GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Многу глупости изнатресе,згора на тоа овие Субзеро,Исписимус и другиве може вода да ти носат во непознавањето на Христијанството.Но,нема да го коментирам ова што го изнапиша бидејќи не е вредно а и ти дале веќе линкови.Затоа бидејќи не си разумен ни 0,1%,на тебе и на тие како тебе овде сакам да ви цитирам неколку стиха.ДОБРО ПРОЧИТАЈТЕ ГИ ОВИЕ СТИХОВИ и имајте во обзир дека човекот МОЖЕ да си ја спаси душата додека е жив.Ако некој атеист,сатанист и сличен загине утре А НЕ СЕ ПОКАЈАЛ И ПОВЕРУВАЛ ВО ХРИСТОС таквиот е осуден на Вечна Смрт и живите неможе да му помогнат.Еве ви објаснувања:12:2 Many of those who sleep in the dusty ground will awake – some to everlasting life, and others to shame and everlasting abhorrence. 3 But the wise will shine like the brightness of the heavenly expanse. And those bringing many to righteousness will be like the stars forever and ever.(Daniel 12:2,3)
25:46 And these will depart into eternal punishment, but the righteous into eternal life.”(Mathew 25:46)
25:41 “Then he will say to those on his left, ‘Depart from me, you accursed, into the eternal fire that has been prepared for the devil and his angels!(Mathew 13:41,50)
14:11 And the smoke from their torture will go up forever and ever, and those who worship the beast and his image will have no rest day or night, along with anyone who receives the mark of his name.(Revelation 14:11)
(3) Annihilationism – Hell means a person dies like an animal – ceases to exist.
Answer: It denies the resurrection of the unsaved (John 5:28, etc. – see above). It denies conscious torment (see above).
Какво инаетливо суштество си ти,со глава ѕид рушиш.
Убаво си е објаснето што е пеколот,дали е вечен,како изгледа и зошто е погрешна интерпретацијата на пеколот како престанок на живот или смрт,сето тоа подкрепено со аргумент од библијата.
Но се гледа дека библијата си е предмет на лична интерпретација и за лични бенефити,кој како сака и како му чини си ја преведува и врз тоа си носи свој заклучок.
Те цитирам “На Бог не му требаат мртвите и болните туку здравите и живите за да го слават“ од ова се гледа колку сте со паметот.
Не гледам како створител има потреба да биде славен,створението има потреба од створителот а не обратното.
Горе спомнав,верски храм како репрезент на една религија е во ред ама да изиграваш лудило и презентираш чуда како јајца од кокошка и маде од бик е премногу незрело.Чуда постојат само во бајките,оти се бајки и се предмет на фантазија која ги преминува сите граници.
Девојчето кое магично се излечило во црквата а е представено како никаде дерман да немало освен во црквата и од попот.Јас се потрудив да ти објаснам дека,молитвата од дома нема разлика од молитвата во црква,и таму и таму верникот се приближува до бог.
Јас не можам да разберам,зошто позади секое чудо постои некоја црква,манастир или некој поп ала иван исцелител?
Зошто не се презентираат луѓето кои се излекувале во болница од страна на знаење кое по верска дефиниција е пратено од бога и зошто овие не се сметаат за чудо?
И болниците постојат со божјата воља и ја презентираат стручни лица кои се стекнале со наука која истотака постои со божјата воља.
Или болница и манастир го нема истиот шмек,нели?
Кога ќе направиш математика,и болеста е од бога.Ако не е излечлива,прифатија како таква и живеј колку ти е дадено да живееш.На крај краева,сите умираме,некој вака а некој така.
Чаре и дерман ако нема во болница,верувај ми воопшто нема да го има во манастир.
Жал ми е за народот кој го лажете а можете едноставно да ја решите таа дилема.
Што знаете вие за утрешниот ден? Од каде знаете дали утре ќе бидете живи? Вашиот живот е како утринската магла: ќе се појави за кратко и набргу исчезнува.” (Јаков 4:14)
Секој од нас ќе треба да се појави пред Христовиот суд, за да го прими она што го заслужил со своите добри или лоши постапки додека бил во овоземното тело” (2. Коринт 5:10)
“Кога Синот Човечки ќе дојде во сиот Свој сјај, придружен од сите Свои ангели, ќе седне на Својот славен престол и ќе ги собере околу Себе сите народи. Тој ќе ги одвои во две групи – како што овчарот ги одлачува овците од козите. Овците ќе ги постави на Својата десна страна, а козите на левата. Тогаш Царот ќе им се обрати на оние од десната страна: ,Вие сте благословени од Мојот Татко; дојдете и примете го Царството што е приготвено за вас уште од создавањето на светот.'”
“Потоа Царот ќе им се обрати на оние од левата страна: ,Бегајте од Мене, вие клетници! Одете во вечниот оган подготвен за Ѓаволот и неговите ангели!'”
“Потоа Исус заклучи: ,Овие луѓе ќе добијат вечна казна, а праведниците – вечен живот.'” (Матеј 25:31-34, 41, 46)
Бог праведно ќе ги казни оние што ве угнетуваат и мачат, а вам, кои страдате, ќе ви даде починка, како и на сите нас, кога Господ Исус ќе се појави од небото со Своите моќни ангели, со распламтен оган, казнувајќи ги оние што не сакаат да Го признаат Бога и ја отфрлаат Радосната вест на нашиот Господ Исус. Тие ќе бидат казнети со вечно уништување, отстранети од Божјото присуство и од Неговата величествена сила.” (2. Солун 1:6-9)
А оние што од страв се откажуваат од верата во Мене, како и неверниците, неморалните, убијците, блудниците, маѓепсниците, обожавателите на идоли и сите лажговци, ќе завршат во Огненото Езеро полно со запален сулфур. Тоа ќе биде втората смрт.” (Откровение 21:8)
Затоа не се глупирај и ти и овие други.Опаметете се,зошто Бог денеска ви е Спасител ама утре ќе ви биде Судија..