Деволуција на Музиката

• Креатор на темата Креатор на темата Windfucker
  • Време на започнување Време на започнување
@Windfucker како да ти се објасни дека си слеп?
Со брајова азбука...Освен тафтологија дека денеска не може да се најдат квалитетни парчиња на музика во мејснстрим медиумите не слушнав ништо друго аргументирано дека денешнава музика е поквалитетна.

Еве за разлика од тебе мислам дека музиката во 70ти е најквалитетна и за да ја потврдам мојата хипотеза доставив листи на музички албуми според одредени еминетни музички часописи, страници итн кои ја потврдуваат мојата теза.
Тоа е што можам најмногу да го направам од причина што секоја оцена на уметноста е субјективна.

Пример некои го величаат Лешоски и го плукаат Даглас Адамс, освен да му посачам дека грешат со тоа што ќе му оставам линк до еминетни книжевни критичари и авторитети не можам ништо друго да направам бидејќи уметноста не може да се канализира во аналогна форма каде што би можела да се рангира и оценува според некој објективизам.

Еве биди добар и просветли ме да прогледам и кажи ми ја ти твојата листа на најдобри албуми на сите времиња.

Вака слично како и Шкорпион останува само млатење празна слама за скриените места на интерентот кои се привилегија на малкумина избрани каде што има добра музика и никој не може да ја најди.

Со брајова азбука...Освен тафтологија дека денеска не може да се најдат квалитетни парчиња на музика во мејснстрим медиумите не слушнав ништо друго аргументирано дека денешнава музика е поквалитетна.

Еве за разлика од тебе мислам дека музиката во 70ти е најквалитетна и за да ја потврдам мојата хипотеза доставив листи на музички албуми според одредени еминетни музички часописи, страници итн кои ја потврдуваат мојата теза.
Тоа е што можам најмногу да го направам од причина што секоја оцена на уметноста е субјективна.

Пример некои го величаат Лешоски и го плукаат Даглас Адамс, освен да му посачам дека грешат со тоа што ќе му оставам линк до еминетни книжевни критичари и авторитети не можам ништо друго да направам бидејќи уметноста не може да се канализира во аналогна форма каде што би можела да се рангира и оценува според некој објективизам.

Еве биди добар и просветли ме да прогледам и кажи ми ја ти твојата листа на најдобри албуми на сите времиња.

Вака слично како и Шкорпион останува само млатење празна слама за скриените места на интерентот кои се привилегија на малкумина избрани каде што има добра музика и никој не може да ја најди.

Така? Седумдесетите се најквалитетни. Ебени десет години се инфериорни во споредба со све друго што се дешавало, се дешава и ќе се дешава во музиката?

Ко прво батали ги тие еминентни часописи пишувани од љубители на олд скул музиката која толку ги ослепила што ко попален тинејџер не признаваат ништо друго.
Исто гледам како ја посочуваш рок музиката (со нејзините подправци) како единствен валиден правец во музиката. Тоа е навреда! Без разлика на вкусот, кој го делиме, одприлика.

Остави го субјективниот пристап и прочепкај малку. Нема да сервирам сеа, ама видов дека предтоа си нафрлил бендови ко Нешнл и Порќупајн. Шо им фали нив? Ајде ќе играме со рок сцената. Алтернативниот рок кој се развл од крајот на осумдесетите па до сеа дал страшни екипи, албуми, материјал. Електронската музика не напредувала последните две децении? Ништо добро нема? Трип-хоп? Прогресивот во музиката деволуирал? Нема ништо во последните две/две ипол децении? Дури некои почнале да шараат со инструменталки од што произлегол пост-рокот кој има извонредна вредност и квалитет (ѕирни го линкчето од турви над мене). Има мал милион од ова ниво на квалитет, од сите правци, бендови кои постоеле у последните 20 години, од кои дел уште постојат.

Не мешај култно со квалитетно. Зачетник на правец се почитува, вреди, ама не е по секоја цена поквалитетен од она што следува.

Еве ти нешо рандом. Олабави се.

Последно уредено:
Сега се е за пари, се изгуби она кога луѓето правеа музика од страст.
Ништо не слушам ја од модерниве работи, слушам само стари добри траки кога стварно луѓето се радуваа на се и сешто а не како сега се што е комерцијализирано до максимум.

Е ова е музика а не Мајли,Питбул и што ти знам таму... дечкиве правеа музика од љубов...ма да после се продадоа и они, али првите траки им беа ептен андерграунд и секоја им чест за тоа...после оваа песна отиде музичката индустрија у курац.

Така? Седумдесетите се најквалитетни. Ебени десет години се инфериорни во споредба со све друго што се дешавало, се дешава и ќе се дешава во музиката?

Ко прво батали ги тие еминентни часописи пишувани од љубители на олд скул музиката која толку ги ослепила што ко попален тинејџер не признаваат ништо друго.
Исто гледам како ја посочуваш рок музиката (со нејзините подправци) како единствен валиден правец во музиката. Тоа е навреда! Без разлика на вкусот, кој го делиме, одприлика.

Остави го субјективниот пристап и прочепкај малку. Нема да сервирам сеа, ама видов дека предтоа си нафрлил бендови ко Нешнл и Порќупајн. Шо им фали нив? Ајде ќе играме со рок сцената. Алтернативниот рок кој се развл од крајот на осумдесетите па до сеа дал страшни екипи, албуми, материјал. Електронската музика не напредувала последните две децении? Ништо добро нема? Трип-хоп? Прогресивот во музиката деволуирал? Нема ништо во последните две/две ипол децении? Дури некои почнале да шараат со инструменталки од што произлегол пост-рокот кој има извонредна вредност и квалитет (ѕирни го линкчето од турви над мене). Има мал милион од ова ниво на квалитет, од сите правци, бендови кои постоеле у последните 20 години, од кои дел уште постојат.

Не мешај култно со квалитетно. Зачетник на правец се почитува, вреди, ама не е по секоја цена поквалитетен од она што следува.

Еве ти нешо рандом. Олабави се.

Ако ги отвори линковите ќе видеше дека во опсег се ставени сите жанрови и нема ограничување за тоа да бидат рок (Во голем дел предводи Мајлс Дејвис во првите 10 и Арета Френклин, затоа и Ставрогин искоментира за албумите на Мајкл Џексон)

Не знам како поинаку да валоризираме што е подобро и кој е поинаков начин.
Твојот метод со колнење на жими мајка мене не ми се бендисува, ама еве ќе пробаме и така.
Еве јас жими, жими, жими мајка ти кажувам дека музиката во 70ти е подобра не оти се албумите култни, туку дека се и поквалитетни барем во поголем број од денешните.
Ако имаш подобар метод од тоа да споредуваме да ја разрешиме нашава полемика за најдобра декада на музиката кажи го, па ако има некаков резон ќе валоризираме според него.

Не сакам да звучам како шупакот Карло, ама ми иритира малку кога некој се обидува да ме есапи како некој закочен во 70ти оти мислам дека музиката е најквалитетна тогаш.
Да кажам дека кога ги постирав GYBE! на форумов и ти и Турви не бевте зачленети овде.

П.С Некој модератор не е лошо да направи анкета на темава.

Која е најдобра декада на денешницава?

• 60'
  • 70'
  • 80'
  • 90
  • Постмиленимуска

Стигнав со читање до втора страна и веќе осеќам како ми се раѓаат тумори низ целово тело.
Колку сте ебано ретардирани...
Зборите за некаков квалитет а ни самите не знаете шо кур ви значи тоа квалитет.
Праите остра диференцијација меѓу добра и лоша музика иако ни самите не знаете кои се границите меѓу тие две спротивности.
Шо ја праи една песна добра?
Текстот е длабок? Шо го праи текстот длабок? Комплексноста? Да зеам да рецитирам научни трудови?
Мелодијата е... е шо? Комплексна?
Хармонијата е комплексна? Можам да напраам семплови со мои пуфежи и да отсвирам на сајзер најкомплексни џез стандарди на 400 такт, јако ќе ви биде?
Музиката е медиум за изразување, ако тебе не ти се свиѓа начинот на кој се изразувам, не ми ја слушај музиката и не го поти.
Као си расфрлате со термини чудо е.

оу, оу, оу и

:drops mic:

Еве ти све тоа пост-2000 музичари. Е сеа ти ако укусот ти е заглавен на 70ти музика, и мислиш оти Лед Зепелин се најјаки, и ти е мака шо си ги испуштил ЗЗ Топ у Скопје пошто татко ти не те пуштил, тоа е твој проблем, бато.

Да се дополнам, артистите на 70-тите години биле комерцијално успешни? Сериозен си? И сеа да земеш да слушаш само Канал 103 ќе си мислиш оти на радио се пушта само андерграунд. :D

Последно уредено:
Да се дополнам, артистите на 70-тите години биле комерцијално успешни? Сериозен си? И сеа да земеш да слушаш само Канал 103 ќе си мислиш оти на радио се пушта само андерграунд. :D

Претпоставувам дека инсуинираш на мене како отворач на темава? Не знам што мислиш кога ме прашуваш за комерцијално успешни?

Не ми е вкусот заглавен во 70ти и слушам буквално музика од сите декади, ама ценам дека најквалитетна е музиката од 70ти.

Ок! Проблем?!

Да ти докажам сакаш со 10 клипчиња од јутјуб како ти или нема потреба?

Претпоставувам дека инсуинираш на мене како отворач на темава? Не знам што мислиш кога ме прашуваш за комерцијално успешни?

Не ми е вкусот заглавен во 70ти и слушам буквално музика од сите декади, ама ценам дека најквалитетна е музиката од 70ти.

Ок! Проблем?!

Да ти докажам сакаш со 10 клипчиња од јутјуб како ти или нема потреба?
Не знам, мислиш дека Пинк Флојд додека не го извадиле Дарк Сајд оф д муун продавале многу плочи? :D А да, Дарк Сајд оф д муун е срање, нема ни „у“ од уметност.

Сакаш да ми кажеш оти овие шо јас ти ги остаив у линкот не се „квалитетни“, и за да ми докажеш ќе ми оставиш линкови од она што е стварно пост-милениумска добра музика? Wow. Ај баш да те видам. :D

Не знам, мислиш дека Пинк Флојд додека не го извадиле Дарк Сајд оф д муун продавале многу плочи? :D А да, Дарк Сајд оф д муун е срање, нема ни „у“ од уметност.

Сакаш да ми кажеш оти овие шо јас ти ги остаив у линкот не се „квалитетни“, и за да ми докажеш ќе ми оставиш линкови од она што е стварно пост-милениумска добра музика? Wow. Ај баш да те видам. :D

Да продавале и биле комерцијални бидејќи потпишале и пред Дарк Сајд договор со ЕМИ.
Не те разбирам зошто тераш сарказам со Дарк Сајд, според мене е феноменален албум.
Никогаш не сум земалв во предвид колку е некоја музика продавана како репер за квалитет.

Не викам дека се неквалитетни, тука напротив бендовите и песните се феноменални што ми ги испрати барем според мој вкус, ама според мене во тие 70ти имаше поквалитетни парчиња од овие што ми ги испрати.
Навистина е амалска работа да земеме и да си разменуваме линкчиња со песни една по една и да гласаме која е подобра, кога цела тема е за генерализација.

Да продавале и биле комерцијални бидејќи потпишале и пред Дарк Сајд договор со ЕМИ.
Не те разбирам зошто тераш сарказам со Дарк Сајд, според мене е феноменален албум.
Никогаш не сум земалв во предвид колку е некоја музика продавана како репер за квалитет.

Не викам дека се неквалитетни, тука напротив бендовите и песните се феноменални што ми ги испрати барем според мој вкус, ама според мене во тие 70ти имаше поквалитетни парчиња од овие што ми ги испрати.
Навистина е амалска работа да земеме и да си разменуваме линкчиња со песни една по една и да гласаме која е подобра, кога цела тема е за генерализација.
Ох, треба да ти нацртам изгледа.

Збориме за квалитетна музика. И за тоа дека денес се помалку има. Јас ти викам дека денес има многу квалитетна музика. Само треба да знаеш кај да ја најдеш. И у 70тите години требало да знаеш кај да ја најдеш. Тоа што 50 години скоро после 7-тите ги имаме само тие најдобри бендови како познати, зборува дека се квалитетни. Тоа што Кид Еј на Рејдиохед и по 15 години е толку слушан е факт дека Рејдиохед се квалитетни, а пример Памп Ит на Блек Ајд Пис која сите ја заборавивме е шит.

Фората е дека Пинк Флојд биле не толку комерцијално успешни, пошто и нив требало да ги бараш и да ги копаш за да ги најдеш. У споредба пример со бенд како АББА. Или со бенд како Битлс кој е комерцијален бенд кој го направил Вајт Албм, Срџент Пеперс и Риволвер, али у глобала Битлс е едно такво досадно бендче, едно такво никакво, шо овие првите 3-4 поп албумчиња им се едни такви тешки гомненици, ми идеше да ги искорнам звучниците кога ги слушнав.

Да се вратиме на твоето, со што ќе ми аргументираш дека твоите бендови од 70-ти се подобри од артистите што јас ти ги пастирав? Ако е твојот вкус, и проблемот е твој.

Да се вратиме на твоето, со што ќе ми аргументираш дека твоите бендови од 70-ти се подобри од артистите што јас ти ги пастирав?

Се е геј освен Бонобо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom