Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурна си дека си била во кафана,колку наброја,чудо
А шо мислиш ти ценине ко охрид се сегде?

А ова шо викате тино чун оди пубо панорама и џупцине викни ги да ти свирет поевтино ќе поминиш

Мислам немам против Тино, Чун, Белведере, чим се уште отворени сигурно имат клиентела шо ги одржават во живот. Ама за нас обичниве смртници нишо немат. Иначе Панорама имат многу убо јадење, е сеа атмосфера нула ама то е :D

80 ден чавче ракија е во Чун алооо, да не е лековита ебате?? :lut:

А шо мислиш ти ценине ко охрид се сегде?

А ова шо викате тино чун оди пубо панорама и џупцине викни ги да ти свирет поевтино ќе поминиш
А ти шо мислиш сите неможат да си дозволат 2000-3000 за вечер..
Проблемот не е во Чун,Тино туку во џебот змијата[emoji6]

Gesendet von meinem HTC One X+ mit Tapatalk

Еееј Панорама(y)Таму кај шо имет убо јадење имет и многу пониски цени.Ама пак влегвит на тие многу пониски цени и проблематични особи шо ќе се скарат со тој на масата до него за соларникот шо бил скроз полн па си ја пресолил салатата.Овие пак шема рестораниве и повисоки цени и храната можит да ја забушавет, ама жива музика и името држит ееј и резервација проблем...Чуден воздух овај езерскиов.Ова во околниве места скоро и да го немат и попросечни места смирено, ама кај нив изглеа поретки се тие шо излегвет да се фатат в гуша со некој братууу

А ти шо мислиш сите неможат да си дозволат 2000-3000 за вечер..
Проблемот не е во Чун,Тино туку во џебот змијата[emoji6]

Gesendet von meinem HTC One X+ mit Tapatalk
Ако можам да си поминам супер за 700-800 денари зошто би фрлил 3000?

Немој не ме радуј. Само за да седнам Тино ми требет 1000 денари. Скопје имам излезено во кафана, јадење со салати, со меса, со пиење и едвај 300 денари платив. Седи не ме заебавај една кафана поасолна да имаше во градов да прајме муабет, овие погоре набројаниве не се кафани.
1000 денари ти се таман за белведере за салата, ракија, вечера и литар вино, освен ако не сакаш да се фраериш со сортни вина, јагне и риби...тино и чун се малку поскапи.
Во Скопје тие кафании кај што си била се биртии, а не кафани од овој тип, зошто и јас сум бил во неколку скопски со многу повисоки цени од охридските, а нормално и поефтини ама во стилот на јарец во косел, и боними кај полицијана.
Веќе 2 години излегувам исклучиво во кафани, и мислам дека помалку трошам во кафана одколку во ликвид и дак. Зш за 1000 денари во дак ќе добиеш 8 пива мали скопјански.
Порано имав еден дел од Арена, се чудев како некое сепаре ми праеше и по 400-500 евра на вечер, ама кога ќе пресметаш чаламот скапо се плаќат.
80 ден чавче ракија е во Чун алооо, да не е лековита ебате?? :lut:
Во објектив, дак, кадмо, куба и ред други кафичи ракијата е иста цена...зш 1 флаша ракија е поскапа од флаша коњак, водка, џин, пелинковац итн.

Зборот ми беше, младите од другите градови излегуваат во кафана па макар и еднаш месечно, ама пијат, играат и се забавуваат.
А во Охрид излегуваат 3 пати неделно и најдосадно им е...зш се такви никакви, а не дека е скапо или дека немало избор.

Па ете пишав погоре, кој имат бујрум нека одит во кафаниве шо ги наброја. Јас не трошам иљадарка на излегвење, чисто се сомневам дека некој од останативе на темава имат толку длабок џеб. Младиве во другиве градој знајш како излегвет? Се загревет во "биртиите" кај шо трошет 300-400 максимум, и после си продолжвет по дискотеки кај шо ке потрошет уште 200-300 денари. Не се секаде цениве астрономски како кај нас. Е зато сме такви, не од друго.

абе Мијалков го има Хисар купено, а Делфина е под Хисар, јас така имам слушнато

1000 денари ти се таман за белведере за салата, ракија, вечера и литар вино, освен ако не сакаш да се фраериш со сортни вина, јагне и риби...тино и чун се малку поскапи.
Во Скопје тие кафании кај што си била се биртии, а не кафани од овој тип, зошто и јас сум бил во неколку скопски со многу повисоки цени од охридските, а нормално и поефтини ама во стилот на јарец во косел, и боними кај полицијана.
Веќе 2 години излегувам исклучиво во кафани, и мислам дека помалку трошам во кафана одколку во ликвид и дак. Зш за 1000 денари во дак ќе добиеш 8 пива мали скопјански.
Порано имав еден дел од Арена, се чудев како некое сепаре ми праеше и по 400-500 евра на вечер, ама кога ќе пресметаш чаламот скапо се плаќат.

Во објектив, дак, кадмо, куба и ред други кафичи ракијата е иста цена...зш 1 флаша ракија е поскапа од флаша коњак, водка, џин, пелинковац итн.

Зборот ми беше, младите од другите градови излегуваат во кафана па макар и еднаш месечно, ама пијат, играат и се забавуваат.
А во Охрид излегуваат 3 пати неделно и најдосадно им е...зш се такви никакви, а не дека е скапо или дека немало избор.
Знајш колку е во Кавадарци чаша ракија? 30 денари. Литар смедеревка и Кадарка 200 ден. Не се сортни вина. Знајш колку се во погоре споменатите кафани и ресторани? Пубо да не ти пишам.[DOUBLEPOST=1429459703][/DOUBLEPOST]А дека охриѓани не се по кафани, доказ е Македонска куќа, по мене најубав амбиент и јадење, цените се ок, носат секоја сабота пејачка, внатре само 2 маси седат.
Појќе ми се исплќат 300 ден такси до Струга 3-4 другари него ли во Чун или Тино или остали кремски никакви ресторани да одам.

Nokniot zivot vo Ohrid, spored mene, bese najdobar krajot na 90s i pocetok na 00s. Koga Jazz bese uste so onie starine lampi, Palas rabotese do sabajle i vo Park nosea DJ-i od MKD i stranstvo.
Kakvi zurki se praeja togas, pijancenje do sabajle pa posle kaj Spaseta na burek.
Sega em kaj nemet pari lugjeno, brojot na kafici prepoloven, DJ-i i ziva muzika mislovna imenka, mizerija.
Aj letovo ke zivnit malku valjda.

Последно уредено:
Nokniot zivot vo Ohrid, spored mene, bese krajot na 90s i pocetok na 00s. Koga Jazz bese uste so onie starine lampi, Palas rabotese do sabajle i vo Park nosea DJ-i od MKD i stranstvo.
Kakvi zurki se praeja togas, pijancenje do sabajle pa posle kaj Spaseta na burek.
Sega em kaj nemet pari lugjeno, brojot na kafici prepoloven, DJ-i i ziva muzika mislovna imenka, mizerija.
Aj letovo ke zivnit malku valjda.
Ќе живнит, како не ќе живнит сите евенети ко и стално летово ќе ги акнет за 2ри Август :D

Ноќниот живот е сведен на 2 кафичи и 2 ноќни клуба. Ликвид и евентуално Кадмо ( неам бидено одамна овде) и Дак и Хавана.
Па добро бе јас ко бев средно имаше, Спирит, Гуд фелас, Пивница, Паладиум, Парк работеше, Наполеон, Табана имаше свирки за викенди, Табу се отвараше тогаш.. Сеа ништо, депресија жива.
Се возам сношти со таксист и се смејт ми викат гледај бе живо пиле немат по улица а сабота е.

Ноќниот живот е сведен на 2 кафичи и 2 ноќни клуба. Ликвид и евентуално Кадмо ( неам бидено одамна овде) и Дак и Хавана.
Па добро бе јас ко бев средно имаше, Спирит, Гуд фелас, Пивница, Паладиум, Парк работеше, Наполеон, Табана имаше свирки за викенди, Табу се отвараше тогаш.. Сеа ништо, депресија жива.
Се возам сношти со таксист и се смејт ми викат гледај бе живо пиле немат по улица а сабота е.
А лигушите као мене одеа револушн пулс таурус лапидариус...

А лигушите као мене одеа револушн пулс таурус лапидариус...
И револушн фатив, Пулс не, Таурус е пивницана ваљда а Лапидариус фатив 2-3 пати бев.. Една од подобрите дискотеки беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom