Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Ноќниот живот е сведен на 2 кафичи и 2 ноќни клуба. Ликвид и евентуално Кадмо ( неам бидено одамна овде) и Дак и Хавана.
Па добро бе јас ко бев средно имаше, Спирит, Гуд фелас, Пивница, Паладиум, Парк работеше, Наполеон, Табана имаше свирки за викенди, Табу се отвараше тогаш.. Сеа ништо, депресија жива.
Се возам сношти со таксист и се смејт ми викат гледај бе живо пиле немат по улица а сабота е.

И јас се извозав сношти истиов муабет ми го напрај таксистот
Јас: То е, немат луѓе...

Сношти беше лудница, само 2-3 кучиња по чаршија и јас!

Спирит, Арена, Лапидариус, Гуд Фелас, Наполеон, Табана, Парк, Табу.....ех времиња...(y)(y)(y)
Сега ти се плукнам во то Ликвидот и во тоа напрчените фуфли таму и џихади Џонови, кажвете некоја кафана кај што одат нормални луѓе? :noze:

И јас се извозав сношти истиов муабет ми го напрај таксистот
Јас: То е, немат луѓе...

Сношти беше лудница, само 2-3 кучиња по чаршија и јас!

Спирит, Арена, Лапидариус, Гуд Фелас, Наполеон, Табана, Парк, Табу.....ех времиња...(y)(y)(y)
Сега ти се плукнам во то Ликвидот и во тоа напрчените фуфли таму и џихади Џонови, кажвете некоја кафана кај што одат нормални луѓе? :noze:
Со истиот дан се иаме возено :D Немат асална кафана, нажалост..

Мене во градов најмогу ми смета што нема улична уметност.
Покрај толку самопрогласени музичари, цртачи, глумци, ниту еден не излегол на плоштад или крај езеро некаде и не застанал со гитарата/хармониката/четката/спрејот или шо било и не пробал да не запознае со нивното хоби, знаење.
Се само на ФБ се курчат.

Ни графити не цртет оние скејтерине, ни за то не ги биват:icon_mrgr:
Ќе излезам јас некоја вечер ќе нацртам нешто, жими се, да живнит малце некој ѕид, а не само "охрид е плав" и "рибари најаки" чкртајнци да гледам.:нинџ:

Мене во градов најмогу ми смета што нема улична уметност.
Покрај толку самопрогласени музичари, цртачи, глумци, ниту еден не излегол на плоштад или крај езеро некаде и не застанал со гитарата/хармониката/четката/спрејот или шо било и не пробал да не запознае со нивното хоби, знаење.
Се само на ФБ се курчат.

Ни графити не цртет оние скејтерине, ни за то не ги биват:icon_mrgr:
Ќе излезам јас некоја вечер ќе нацртам нешто, жими се, да живнит малце некој ѕид, а не само "охрид е плав" и "рибари најаки" чкртајнци да гледам.:нинџ:

Ги биват, колку толку. :D
Старата школа шо цртаја веќе не цртет иначе. А овие помладиве не знам зш престанаа. Немат ни толку интерес веќе.

Иначе за кафаниве/рестораниве не знам шо да речам... Многу ретко одам на такви места, ова Боними кај полицијана си е тип топ, со пристојни цени, убо си е местоно.
Чун и Тино не одам, пари да ми давет не одам. Многу ми се одбивни местата. И да имам пари, немат шанси.

Свести сте дека во градов немат младина?(А иднината е во младината, према новото и за младите ко шо викат Коне :pos:)

Знајш колку е во Кавадарци чаша ракија? 30 денари. Литар смедеревка и Кадарка 200 ден. Не се сортни вина. Знајш колку се во погоре споменатите кафани и ресторани? Пубо да не ти пишам.[DOUBLEPOST=1429459703][/DOUBLEPOST]А дека охриѓани не се по кафани, доказ е Македонска куќа, по мене најубав амбиент и јадење, цените се ок, носат секоја сабота пејачка, внатре само 2 маси седат.
Појќе ми се исплќат 300 ден такси до Струга 3-4 другари него ли во Чун или Тино или остали кремски никакви ресторани да одам.
Не ми ги фали тие од македонска куќа, јако искуство имам со нив...уште еднаш ни на свадба да ме поканат таму нема да стапнам.

Имам пишано низ некои теми , зш цените во Охрид се такви и не можат да бидат пониски...и моментално имам приватна фирма, и порано држев и бутици по чаршијата и во дискотеки влегував со шанкови, и да ти кажам вака чисто информативно трошоците и кириите и казните во Охрид се астрономски во споредба со кавадарци и такви некои градови.
Флаша ракија со бандерола е 400 или 450 денари литар, без бандерола е на црно и недај боже инспекција да ја види. Епа прерачунај сега дали им се исплаќат за 30 денари да ти ја дадат.

Немат, сите се или во Скопје или странство!

Ај идат лето, ќе живнит градов :D (мижи да те мамам)

Ќе-с-удам пред компјутер кај ја погоди споредбава :aplauz:

Ак не живејт градов ко шо требит, барем темава заживеа.(y)

Јас мислам ние овде 6-7 души шо сме, да не стает на различна фунција т.е различна работа да прајме и одма ќе го опрајме градов.
Ќе цветат, и летово ќе иаме најјака сезона ! :D :D
Убо шо живна, едно време зимата реков готово , се деси и со темава. Поумрена беше темава и од градов :D

Поз

Чек да дојт онаму почеток на мај, е тогаш како ќе заживејт ко ќе почнет наслови од типот:
- 400 денари за макијато и 250 за паркинг во Охрид
- Се појави нафтена дамка во Охридско Езеро
- Му пресекле рака на паркинг оти се жалел на цените
- 800 бесни Охриѓани масакрирале беспомошен Србин
- Барал смештај, го сместиле во фрижидер
- Скопјанка се породила во Охрид, докторите ја присилиле детето да се вика Климе
- Чудовиштето од Лок Нес видено во Охридско Езеро.
Општината со изјава: Во време на Петрески имаше само ајкули!

:kezec:

Ko клавате веќе рапој ‘охридско за наше добро‘

Последно уредено:
Не ми ги фали тие од македонска куќа, јако искуство имам со нив...уште еднаш ни на свадба да ме поканат таму нема да стапнам.

Имам пишано низ некои теми , зш цените во Охрид се такви и не можат да бидат пониски...и моментално имам приватна фирма, и порано држев и бутици по чаршијата и во дискотеки влегував со шанкови, и да ти кажам вака чисто информативно трошоците и кириите и казните во Охрид се астрономски во споредба со кавадарци и такви некои градови.
Флаша ракија со бандерола е 400 или 450 денари литар, без бандерола е на црно и недај боже инспекција да ја види. Епа прерачунај сега дали им се исплаќат за 30 денари да ти ја дадат.
Јас па иам одлично искуство со нив. Одев претходно и Прилеп и Скопје дур немаја отворено Охрид и од таму имав супер искуство, сеа и во Охрид исто.
Зато ни е и отепан градот, зато што се ставет на 2000 евра кирии на места шо ни господ не ги гледат, преценет е Охрид во многу области.. Како за споредба со Скопје и таму имет кирии високи, можди и повисоки од Охрид ама живо е, кафаните се полни.. За Битола исто.
Ама можат 80 ден набавна цена на Смедеревка да земет и да го давет 200 ден а во Белведере да е 320? Епа јебига брат, нешто је труло овде..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom