Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
kade so se provervat brojcinata i pisi nekoj so se vrateni na dopolnitelna protokolite pokasno izlegvat promer 147 2014 pisi vraten na doplnitelna proverka
Proveriv ima I Drugi brojceto 60 I uste nekolku so proveriv se vrneto na dopolnitelna inace na dopolnitelna se vrateni tie bez dokumenti zatoa znaci zakonot seuste nee izglasen zatoa e taka od kokese izglasi ke bide mnogu podobro i dobrata vest e sto konecno ja zapocnaa i 2014 godina :) so sreka neka nie na nas od 2014 i na site ostanati prosli godni isto taka :)

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Јас на пример проверив до 60 и 95% се вратени на дополнителна. Али сепак најважно почна па што биде нека биде.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
ajde so sreka da e .... oficijalno ja pocnaja 2014, da se nadevame deka 90% ke si dobijat pasos

kazanoto na @reading deka mozno e da ja zapocnat 2014 bez da ja zavrsat 2013 se ispolni :)
Jas ne tupam po forumot bez veza od moja glava se sto sum pisala sum pisala od informacii od kompetentni luge.
Ajde voedno neka ni e so sreka na site nas od 2014 ..daj boze da slusam samo dobri vesti i so poveke ukazi ;)

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Jas ne tupam po forumot bez veza od moja glava se sto sum pisala sum pisala od informacii od kompetentni luge.
Ajde voedno neka ni e so sreka na site nas od 2014 ..daj boze da slusam samo dobri vesti i so poveke ukazi ;)
Reading se sto kazuva se ispolnuva :) eve vi dokaz bravo :)

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Друг проблем ми е што дедо ми во воената книшка е заведен со друго презиме (од пра пра дедоми името како порано што ги давале презимињата), а на изводот од починати е со презиме од македонија кое и јас го имам. Како можам да докажам дека е истиот човек? На братучед ми не му направиле проблем бидејќи се поклопуваат датум на раѓање, име на родители и слично..
Фала ви на помошта. Ви посакувам успех на сите
Тоа со различните презимиња не е проблем за занемарување. Имаше еден таков случај во Софија кога бев пред некој месец, службеничката му рече на кандидатот да донесе документ од Македонија со кој ќе се потврди дека станува збор за истото лице на изводот и венчаницата. Му даде рок од една недела да го достави. Ако не го доставиш тој дополнителен документ, воопшто нема ни да се разгледа барањето, автоматски ќе биде одбиено после неколку месеци. Не знам која институција овде може да ти го издаде тој документ, може некој на форумот знае да ти одговори.

Многумина сметаат дека ако при доставата на документите лицето на шалтер не забележи неправилности или несовпаѓања дека им успеало да се провлечат и дека се ќе биде во ред, но искуството покажува дека не е така. Службеничката не донесува одлука на кој ќе му се одобри потекло, а на кој не. Таа само прави преглед и филтрира што не чини. На крај, комисија ги разгледува детално документите, а совпаѓањето на презимињата е една од првите проверки кои се прават.

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Jas oktovmvri 2013 podnesov prv pat preku konzulatot,noemvri 2014 dostaviv dopolnitelni dokumenti i eve uste se cekat
Jas septemvri 2013 ja zapocnav procedurata preku posrednik I direkno preko Sofia I 2014 podnesov za proizhod I zedov I intervju pominav pocetoko na oktomvri I ete si cekam drzavljanstvo zborot mi bese ne se lazete preko konzulatot preku sofija e mnogu mnogu pobrzo za se i parite ne gi zalete eden den duplo kevi se vratat :)

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
dajte kazite so znaci da si na dopolnitelna da ne ja otvaram sekoj den stranata da si go proveruivam brojceto fala vi odnapred

UniqueM

dreamer
Член од
30 јули 2014
Мислења
71
Поени од реакции
20
Тоа со различните презимиња не е проблем за занемарување. Имаше еден таков случај во Софија кога бев пред некој месец, службеничката му рече на кандидатот да донесе документ од Македонија со кој ќе се потврди дека станува збор за истото лице на изводот и венчаницата. Му даде рок од една недела да го достави. Ако не го доставиш тој дополнителен документ, воопшто нема ни да се разгледа барањето, автоматски ќе биде одбиено после неколку месеци. Не знам која институција овде може да ти го издаде тој документ, може некој на форумот знае да ти одговори.

Многумина сметаат дека ако при доставата на документите лицето на шалтер не забележи неправилности или несовпаѓања дека им успеало да се провлечат и дека се ќе биде во ред, но искуството покажува дека не е така. Службеничката не донесува одлука на кој ќе му се одобри потекло, а на кој не. Таа само прави преглед и филтрира што не чини. На крај, комисија ги разгледува детално документите, а совпаѓањето на презимињата е една од првите проверки кои се прават.
Во воената книшка пишува татково и мајчино име, адресата се поклопува,датум на раѓање исто така..
Деновиве се распрашував за то каде можам да узвадам некој таков документ сите креваа раменици, бидејќи само во бугарските е така заведен (ваљда политички притисок или нешто слично).
Некој да има искуство со ова?
И повторно другото прашање, ми треба ли оригиналот бугарски пасош/државјанство на братучед ми за увид при поднесување на документи за произход и дали треба поврзување преку изводи со него? Фала ви

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
dajte kazite so znaci da si na dopolnitelna da ne ja otvaram sekoj den stranata da si go proveruivam brojceto fala vi odnapred

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Во воената книшка пишува татково и мајчино име, адресата се поклопува,датум на раѓање исто така..
Деновиве се распрашував за то каде можам да узвадам некој таков документ сите креваа раменици, бидејќи само во бугарските е така заведен (ваљда политички притисок или нешто слично).
Некој да има искуство со ова?
И повторно другото прашање, ми треба ли оригиналот бугарски пасош/државјанство на братучед ми за увид при поднесување на документи за произход и дали треба поврзување преку изводи со него? Фала ви
Dokolku ima problem so licnitepodatoci na makedonski dokumenti, treba maticarot da dade potvrda so koja pot rduva deka se raboti za istoto lice a potoa se koregira dokumentot vo Min. za pravda. A ako se raboti za bugarski dokument, spored mene ne e loso da dadat izjava dvajca svedoci koi go poznavaat dedo ti deka e toa ista osoba. Ne e loso da napravis zavareka na taa izjava na notar, samo mislam deka e popametbo da bude vo Bugarija. A od bratuced ti ti treba samo kopija od negova licna karta ili pasos, normalno mora da go povrzes so izvodi do tebe za da dokazes deka ti e rodnina.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom