Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ја фатив опашката само, последните 15 минути :( ....изгледа сме добиле нов напаѓач со скриен талент :D Очекував нерешено и можеби ќе бидев задоволен, вака сум презадоволен.

Додека ја гледав завршницава, така грда слика ми остави публиката што предвреме го напушти стадионот.:lut: Како бе не живеам во Торино бе... абе адресата ќе ми беше „Јувентус стадиум“, а не ко овие предвреме да ги нема, не се свесни по сè изгледа која привилегија ја имаат :facepalm:

19668.jpg

DeviAngel напиша:
Allegri: 'Juve showed maturity'
By Football Italia staff

Max Allegri said Juventus showed “maturity” to beat Lazio and are close to a Scudetto party, but he’s unsure of Monaco tactics.

The Bianconeri extended their lead at the top to 15 points by sweeping second-placed Lazio aside 2-0.

“I am happy with what the lads did, but not just tonight, throughout the campaign,” the Coach told Sky Sport Italia.

“It was an important game and we showed maturity against a Lazio side that had been playing the best football in Italy until now.

“They were also more physically fit, as they have played far fewer games than us. This is when a team needs its maturity to control the tempo and make the most of its scoring opportunities.

“Tonight it wasn’t just important to beat Lazio because they were second. Lazio are having an extraordinary campaign, as they conceded only two goals during their eight consecutive victories and had let in just 12 since they faced us last time.

“Obviously every time Lazio or Roma draw, the Scudetto finish line is reduced. I think we need two or three wins to seal it now.”

Carlos Tevez was on target again, though this week his likely move to Boca Juniors in 2016 was again in the news.

“It’s natural to feel nostalgic for home, friends and family. We all do, let alone him being on the other side of the world. Tevez is proving in the best way how focused he is on Juventus.”

Allegri moved back to a 3-5-2 for this game, but will he use this or the 4-3-1-2 against Monaco?

“I haven’t decided which system to use yet. We’ll start thinking about it tomorrow. I think when the team defends the right way – whether with three at the back or four – it becomes easier to defend and also to attack.

“We were a little hasty at times today and I think we need to do better in technical terms against Monaco. I don’t see it being much different to the first leg.

We have players like Arturo Vidal and Roberto Pereyra who can play with certain characteristics between the lines. Paul Pogba is out, the midfielders are playing almost every game and I choose based on the match at hand.

“I used this system because I had players on the bench who’d allow me to transform the tactics if needs be.

“The more they play, the more they find that match tempo. I tried to rest Andrea Pirlo for the last 20 minutes, as he’s a key player above all on corners and free kicks.

“Vidal has improved a great deal, as he defends while running and not chasing now. I think that’s the biggest change.”

Шо да кажам, освен браво. Одлична сезона имаме. Сега на ред е Монако.

За скудетто веќе можеме слободно да кажаме дека е наше после мечов.

Sezonata ako odime vo polufinale ke ni bide TOP i najdobra posle Calciopoli.

SCUDETTO, finale Coppa, polufinale Champions so moznost finale? no ajde do kraj ke vidime sto kako ke bide no do sega jas sum zadovolen.

Шо да кажам, освен браво. Одлична сезона имаме. Сега на ред е Монако.

За скудетто веќе можеме слободно да кажаме дека е наше после мечов.
Па невиден циркус ќе биди да се заеби. Математички ни требаат уште комбинација од 7поени (освоени од нас или заебани од Рома. Ако рома кикстни за Лацио ни требаат само 5) од 7меча (21 поен е во игра). (Рома е на минус 16 со меч помалку, Лацио 15)

Се сеќавам на последното скудето на Лацио (мислам 2001) и нашето од 5ти мај. Мислам дека двете сезони имаше пресврти од +9 или +7 поени на 4 кола до крај.
Ме интересира дали некој има податок кој тим бил најголемиот антиталент во историјата да прокоцка титула при удобна разлика.

Нема потреба да се купува напаѓач, ете Бонучи ќе го прекомандуваат напред и решен проблем. Нема потреба од Кавани.

Голема грешка што го оставија Бонучи сам, демек дефанзивец и ќе иде да подава, ама бонучи е дефанзивец што знае да игра со топка, колку пати само пред свој гол сам ќе издрибла онака смирено лајт, а ако ја изгуби топката буфон останува само позади и чист гол е тоа.. Ја можам десетици такви моменти издвојам и да се сетам кога ме има од такт вадено кога го дрибла противничкиот напаѓач...[DOUBLEPOST=1429401616][/DOUBLEPOST]
Вака и на наредната со Лацио да ги згазиме, кај нив дома!
Да ти кажам право пациенти ни се, последниве неколку утакмици све многу ги тепаме, лани суперкупот 4-0 и дома 4-1, оваа сезона 0-3, денес 2-0 без потешкотии.. Али сметам дека тешко ќе биде во купот али да се надеваме дека ќе ставиме и сребрена ѕвезда во јуни :)[DOUBLEPOST=1429402393][/DOUBLEPOST]Знам дека е рано за пресметки во полуфиналето од ЛШ, но гледајќи на утакмициве извесно е дека Барса е патник, додека најнеизвесно е дуелот на двата мадриѓани.. Ние скоро со едната нога сме во полуфинале, поготово ако поведеме 0-1 скоро 99% сме во полуфинале, додека пак исто така Порто многу веројатно е дека ќе го елиминира Баерн што е добро за нас бидејќи знаеме дека баварците се гиганти. Е сега не знам дали сакам Реал или Атлетико да помине, првиве се појаки али ни иде некако со нив, додека вториве се послаби али се тврди ко орев маме им га спалим... Сепак, само една желба имам да не ни се падне Барса во полуфинале, со се' останато може да се носиме..

Последно уредено:
Страчатела полека малку со проекциите, уште 90 минути има :icon_lol:

Баерн има големи шанси да го исфрли Порто, бидејќи не е толку голема предност 3-1. А да не зборуваме пак за тоа дека и Јуве е далеку од пласиран понатаму. Се убаво со нашите размислувања дека со постигнат гол, посебно први сме веќе во наредната фаза, ама има една работа која не ја земаме во предвид. Доволно ќе биде Монако прв да даде гол и се да биде израмнето во дуелот. Да не заборавиме дека сепак е 1/4 финале и пролазот понатаму не може да биде толку едноставен. Монако ако даде прв гол ќе почнеме од 0-0 бидејќи реално имаат капацитет за бранење. Така да иако Алегри се мисли со која формација да излезе, јас сум речиси сигурен дека ќе биде 3-5-2 со од проста причина што многу подобро ќе може да се одбраниме од евентуалните контри на Монако кои би им ги овозможиле со 4-3-1-2 и плус на прекини ќе имаме дефанзивец плус кој ќе ни биде неопходен за да се браниме од прекини. Бербатов многу лесно го натскока Бонучи на корнерот во првиот дел, така да не верувам дека Алегри ќе го остави без подршката на Барзаљи.

Келини синоќа ја имаше одиграно најслабата партија од кога го пратам... колку киксеви направи, Бонучи може слободно вода да му носи :icon_mrgr:.
Стандардна победа, дадовме брзи два гола и ја умртвивме играта, баш таква тактика ни требаше на овој натпревар, со оглед на тоа што за 3-4 дена играме со Монако на гости. Титулата е скоро обезбедена, па така очекувам од Алегри до крај повеќе да ги форсира Падоин, Ештон, Стураро, Ромуло, Асамоа, Матри и Љоренте до крај на сезоната.
Сепак оваа победа против Лацио не треба да ја земаме здраво за готово, и да се надеваме дека во финалето на 6-ти Јуни ќе ги плесниме лагано. Тогаш сигурно Лациаливе ќе играат како да нема утре, а да не заборавиме дека играат на нивни домашен терен... иако очекувам Олимпико да биде пола-пола распределен за фановите на двете екипи, сепак тоа е нивни терен, и ние таму доаѓаме како гости.

Сега на ред се Монако :zloo:

Голема грешка што го оставија Бонучи сам, демек дефанзивец и ќе иде да подава, ама бонучи е дефанзивец што знае да игра со топка, колку пати само пред свој гол сам ќе издрибла онака смирено лајт, а ако ја изгуби топката буфон останува само позади и чист гол е тоа.. Ја можам десетици такви моменти издвојам и да се сетам кога ме има од такт вадено кога го дрибла противничкиот напаѓач...[DOUBLEPOST=1429401616][/DOUBLEPOST]
Да ти кажам право пациенти ни се, последниве неколку утакмици све многу ги тепаме, лани суперкупот 4-0 и дома 4-1, оваа сезона 0-3, денес 2-0 без потешкотии.. Али сметам дека тешко ќе биде во купот али да се надеваме дека ќе ставиме и сребрена ѕвезда во јуни :)[DOUBLEPOST=1429402393][/DOUBLEPOST]Знам дека е рано за пресметки во полуфиналето од ЛШ, но гледајќи на утакмициве извесно е дека Барса е патник, додека најнеизвесно е дуелот на двата мадриѓани.. Ние скоро со едната нога сме во полуфинале, поготово ако поведеме 0-1 скоро 99% сме во полуфинале, додека пак исто така Порто многу веројатно е дека ќе го елиминира Баерн што е добро за нас бидејќи знаеме дека баварците се гиганти. Е сега не знам дали сакам Реал или Атлетико да помине, првиве се појаки али ни иде некако со нив, додека вториве се послаби али се тврди ко орев маме им га спалим... Сепак, само една желба имам да не ни се падне Барса во полуфинале, со се' останато може да се носиме..
Ме насмеа бе Сладолед хахаха :lolzz:

Го фатив само второто полувреме, иако немаше нешто акција, сепак браво за начинот на кој ја завршија утакмицата, многу рутинирано, многу искусно. :bravobe:

Видал во најдобар можен дел од сезоната фаќа залет и се враќа во препознатливата форма како најдобар b2b играч во светот. Не само по играта, се гледа и по однесувањето, повеќе се смее, сака да дава голови, не е веќе нервозен како претходно.

Имаше нешто повреда Љоренте што не играше? Ако немал...до кога дереџе спадна, Матри да му зема место :facepalm: Многу ми е жал што се деси со играчов :(

Пофалба и до стручниот штаб, изгледа добро ги средиле и одмориле играчиве, дури и во последните минути беа свежи и концентрација 100ка.

П.С. Го примети ли некој моментот при крај кога Киелини се затрча у Баста? Го срамни :vozbud:
Сум се превртил од стол :lolzz::lolzz::lolzz: Колку е смотан ахахахах

Ми остаи добар впечаток моментот кога Видал се смени со Стураро ми даде подршка како поискусен на многу симпатичен начин. Тоа е таа атмосфера што се бара у клубот.

Последно уредено:
Математички ни требаат уште 6 поени т.е ни требат 6 со цел Лацио да ги победи сите до крајот што е невозможно бидејки игра и дерби со Рома,Интер,Наполи......
Од друга страна слушам глупости од типот дека Јувентус му понудил 5,5 милиони на Кавани (тој моментално зема 14 ) па замислете колку е блиску до реализација трансферот ......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom