Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
ти ги виде снимките или ?? последна реплика ти е,гледам само на инает тераш
Не ми требаат видеата, имам мои луѓе на кои им верувам и ми сведочеа. Значи ВОЗРАСНИ ЖЕНИ И НЕЖНИ, МИЛИ ДЕВОЈЧИЊА. Само лигуш може да удри некој кој е послаб од него!

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Затоа што они секогаш почнуваат први, па после глумат жртви.
Не знам дали си бил на навивање, па да осетиш и видиш колку тие шо ги браниш, дека почнуваат и први.
Ама да маваат жени, т.е постари жени, дај бе не ме зезај... Како шо рече за девојката на клипот, таа само го тргна на тој ликот од полицијата... И ти ми викаш требало да ја снајде чавката исто шо и дечкото нејзин?

Не знам зошто толку МНОГУ ги браниш, едностварно не можам да разберам... Можда не си имал никаков конфликт па да осетиш на твоја кожа закани и чотек од полиција и инспектори, епа боли бе братче :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Тој народ не се собрал таму да крши глави на џандари, тој народ се собра таму да расчисти со криминалците во влада.
Тие што ги бранат и штитат тие криминалци се соучесници и со нив ќе биде расчистено откако ќе се среди ситуацијава у државава.

Да имаа татко ти и брат ти грам морал, памет и граќанска совест ќе ги спуштеа штитовите и ќе си заминеа дома а да не бидат вовлечени како соучесници во нелигитимна, криминална влада.

Ама баш тие специјалци кои со партиски книшки се накотија во МВРО се најголемите пички замисливи. Ќе дојде крајот.
Така не се расчистуваат криминалци од влада, туку со гласање на ден на избори.

Татко ми и брат ми не беа таму, но тие што беа беа затоа што тоа им е должност. Да обезбедуваат простор при протест кој подоцна премина во насилни демонстрации (се очекуваше ова до некаде).

Нема да биде тоа во брзо време.

Не знам дали си бил на навивање, па да осетиш и видиш колку тие шо ги браниш, дека почнуваат и први.
Ама да маваат жени, т.е постари жени, дај бе не ме зезај... Како шо рече за девојката на клипот, таа само го тргна на тој ликот од полицијата... И ти ми викаш требало да ја снајде чавката исто шо и дечкото нејзин?

Не знам зошто толку МНОГУ ги браниш, едностварно не можам да разберам... Можда не си имал никаков конфликт па да осетиш на твоја кожа закани и чотек од полиција и инспектори, епа боли бе братче :)
Сум бил, но најчесто на неутрална трибина. Не сакам да се мешам со хулигани, но во ретките случаи кога сум морал да бидам таму, сум гледал какви стоки одат на утакмица и колку заслужуваат ќотек.

И пак ќе те прашам, жените не се луѓе? Или имаат некои посебни привилегии само затоа што се жени?

И што не ти е јасно од реченицава "физички напад на службено лице при вршење на службена дејност"? Полицијата се обидува да уапси некој (врши службена дејност), а девојката ги влече, бутка и удира (попречување на апсење и физички напад на службено лице). Или дека е девојка, па нејзиниот удар не се важи, опремени се тие со шлемови и панцири, ништо не осеќаат?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
...доколку има насилници кои напаѓаат службено лице,тие ќе се соочат пред лицето на правдата...
Правдата треба да ја спроведуваат институциите на државата (судовите енд стаф) според прописите, законите, уставот.
Сега, за која правда збориш ти, кога сите компоненти од горенаведената реченица во РМ вредат колку прдежот на улично куче?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Не ми требаат видеата, имам мои луѓе на кои им верувам и ми сведочеа. Значи ВОЗРАСНИ ЖЕНИ И НЕЖНИ, МИЛИ ДЕВОЈЧИЊА. Само лигуш може да удри некој кој е послаб од него!
да се сложвам дека тоа не е во ред,да тепаш ВОЗРАСНИ ЖЕНИ И НЕЖНИ, МИЛИ ДЕВОЈЧИЊА,али оние кои се осудиле да удрат врз службено лице на должност нека му ја мислат на последиците пред тоа

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.557
Поени од реакции
29.151
Што сакате зборете, со кармин, селфи и вувузели власт не се бутка. Од тоа нема никакви резултати. Тие убиство сакаат да скријат, сигурно од 500 вувузели и плакати нема да се уплашат и да се повлечат. Само кај нас протестот е мирен, во светот протест не значи плакат и скандирање.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
1. Од здобиени повреди.
2. Полицијата стои на едно место. Ти сакаш да ми кажеш дека демонстрантите не ја туркаа полицијата кон влада за да ги пробијат?
3. Џабе што повеќето кревале раце кога пак имало многу такви што провоцирале.
4. Да, но гаѓањето со шишиња, камења и бекатон плочки беше кон полицијата.

http://www.time.mk/c/b93e2c817b/privedeni-30-lica-38-policajci-povredeni.html
1. Ха-ха.
2. Ја туркааа со кренати раце и сопствени тела, не со боксови и не насилно. Максимално изложени кон повреда ја туркаа, зошто веруваа дека полицијата нема да ги повреди. Поединци држеа говори во кој велеа дека они треба да ја земат страната на народот, не на власта.
3. Многу малку беа тие што провоцираа. На една рака можеш да ги изброиш.
4. Пластични шишиња, и тоа насочени кон влада, не кон нив. Камења и бекатон плочки мавања, како што чак и од снимките можеш да видиш, се случи дури откако полицијата насилно не изгура до илинденска зошто така им наредија од врвот, и дел од изреволтираните поединци решија на тој начин да се правдаат. Мал дел, пак ќе кажам.
Некаква чудна наредба беше откако после 4 часа мирни протести они добија наредба да не исчистат. Пак ќе кажам, за возвраќање кога се мавнати може имаат наредба, ама за бркање по влезови и влагање у читални, ЕБР нема никакво ама баш никакво право.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
...Случај многу помонструозен од Мартин Нешковски кој нема никаква политичка или било каква позадина во којашто власта е одговорна. ....
Ако Бранко се пазареше со ДУИ за не/казнувањето на некој кој тебе ти бутал стап у газот или на некој твој роднина, се прашувам дали според тебе тогаш ќе имаше одговорност кај него? Политичка или било каква?

Баш ради вакви постови на искрените вмровци им се гади од таквите како тебе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Татко ми и брат ми не беа таму, но тие што беа беа затоа што тоа им е должност. Да обезбедуваат простор при протест кој подоцна премина во насилни демонстрации (се очекуваше ова до некаде).

Нема да биде тоа во брзо време.
И на времето, сосема по закон и легално , турски аскер, бугарски полицајци, српски жандари СФРЈ милиционери “бранеа и обезбедуваа простори“ тепаа апсеа и спречуваа. Се по закони и устави.
Денес се споменуваат и памтат како злосторници и неприатели на народот.
Треба малце и со своја глава чоек да помисли и следи свои чувства.

Последно уредено:
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Правдата треба да ја спроведуваат институциите на државата (судовите енд стаф) според прописите, законите, уставот.
Сега, за која правда збориш ти, кога сите компоненти од горенаведената реченица во РМ вредат колку прдежот на улично куче?
тие ги избра и постави на власт ти и твоите сограѓани,другата опција беше крајно мизерна па не се осуди да заокружиш за нив

за жал тоа е реалноста во МКД , дека нема надеж за просперитет и борбата за власт остана помеѓу две зла

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
.
не веруваме веќе во избори
и не веруваме дека кој и да биде избран нема да биде ист
треба да покажеме заби за и да останат овие и да дојде некој друг да знаат дека народов има заби

а полицијата ја тепале стоела и се со ред, тоа треба да прави во вакви ситуации затоа зема добра плата затоа има бенифициран стаж - никој тоа не им го дава за лесна работа, дадено им е зошто работата им е екстремна.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Зборете што сакате, Оваа влада пак ќе биде изгласана од луѓе како вас.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Истиот тој народ што се обидува да им ги скрши главите? Нив да го бранат?
.
После 4 саати мирни протести.
Неам потреба повеќе за дискусија со тебе. Ептен неразумен пристап кон целава ситуација ти е ова.
Никој не ги пипна, им баравме да застанат од страна на правдата, не од страна на некаква си партија или идеологија, они не застанаа.

Поздрав сега, идам до пред зграда. Овај влада.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814

http://libertas.mk

Се убаво, ама во 8 -мата точка се прави простор за монструозни веќе видени сцени,бидејќи се отвара простор за многу исценирани "оф" и "ах".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom