Сонови, толкување на сонови

Член од
7 мај 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
Го сонував дедо ми кој е починат веќе две години, меѓутоа нема ден да не помислам на него.
Сум седела во неговата куќа со баба ми и стрина ми и сум јадела нешто. Мајка ми и татко ми поминаа и ми рекоа ќе одат на бајачка дали сакам и јас, но ги одбив. Во еден момент се завртев и на креветот седеше дедо ми и дремеше седејќи. Се прашував дали е жив, зошто седи тука и видов како дише и ги отвори очите. Се држев за срцето кое забрзано ми чукаше и ми течеа солзи, а тој ми се насмевна и ме праша дали ми треба сок, млеко нешто..(секогаш се грижеше и не дозволуваше нешто да фали) Јас ништо неможев да одговорам и и кажав на стрина ми дека дедо е тука а таа вели.: а ти се причинува, и мене така ми се случува, што ти вика? И и кажувам а тој легнува во креветот и се покрива целиот преку глава.
И се разбудив.. Се разочарав дека било сон, бидејќи премногу реално ми се чинеше. Ве молам кој знае нека ми протолкува.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
@metatron Да ги ѕирнеш последниве сонови?

Прашање до сите: Дали ви се има случено да сонувате една иста фаца повеќе пати?

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
@metatron Да ги ѕирнеш последниве сонови?

Прашање до сите: Дали ви се има случено да сонувате една иста фаца повеќе пати?
... procitav nekolku, odgovorot e da, ke se potrudam da go napisam moeto mislenje vo narednite denovi,
prasanje za tebe, kako mislis da sonuvas ista faca povekje pati, vo koj kontekst, dadi primer ...
poz[DOUBLEPOST=1430857706][/DOUBLEPOST]
Го сонував дедо ми кој е починат веќе две години, меѓутоа нема ден да не помислам на него.
Сум седела во неговата куќа со баба ми и стрина ми и сум јадела нешто. Мајка ми и татко ми поминаа и ми рекоа ќе одат на бајачка дали сакам и јас, но ги одбив. Во еден момент се завртев и на креветот седеше дедо ми и дремеше седејќи. Се прашував дали е жив, зошто седи тука и видов како дише и ги отвори очите. Се држев за срцето кое забрзано ми чукаше и ми течеа солзи, а тој ми се насмевна и ме праша дали ми треба сок, млеко нешто..(секогаш се грижеше и не дозволуваше нешто да фали) Јас ништо неможев да одговорам и и кажав на стрина ми дека дедо е тука а таа вели.: а ти се причинува, и мене така ми се случува, што ти вика? И и кажувам а тој легнува во креветот и се покрива целиот преку глава.
И се разбудив.. Се разочарав дека било сон, бидејќи премногу реално ми се чинеше. Ве молам кој знае нека ми протолкува.
dusata na bliskite e sekogas tuka pokraj nas, tie mozat da gi vidat tvoite misli.. da , da gi vidat i da gi slusnat, ama ti nivnite ne mozes, teloto te sprecuva vo toa, teloto i setilata, zatoa koga zaspies i se oslobodis od teloto tie i aat prilika da komuniciraat so tebe , toa e samo poraka od dusata na dedo ti deka e tuka , deka se grizi za te e i deka e se vo red, nemoj da se plasis, se eonakak kako sto treba da bide ...[DOUBLEPOST=1430857804][/DOUBLEPOST]
Што би значело ова....телефонски разговор за смирување (он ми се јавув да дојдам кај него), ми приредил романтицен ручек, а воедно со прстен ме бара за жена, но јас ништо не огдоварам, но многу сум срекна и радосна.....т.е. и двајцата сме многу весели што повторно сме заедно........ :)
фала :)
seuste te saka iako ne ste zaedno, mozebi se kae zaradi toa sto go napravil , ama seuste e so tebe ... vo mislite , kako i da e , ne mi izgleda deka ke se ostvari, iako se e mozno .. :)[DOUBLEPOST=1430857974][/DOUBLEPOST]
Што значи во сон да бегааш од некои, да бегаш и да си многу уплашена додека тие трчаат по тебе?
ona od sto begas i se plasis si ti samata,begas od sebe i ne sakas da se soocis so sebe i so nekoi delovi od tebe samata koi ne se bas prijatni, mislam deka treba da se preispitas i da se prifatis sebe si kakva sto si, mozebi toa ke donese promena ..[DOUBLEPOST=1430858077][/DOUBLEPOST]ke prodolzam vo druga prilika ...pozdrav

Последно уредено:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
@metatron
Дали ви се случува една иста фаца или еден ист лик да има некое дејство во вашите соништа. Зборам за различни сонови, а еден ист лик. Не е битно дејството, туку дали ви се појавува ист човек.

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
@metatron
Дали ви се случува една иста фаца или еден ист лик да има некое дејство во вашите соништа. Зборам за различни сонови, а еден ист лик. Не е битно дејството, туку дали ви се појавува ист човек.
... a što mislis zosto se pojavuva takov lik? jas veruvam deka skoro na site im se ima sluceno takvo nesto, da sonuvaat ist lik vo razlicni situacii..
da go opisam likot:
-toa e sekogas licnost koja ja poznavame ili ne mora da ja poznava,e ama ja imame sretnato, mnogu cesto lugjeto gi sonuvaat roditelite, ili eden od niv, istotaka bratot ili sestrata, ili bratucedi, posle toa doagjaat prijatelite od detstvoto, pa sosedite itn... znaci najcesto vo nekoja od ovie kategorii(von pobliskoto semejstvo, tatko ,majka,brat,sestra, znajte deka vo sonot imaat sibolicno znacenje razlicno od ona sto tie navistina se )znaci istiot lik bi bil ili prijatel blizok ili dalecen ili poznanik, mnogu retko nekoj koj ne go poznavame , skoro nikogas... a sega prasanjeto zosto? .. akomalku povekje ja poznavate coveckata psiha , ste slusnale za egoto, site go imame ama retko koj go poznava.. epa treba da znaeme deka egoto se manifestira na najrazlicni nacini, vo budna sostojba toa e cesto karakterot iskazan preku emocii i zelbite , kolku zelbi imate vo zivotot? kolku imate vo tekot na denot? ... vo zivotot se druzite i viduvate lugje od koi sekoj ima ponesto sto vie go nemate, ili nekoj stanal nesto ili ostvaril nesto sto i vie bi sakale... site tie lugje ostavaat energetska traga vo nasiot energ.sistem, so site niv sme nevidlivo povrzani preku mislite ,cuvstvata, zelbite,emociite .. taa traga vo nesvesnoto go prezema likot na istata licnost so koja vaseto ego se identifikuva vo odreden segment, znaci ona sto vi e zaednicko , i zaoa sto imate zaednicko ste povrzani i zatoa na sonot go dobivate,viduvate nivniot lik, znaci toa ne se tie, toa ne enekoj drug, to a ste vie samite, toa e vaseto ego ili del od vas koj se identifikuva vo nesto so licnosta koja ste ja sonuvale.. ako malku podobro se poznavate sebe ili ako malku podobro se posmatrate sebe i svoite zelbi i postapki, i ako ste dovolno iskreni sprema sebe , ke vidite ili vekje znaete deka sum vo pravo...koga na son vi umira nekoja takva licnost, znajte deka ne umira taa licnost tuku vie, delot od vaseto ego koj se identifikuva so nea, ili odumra nekoja vasa zelba ili ambicija, ...ako spoite so vaseto iskustvo, ke vidite povtorno deka ova e tocno...zatoa ne treba da se plasite koga umira na son nekoj blizok, drugar, drugarka, ili poznanik, toa e povtorno vaseto ego koe odumira... sonot e vo najgolem del vnatresno patuvanje, niz nasiot svet, nasata psiha... a i samite gledate kolku od nea poznavate... drugite se del od nas i nie sme del od drugite, se e povrzano...
-seto ova ima razlicni varijacii od poedinec do poedinec zatoa sto site sme sepak razlicni, ama sustinata e ista...
- ne velam deka e sosem tocno, ima isklucoci i ima otstapuvanja, ama generalno e toa, za najgolemiot del , vo ovoj stepen na razvoj... a i isklucocite i otstapuvanjata imaat svoe objasnuvanje i svoja pricina. Sepak mislam deka sekoj ke se pronajde sebe si vo ova pisuvanje, i sekoj ke prepoznae del od sebe...
pozdrav

Член од
11 април 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
@metatron odamna go imam napisano sonot, na prethodna stranica e, koga ke ste vo moznost se nadevam ke mi odgovorite :)

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
samo sto se razbudiv celosno vkocanet disejki maximalno zabrzano. sum sonuval kako vo sred bel den sme si odele nakaj doma i nekade na pocetokot na ulicata od strana sme videle nekoe seniste, nesto kako crna senka vo stilot na kosachot i toj so mene ato bil mi rekol ne go poglednuvaj i ajde da se trgneme sto pobrzo. otkako stignavme kaj nego ovoj mi raskazal kako vo 92 imal neprijatna slucka so vakvo nesto i posle toa sonot direktno mi se premotuva kako sum pred legnuvanje i razmisluvam za toa sto go vidov denta. kako sto sum zaspal sum pocnal da go sonuvam istoto mesto lebdejki analizirajki go okolu nego no sega nemalo nisto i odednas se budam celosno vkocanet, mi bea potrebni nekoi tri sekundi da se osvestam hm????

Член од
18 мај 2015
Мислења
8
Поени од реакции
1
Јас ве замолувам ако може да ми кажите што значи сонов:) свекорми синока сонувал нивата во село(на крајот од таа имало откорнати трње моментално)местото на сон имало дупка а внатре икона од богородица цела осветлена а околу неа бомбици..Тој и свекрвами на сонот земале по една бомбица и сонот завршил

Член од
19 февруари 2014
Мислења
130
Поени од реакции
18
Незнам дали има врска нешто со сонови али вака:
Ми се има повеќе пати десено оваа недела да станам на вечер помеѓу 3 и 4ч од нигде никаде....
ни за WC Ни за некоја др потреба за џабе дали може тоа нешто да значи ?
А И НЕШТО ДР;
Мајками ми спомна пред 1 ден дека скоро насекое го сонувала мојот дедо кој е починат 2 год можеби и 3 не сум сигурен (го заборајв датумот ама 2 или3 год е сигурно) и ми рече дека скоро насекое го сонувала него не ми кажа дали зборувале или слично ама ми спомна....дали има некое значење ?

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Јас ве замолувам ако може да ми кажите што значи сонов:) свекорми синока сонувал нивата во село(на крајот од таа имало откорнати трње моментално)местото на сон имало дупка а внатре икона од богородица цела осветлена а околу неа бомбици..Тој и свекрвами на сонот земале по една бомбица и сонот завршил
dali ima nekoj beleg, nekakov kamen, drvo, ...ili nekogas imalo? trnjata , sto kriele tie, ... sto e na sto bilo na toa mesto, dali znae svekor ti, ili nekoj drug ?[DOUBLEPOST=1432584669][/DOUBLEPOST]
Здраво. Сонував како со поранешен партнер сум во кафуле, навечер, и наеднаш се најдовме на иста маса, на масата имаше голема чаша полна со пијалок и две лажички. Јас почнав да мешам со едната лажичка а тој со другата. Неколку пати ни се потчукнаа лажичките и тој ми вика следно кога ќе ја допреш мојата лажичка ти частиш пијачка а кога јас ќе ја допрам твојата јас те частам, и цела вечер пиевме и на крај бевме пијани и почнавме да играме потоа тој ми предложи да си одиме, и заминавме во стан, но таму одеднаш се најдов со сестра ми и друг поранешен партнер со кој веќе немам никаква комуникација. Станот беше најгоре на зградата, а терасата немаше ограда. Сестра ми заспа, а тој почна да ме бакнува и како што ме бакнуваше јас снемував воздух. Потоа си заминавме од станот јас и сестра ми, но тука оставив мои алишта со мисла дека пак ќе се вратам. Кога се симнавме долу сретнав девојка со која се дружев порано и целата беше мокра во косата и не изгледаше баш најдобро. Благодарам однапред.
... so poslednito partner imas mnogu zaednicko, ne znam sto se slucilo za da raskinete , si imala ubavi momenti , koi sega gi nemas , ti pretstojat ispiti vo zivotot i iskusenija, so koi treba da otplatis ona sto si zgresila.. imas zastita, omas otvoren pat , moznost da ja stvaras idninata , i da nadmines mnogu raboti , ama ti se plasis, se plasis i da poglednes a akamoli da zacekoris ponatamu... ne se navrakjaj na minataoto, ostavi go tamu kade sto e , i prodolzi ponatamu so poukite i mudrostkoja si ja dobila od licno iskustvo ... pozdrav

