Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Што сакате зборете, со кармин, селфи и вувузели власт не се бутка. Од тоа нема никакви резултати.
И мене ме нервираат лигавењава на протестиве. Се протестира за смрт на дете, а овие се лигават. Баш сакам некои од тие да јадат пендраци денес, чисто колку да се приберат со влагањето во филмови и доживљајот. Еве на што мислам:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
2. Ја туркааа со кренати раце и сопствени тела, не со боксови и не насилно. Максимално изложени кон повреда ја туркаа, зошто веруваа дека полицијата нема да ги повреди. Поединци држеа говори во кој велеа дека они треба да ја земат страната на народот, не на власта.
3. Многу малку беа тие што провоцираа. На една рака можеш да ги изброиш.
4. Пластични шишиња, и тоа насочени кон влада, не кон нив. Камења и бекатон плочки мавања, како што чак и од снимките можеш да видиш, се случи дури откако полицијата насилно не изгура до илинденска зошто така им наредија од врвот, и дел од изреволтираните поединци решија на тој начин да се правдаат. Мал дел, пак ќе кажам.
Некаква чудна наредба беше откако после 4 часа мирни протести они добија наредба да не исчистат. Пак ќе кажам, за возвраќање кога се мавнати може имаат наредба, ама за бркање по влезови и влагање у читални, ЕБР нема никакво ама баш никакво право.
2. Аха, значи ја туркале (без разлика што со кренати раце во воздух) иако знаат дека чим таму има поставено полиција очигледно е ставена за да не помине ниеден протестант.

3. Но пак ги имало.
4. Но пак се случило. И да, имаат право да влегуваат во влезови, читални и останати објекти. Полиција се.

И на времето, сосема по закон и легално , турски аскер, бугарски полицајци, српски жандари ЈНА милиционери “бранеа и обезбедуваа простори“ тепаа апсеа и спречуваа. Се по закони и устави.
Денес се споменуваат и памтат како злосторници и неприатели на народот.
Треба малце и со своја глава чоек да помисли и следи свои чувства.
Не сум живеел во тоа време, но знам дека не било лесно. Но сегашнава полиција се обидува максимално професионално да си ја заврши работата, дури и кога пред нив има демонстранти што заслужуваат 10 пендраци во глава.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.075
Не ми требаат видеата, имам мои луѓе на кои им верувам и ми сведочеа. Значи ВОЗРАСНИ ЖЕНИ И НЕЖНИ, МИЛИ ДЕВОЈЧИЊА. Само лигуш може да удри некој кој е послаб од него!
Твоето мило девојче маваше по полицајци кои се обидуваа да го совладат тој дечкото и да му стават лисици ваљда. Сигурно и бил дечко/брат или др роднина па затоа вака реагирала , што воопшто не е оправдување. Твоето мило девојче да беше во Илиноис или Тексас сега ќе беше обичен леш , но таа беше само оттргната за да не попречува. Да си ја вршеше полицијата добро работата ќе и ставеше и на неа лисици.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.554
Поени од реакции
29.149
И мене ме нервираат лигавењава на протестиве. Се протестира за смрт на дете, а овие се лигават. Баш сакам некои од тие да јадат пендраци денес, чисто колку да се приберат со влагањето во филмови и доживљајот. Еве на што мислам:

Баш на ова мислев!
Вакви сценарија за лајкови не се потребни. На протест се излегува да се искаже револтот, а тоа не се шминкања и лапања.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
Твоето мило девојче маваше по полицајци кои се обидуваа да го совладат тој дечкото и да му стават лисици ваљда. Сигурно и бил дечко/брат или др роднина па затоа вака реагирала , што воопшто не е оправдување. Твоето мило девојче да беше во Илиноис или Тексас сега ќе беше обичен леш , но таа беше само оттргната за да не попречува. Да си ја вршеше полицијата добро работата ќе и ставеше и на неа лисици.
Не зборував за девојката од видеото, туку за многу други што беа удрени, а не направија ништо на никој од полицијата.
И не ми се ми се обраќај веќе, не те сметам за живо битие!

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Баш на ова мислев!
Вакви сценарија за лајкови не се потребни. На протест се излегува да се искаже револтот, а тоа не се шминкања и лапања.
И таа што стои пред џандарите демек им се противставува. Тоа сигурно го видела негде па влегла во ептен јак филм дека е кул. Пендрек за да им се врати чувството за реалност.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Одлична галерија, цело време мирно со истите луѓе, што се случи што наеднаш агресивност се појави не знам, но да останеа протестантите до утре ќе им се придружеа многу повеќе луѓе

https://www.flickr.com/photos/fosim/17359220546/in/album-72157650056487214/

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Така не се расчистуваат криминалци од влада, туку со гласање на ден на избори.

Татко ми и брат ми не беа таму, но тие што беа беа затоа што тоа им е должност. Да обезбедуваат простор при протест кој подоцна премина во насилни демонстрации (се очекуваше ова до некаде).

Нема да биде тоа во брзо време.

Сум бил, но најчесто на неутрална трибина. Не сакам да се мешам со хулигани, но во ретките случаи кога сум морал да бидам таму, сум гледал какви стоки одат на утакмица и колку заслужуваат ќотек.

И пак ќе те прашам, жените не се луѓе? Или имаат некои посебни привилегии само затоа што се жени?

И што не ти е јасно од реченицава "физички напад на службено лице при вршење на службена дејност"? Полицијата се обидува да уапси некој (врши службена дејност), а девојката ги влече, бутка и удира (попречување на апсење и физички напад на службено лице). Или дека е девојка, па нејзиниот удар не се важи, опремени се тие со шлемови и панцири, ништо не осеќаат?
Во ред е, хулиганите заслужуваат смрт.
Ма дај, тие беа 10 души, го апсеа ликот а девојката од страна викаше и малце се турна... па ајде валда не требеша да ја фатат и да ја легнат на земја?Или можда и таа заслужи 10 пендреци во глава?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.709
Поени од реакции
9.309
A oвде што правеа? Зашто на овие не им ставија лисици туку изигруваа глинени гулаби?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не сум живеел во тоа време, но знам дека не било лесно. Но сегашнава полиција се обидува максимално професионално да си ја заврши работата, дури и кога пред нив има демонстранти што заслужуваат 10 пендраци во глава.
Припадник на полиција со голи раце на должност убил дете пред 4 години

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.075
не ми се ми се обраќај веќе, не те сметам за живо битие!
Ти па една жива што си шо да ти расправам. :pos: Не си можела тука да се избориш па си морала 3000 км западно ваљда , и сеа лечиш комплекси со ситење и со желба за нестабилност во државата во која си попушила курац.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Никој не кажува а и не сум гледал вести денес ама утрово кога одев на работа полицаец ме застаана кај илинден касарната за да поминат накај блаце два полициски џипа со глисери и неколку воени хермелини.

Не ќе да е на арно работава,тиквариве пробуваат да направат граѓанска војна во која еден тиквар немаа да остане.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom