он го дал и својот Син да ги откупи нивните гревови.Кој е тој што би дал да му го распнат детето на крст ни криво ни должно заради некого другого ?
-Најважно од се,сите кои ќе поверуваат во Него и ќе го прифатат за свој Господ и Спасител да добијат вечен живот.Зошто луѓето со своите престапи премногу забегаја со своите гревови од Бог а грешни неможе да се вратат кај Него бидејќи Он е свет и грешното неможе да опстане во Негова близина.
Земи на лист запиши ова.Да не ме прашаш за 2 месеци истото.
Пробувам да се задржам на нивната теза и да не ги антагонизирам, со цел да почнам дискусија што нема веднаш да дегенерира во препукување (можда сум многу наивен)А особено кога "жртваниот" е вештачка и непостоечка измислена личност.
1)Да наплаќал гревови од некој друг? Зошто? Веќе е бил бог,можел да рече све ви е простено и идите у п.м.Од друга страна,која е смислата на постоењето на добро и зло ако веќе однапред се е платено и наплатено? Која е потребата за божји суд? И така Исус се искупил за сите нас.
Прво никој не рече дека Исус е материјален.Второ,за Светото Тројство сум зборел милион пати овде и стварно веќе нема смисла да објаснувам секој ден едно исто.
Друго,споредбава ти е................................ајде ќе ти објаснам ама секој божји пат се враќаме на почетокот.Немање ОСНОВНИ ПОЗНАВАЊА на Христијанството а се чудите зошто не ви е нешто јасно..
Зошто дојде Исус на земјата ?
- Да ги плати гревовите на сите луѓе кои веруваат во Бог
- За да им донесе исцелување и спасение на сите оние кои ќе поверуваат во Него ОД БИЛО какви болести и слабости
-За да докаже дека љубовта на Бог кон луѓето е над се и затоа Он го дал и својот Син да ги откупи нивните гревови.Кој е тој што би дал да му го распнат детето на крст ни криво ни должно заради некого другого ?
-Најважно од се,сите кои ќе поверуваат во Него и ќе го прифатат за свој Господ и Спасител да добијат вечен живот.Зошто луѓето со своите престапи премногу забегаја со своите гревови од Бог а грешни неможе да се вратат кај Него бидејќи Он е свет и грешното неможе да опстане во Негова близина.
Земи на лист запиши ова.Да не ме прашаш за 2 месеци истото.
Точно ама сепак таа смрт е една од најтешките ако не и најтешкиот облик на смрт.Тоа не е пукање со пиштол во глава и за дел од секунда е мртов или ете во тоа време пример да му ја исечат главата па не знам 20,30 секунди трае.Ова е болна агонија.[DOUBLEPOST=1430413274][/DOUBLEPOST]Подолго време скитам по овој форум и читам мислења, па мислам дека е време да се приклучам кон дискусијата.
Во врска со болдот, во мои очи жртвата не е толку голема, посебно ако знаеш дека откако ќе ти го распнат детето, истото може да воскресне кога ќе посака.[DOUBLEPOST=1430342075][/DOUBLEPOST]
Пробувам да се задржам на нивната теза и да не ги антагонизирам, со цел да почнам дискусија што нема веднаш да дегенерира во препукување (можда сум многу наивен)![]()
1.Бог не е човек и Он не размислува на начинот на кој ти размислуваш односно ,,ај у пм"'.1)Да наплаќал гревови од некој друг? Зошто? Веќе е бил бог,можел да рече све ви е простено и идите у п.м.Од друга страна,која е смислата на постоењето на добро и зло ако веќе однапред се е платено и наплатено? Која е потребата за божји суд? И така Исус се искупил за сите нас.
2)Исцелувања и спасенија? Какви? Сигурно не донел лек за смртта,со исцелувањето само ги решил последиците ама не и проблемот.Вака исцелување или не,и така ќе умреме,која е потребата да носи нешто непотребно?
Која е смислата на сето тоа? Ако е спасението искупувањето на гревови,веќе го посочи,не биди досаден со едно те исто.
3)Ти си мрднат.Си го прикажуваш богот како садист кој си го жртвува своето дете иако не мора.
4)Вечен живот? Елаборирај ова ќе те замолам.Ова се случува после смрт или додека сме живи?
Значи Исус ги откупува гревовите со страдањето или со смртта. Бидејќи смртта е премногу евтина за некој што не може да умре. Страдањето е друго, но истото страдање го проживеале и многу други луѓе во тој период, така да не можам да ја гледам жртвата на Исус како некоја посебно голема жртва..Точно ама сепак таа смрт е една од најтешките ако не и најтешкиот облик на смрт.Тоа не е пукање со пиштол во глава и за дел од секунда е мртов или ете во тоа време пример да му ја исечат главата па не знам 20,30 секунди трае.Ова е болна агонија.
Баш ме интересира кои се овие огромен број луѓе кои се воскреснати и каде се документирани? Конкретни примери со поткрепа се добродојдени2.Низ човечката историја има огромен број луѓе кои се воскреснати после Христос,а ''лек'' за смртта нема бидејќи таа не била дел од Божјиот план(читај Битие).
Види,не е убаво да збориш за нечиво дело дали е евтино и скапо,кога не тргнуваш прво од себе.Ајде биди искрен,колку пати си одбил другар/роднина за некоја услуга само затоа што те мрзело или не си сакал ? а замисли да умреш за некого во најтешката смрт па дури и пак да оживееш.Ти би ја поминал доброволо таа агонија ? сигурно да...Значи Исус ги откупува гревовите со страдањето или со смртта. Бидејќи смртта е премногу евтина за некој што не може да умре. Страдањето е друго, но истото страдање го проживеале и многу други луѓе во тој период, така да не можам да ја гледам жртвата на Исус како некоја посебно голема жртва..
Баш ме интересира кои се овие огромен број луѓе кои се воскреснати и каде се документирани? Конкретни примери со поткрепа се добродојдени![]()
1)Не се шупчи со мене,не сме деца.Човек е бог ама не е човек,размислува ама не е човек.Ни самиот не си свесен како ова изгледа кога чита некој нормален.Или дефинирај божјо размислување или пак дефинирај бог дали е човек или нечовек.Вака си ни ваму ни таму.Точно ама сепак таа смрт е една од најтешките ако не и најтешкиот облик на смрт.Тоа не е пукање со пиштол во глава и за дел од секунда е мртов или ете во тоа време пример да му ја исечат главата па не знам 20,30 секунди трае.Ова е болна агонија.[DOUBLEPOST=1430413274][/DOUBLEPOST]
1.Бог не е човек и Он не размислува на начинот на кој ти размислуваш односно ,,ај у пм"'.
2.Низ човечката историја има огромен број луѓе кои се воскреснати после Христос,а ''лек'' за смртта нема бидејќи таа не била дел од Божјиот план(читај Битие).
3.А ти природно глуп што неразбира дека Божјата љубов е над се.Ако го земеме фактот дека 2 милијарда Христијани и уште кој знае колку што се мрви се/биле садисти и тоа им е океј,тогаш логично е ти да си природно глуп кога тоа тебе ти е садизам.Или религиски неписмен во најмала рака.
4.Тоа се случува после смртта освен за оние кои ќе се затекнат живи на Судниот Ден на земјата(дополнување:има точно утврдени правила кој ќе добие а кој нема Вечен живот како и кој ќе добие Вечна смрт).
Да признавам, најверојатно не сум спремен за таква жртва за некого, можеби за најблизок роднина или мое дете, но дефинитивно не за било кого. Но од друга страна, исто не очекувам да ме обожуваат еден куп луѓе, и не се претставувам како спасител на човештвото. Според мене, би било премногу евтино гревовите на целото човештво (кои со оглед на тоа што се не е забрането во библијата сигурно биле огромни) да се откупат само со страдањето на еден човек, без разлика кој е тој. Би очеквуал цената за сите гревови на човештвото да не нешто поперманентно (па на човекот ни лузна не му останало)...Види,не е убаво да збориш за нечиво дело дали е евтино и скапо,кога не тргнуваш прво од себе.Ајде биди искрен,колку пати си одбил другар/роднина за некоја услуга само затоа што те мрзело или не си сакал ? а замисли да умреш за некого во најтешката смрт па дури и пак да оживееш.Ти би ја поминал доброволо таа агонија ? сигурно да...
Па и да сум ги слушнел во црква, сигурно нема да поверувам дека воскреснале само затоа што некој ми изрецитирал некои имиња, од луѓе кои живееле пред не знам колку години и можеби не ни постоеле.Да си идел во црква на литургија,ќе си ги слушнел со име тие воскреснати,ама бидејќи не си отишол никогаш а сакаш викаш докази,ете читај кој бил и што правел Вилијам Бранхам,ете он ти живел во 20ти век.Он во една од Скандинавските земји има воскреснато дете изгазело од кола за кое предходно имал визија дека тоа ќе се случи,мислам дека во Финска се има случено тоа и воскреснато е пред толпа луѓе.Има и други како него,имаше еден што повеќе има воскреснато ама не ми текнува на името.
Huh..? Ovoa u crkva ti go kazaa? Daj poveke info?Он во една од Скандинавските земји има воскреснато дете изгазело од кола за кое предходно имал визија дека тоа ќе се случи,мислам дека во Финска се има случено тоа и воскреснато е пред толпа луѓе.Има и други како него,имаше еден што повеќе има воскреснато ама не ми текнува на името.