Последно уредено:
Член од
26 мај 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Dobar den, Sonuvav vo sonot ko da spijam i sonuvam deka site zabi mi se izmestuvaat i se preklopuvaat i na kraj mi ispagja eden od prednite vtoriot ili tretiot, počnuvam da plačam isplašena sum da ja otvoram ustata za da vidam.I ja gledam majka mi mi ja podiga glavata i mi ja potpira na gradite, me teši ne se plaši otvori ja ustata i me gali, i ona e uplašena ama e utešitelna prema mene.Ja osekam nejzinata toplina i strav ama me teši , do nea stoi tatko mi i on zagrizen i me teši. Inače i dvajcata se umreni od pred dve tri godini.Pred da umre majka mi sonuvav deka mi ispadna 3tiot zab. Naredniot den mi javia deka imala mozočen udar i po toa nabrzo počina. Da se vratam na sonot - pred krevetot stojat mnogu lugje , nepoznati, vo mantili i se ko sivi, imat tažni faci ama znaat što ke se sluči ama ne možat da mi pomognat. Jas i majka mi gledame vo niv i jas ja otvoriv ustata tamu bukvalno imaše ispadnat zub ama ogromen i skroz bel so se korenot.Zubite mi bea site ispreklopeni i isprvrteni mi štrčea na site strani.Se razbudiv i se setiv deka mojte ne se živi , i ako se ušte ja osekav toplinata od majka mi se razbudiv vistinski i vrišteeki ne, ne pak. Od pametsum gi izvadila decata , mene se ušte me boli glava. Se osekam teško i iscrpeno od sonot. VE MOLAM RAZJASNETE MI GO NEKAKO[DOUBLEPOST=1432631826][/DOUBLEPOST]Inaku se sonuvav vo mojot star krevet kaj mojte vo mojata soba.A podobro da opišam za krajot od sonot: prvo se razbudiv od sonot so mojte.Pa vo sonot si pomisliv lele oni ne se živi ova bilo son I duri togaš stvarno se razbudiv i ripnav so vikotnica i celata zbuneta. :(

Последно уредено:
Член од
18 мај 2015
Мислења
8
Поени од реакции
1
Ne bese obicna niva livadabtoj del bese ispolnetbso golema treva i trnje nemase ni drvo ni kamen..nedela dena pred sonot go iscistija mestoto

Член од
13 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
4
Не се сеќавам убаво на сонот, но знам дека сонував како два предни заба ми се расипале, исто така мислам сонував и забар, исплашена бев во сонот и не знам за еден заб што треба да одам деновиве да ми го извадат (т.е. пола заб бидејки ми е скршен) дали сонував како ми го вадат или не....многу бев исплашена и од тоа дека дијагностицирана ми била парадентоза и слично....има ова некое значење или може премногу сум исплашена за моиве заби последниве денови па затоа го сонував овој сон :)

Kajgana Shop

На врв Bottom