Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
- Никогаш не станал Вмро , само мораше да игра така бидејки беше приморан Нефи е пиун на еден човек што е десна рака на Мијалков и го контролира цел Охрид ( го нема него во бомбите ) и тој му даде моќ период 2010 2013 да го тепа дури на градоначалникот Аце , тој и го затвори пред една година и сега е никој и ништо ... За брачките : никој не прифаќаше да работи 50 ' 50 со Аце тие прифатија и плус то тие помагаја и беа одлучувачки во Општина Дебарца што значит дожни им беа ........ За комуналец 90 % од вработените се Ѓупци кој сега ги контролира Ѓуптин т.е Вмро а не Нефи . Ако сакаш да дознајш нешто за Охрид прашајме мене не чекај петарди :) хахах :oeoeoe:

Реков ‘‘стана‘‘ Вмро.А ретко кој не би после толку ќотек пред изборите.Сега со Бакрач се први другари, до вчера нели беа со Аце.И не знам баш дали е уште никој и ништо, ако мислиш на него.Или на некоја екс десна рака на Сашко..и кој делеше по 50-100 евра (една од групите) од вработен во Комуналец? :cool:

Колку плоштадон нивни шо го раскопаа и им ги кренаа дуќаните на луѓето и така оставија, толку и со кружниве текови. Приватна фирма беше задолжена за фонтаната, за една недела средија, со струја, со све, а од општина од 15 декември се маткаат да стават ебани плочки.
Така и со све.
И ко беше Аце, беше исто така интересно. Сред сезона ќе му текнеше нешто да прави на главниве улици, ко демек цела пролет неможеле, а дојди јули/август еве видете напрајвме нешто.
Исти гомна се сите,џабе се муабети.

Нова за милионскиот план на Протогер: Овоштарник да продаде за бензиска
прочитано 4,712 пати
17-04-2015 18:14:12

Според Катастарот на околу километар и половина од излезот на Охрид во правец на плажите, откако ќе се одминат Билјанините извори, токму кај Студенчишкото блато парцела поседува мајката на Протоѓер, Поликсена. Денес парцелата на Поликсена Протоѓер сѐ уште е овоштарник и се протега на околу 4.600 квадрати,пишува Нова.

Доколку Протоѓер би ја продал оваа парцела по 200 евра од квадрат, како што планирал, би заработил над 900.000 евра.

Во телефонскиот разговор кој вчера го објави опозицијата ,Протоѓер ургира кај Јанакиески и за земјиштето на неговите роднини во близина на неговото. Тој бара, како што вели, тие 8.000 до 9.000 квадрати на неговите блиски да станат земјиште на кое ќе може да се изградат бунгалови со приземје плус два ката, оти неговите роднини нашле и инвеститор за проектот. На сугестијата на Јанакиески дека ако Мартин ја продаде земјата за бензиска, ќе нема како да се стигне до идните бунгалови, Протоѓер му објаснува дека зборувал со градоначалникот на Охрид, Никола Бакрачески и оти тој му ветил дека ќе направи пат.

Јанакиески го советува Протоѓер, сепак, да се урбанизира само неговата парцела бидејќи многу посложена би била процедурата доколку се уредува и земјиштето на неговите роднини.

Целиот текст прочитајте го тука

Реков ‘‘стана‘‘ Вмро.А ретко кој не би после толку ќотек пред изборите.Сега со Бакрач се први другари, до вчера нели беа со Аце.И не знам баш дали е уште никој и ништо, ако мислиш на него.Или на некоја екс десна рака на Сашко..и кој делеше по 50-100 евра (една од групите) од вработен во Комуналец? :cool:

КуМот = водици ;)[DOUBLEPOST=1429404288][/DOUBLEPOST]
Koj e glaven sea vo "podzemjeto" Ohridsko, kako mu odi na Ljac, Dzepar i dr. Posto si znalec za priliite ohridski
Овие се маскоти сега .... со ситници работет во времето до 2000 год беа во форма.
Шефот во последните 4 години што без негова дозвола не може ништо да биде е кумот = водици со фамилијата . ;)

Последно уредено:
Охридскиот ноќен живот е сведен на нула. Не на нула, на минус еден е. Па добро бе, во другиве градој гледам носет, пејачи, DJ, певаљки нешто.. Само кај нас е монотоно и депресивно. Едно те исто..
Некни ми идет колеги од Кавадарци викет сакаме на живо музика да ојме во некоја кафана.. Се чудам кај да ги носам, Чун и Тино ќе ме изгорат, Македонска куќа 2 маси вкупно се во сабота. На крајот Струга ојдовме во св. Никола и топ си поминавме.
Мизерија жива е градов.

Ноќниот живот ви е тапа на сите зш не знајте да излегвите ко во другите градој. Да речиме сите млади од Скопје, Битола, Куманово и многу други за викенд одат вкафана ко господа, јадат, пијат, игрет со жива музика и најубо си поминвет за истите пари шо ќе ги потрошат во ликвид, кадмо, дак, хавана, итн.
Башка и народов охридски во менталитетот е 30 години уназаден, само во телефонине се пулет и само да се оговарало, забавата ја прават луѓето а не локалот.
Јас скоро ич не одам по овие кафичиве, ако сакам кафе утринско одам си седвам билјанини, ми го давет во гезве со локумче и си уживаш во убајната, а не да резервирам маса или ред да чекам во објектив за едно кафе.

Ноќниот живот ви е тапа на сите зш не знајте да излегвите ко во другите градој. Да речиме сите млади од Скопје, Битола, Куманово и многу други за викенд одат вкафана ко господа, јадат, пијат, игрет со жива музика и најубо си поминвет за истите пари шо ќе ги потрошат во ликвид, кадмо, дак, хавана, итн.
Башка и народов охридски во менталитетот е 30 години уназаден, само во телефонине се пулет и само да се оговарало, забавата ја прават луѓето а не локалот.
Јас скоро ич не одам по овие кафичиве, ако сакам кафе утринско одам си седвам билјанини, ми го давет во гезве со локумче и си уживаш во убајната, а не да резервирам маса или ред да чекам во објектив за едно кафе.
Која кафана го нудит то во градов кажи? Каде?

^ ^ ^ ^
И како Нефи стана ВМРО, исто и цел Комуналец.И брачкине паркинзине гратис како ги дадоа :icon_mrgr: Ај можит утре ќе чуеме детали за јавните тајни, МВРО-ВМРО во цивилка, за дом спремни.

И Делфина Турс, како викавте чија фирма беше?

ДЕЛФИНА ТУРС ЌЕ ЈА ГРАДИ АВТОБУСКАТА СТАНИЦА ВО ОХРИД

А нас кога ќе не купат?И дали ќе се наситат некој ден?

]

Дај бе не тропај без да знаеш сигурно. На мијалков била компанијата, хах. Ни блага врска со мијалков нема сопственикот на компанијата ама нели, мора да се тропа...

Белведере, Тино, Чун и во многу други за викенд имат музика.

Немој не ме радуј. Само за да седнам Тино ми требет 1000 денари. Скопје имам излезено во кафана, јадење со салати, со меса, со пиење и едвај 300 денари платив. Седи не ме заебавај една кафана поасолна да имаше во градов да прајме муабет, овие погоре набројаниве не се кафани.

Немој не ме радуј. Само за да седнам Тино ми требет 1000 денари. Скопје имам излезено во кафана, јадење со салати, со меса, со пиење и едвај 300 денари платив. Седи не ме заебавај една кафана поасолна да имаше во градов да прајме муабет, овие погоре набројаниве не се кафани.
Сигурна си дека си била во кафана,колку наброја,чудо

Сигурна си дека си била во кафана,колку наброја,чудо
Сигурна сум, @VeS нека потврди. Ама шопската не беше 200 денари, а стекот не беше 300 колку во горенабројаниве.

Немојте аман само ноќниот живот Охрид да го споредвите со Скопје или еве на пр. Кавадарци. Немојте. Чун и Тино, па и Белведере :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom