Не ми требаат видеата, имам мои луѓе на кои им верувам и ми сведочеа. Значи ВОЗРАСНИ ЖЕНИ И НЕЖНИ, МИЛИ ДЕВОЈЧИЊА. Само лигуш може да удри некој кој е послаб од него!ти ги виде снимките или ?? последна реплика ти е,гледам само на инает тераш
Не знам дали си бил на навивање, па да осетиш и видиш колку тие шо ги браниш, дека почнуваат и први.Затоа што они секогаш почнуваат први, па после глумат жртви.
Така не се расчистуваат криминалци од влада, туку со гласање на ден на избори.Тој народ не се собрал таму да крши глави на џандари, тој народ се собра таму да расчисти со криминалците во влада.
Тие што ги бранат и штитат тие криминалци се соучесници и со нив ќе биде расчистено откако ќе се среди ситуацијава у државава.
Да имаа татко ти и брат ти грам морал, памет и граќанска совест ќе ги спуштеа штитовите и ќе си заминеа дома а да не бидат вовлечени како соучесници во нелигитимна, криминална влада.
Ама баш тие специјалци кои со партиски книшки се накотија во МВРО се најголемите пички замисливи. Ќе дојде крајот.
Сум бил, но најчесто на неутрална трибина. Не сакам да се мешам со хулигани, но во ретките случаи кога сум морал да бидам таму, сум гледал какви стоки одат на утакмица и колку заслужуваат ќотек.Не знам дали си бил на навивање, па да осетиш и видиш колку тие шо ги браниш, дека почнуваат и први.
Ама да маваат жени, т.е постари жени, дај бе не ме зезај... Како шо рече за девојката на клипот, таа само го тргна на тој ликот од полицијата... И ти ми викаш требало да ја снајде чавката исто шо и дечкото нејзин?
Не знам зошто толку МНОГУ ги браниш, едностварно не можам да разберам... Можда не си имал никаков конфликт па да осетиш на твоја кожа закани и чотек од полиција и инспектори, епа боли бе братче![]()
Правдата треба да ја спроведуваат институциите на државата (судовите енд стаф) според прописите, законите, уставот....доколку има насилници кои напаѓаат службено лице,тие ќе се соочат пред лицето на правдата...
да се сложвам дека тоа не е во ред,да тепаш ВОЗРАСНИ ЖЕНИ И НЕЖНИ, МИЛИ ДЕВОЈЧИЊА,али оние кои се осудиле да удрат врз службено лице на должност нека му ја мислат на последиците пред тоаНе ми требаат видеата, имам мои луѓе на кои им верувам и ми сведочеа. Значи ВОЗРАСНИ ЖЕНИ И НЕЖНИ, МИЛИ ДЕВОЈЧИЊА. Само лигуш може да удри некој кој е послаб од него!
1. Ха-ха.1. Од здобиени повреди.
2. Полицијата стои на едно место. Ти сакаш да ми кажеш дека демонстрантите не ја туркаа полицијата кон влада за да ги пробијат?
3. Џабе што повеќето кревале раце кога пак имало многу такви што провоцирале.
4. Да, но гаѓањето со шишиња, камења и бекатон плочки беше кон полицијата.
http://www.time.mk/c/b93e2c817b/privedeni-30-lica-38-policajci-povredeni.html
Ако Бранко се пазареше со ДУИ за не/казнувањето на некој кој тебе ти бутал стап у газот или на некој твој роднина, се прашувам дали според тебе тогаш ќе имаше одговорност кај него? Политичка или било каква?...Случај многу помонструозен од Мартин Нешковски кој нема никаква политичка или било каква позадина во којашто власта е одговорна. ....
И на времето, сосема по закон и легално , турски аскер, бугарски полицајци, српски жандари СФРЈ милиционери “бранеа и обезбедуваа простори“ тепаа апсеа и спречуваа. Се по закони и устави.Така не се расчистуваат криминалци од влада, туку со гласање на ден на избори.
Татко ми и брат ми не беа таму, но тие што беа беа затоа што тоа им е должност. Да обезбедуваат простор при протест кој подоцна премина во насилни демонстрации (се очекуваше ова до некаде).
Нема да биде тоа во брзо време.
тие ги избра и постави на власт ти и твоите сограѓани,другата опција беше крајно мизерна па не се осуди да заокружиш за нивПравдата треба да ја спроведуваат институциите на државата (судовите енд стаф) според прописите, законите, уставот.
Сега, за која правда збориш ти, кога сите компоненти од горенаведената реченица во РМ вредат колку прдежот на улично куче?
не веруваме веќе во избориТака не се расчистуваат криминалци од влада, туку со гласање на ден на избори.
.
После 4 саати мирни протести.Истиот тој народ што се обидува да им ги скрши главите? Нив да го бранат?
.