Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Добар резултат, ама можеше и подобро да биде Тевез и Видал да не се испосереа. Како и да е, еден гол на гости и мислам дека тоа е тоа. Не верувам 3 гола да ни дадат.

Браво за Монако како и да е. Солидна партија пружија за нивни можности. Првите 20 минути ги изиграа јако мада ние им дозволивме, премногу грешки се правеа на средината особено Пирло и Видал. После 20 минута, се разиграа и они двајца и почнавме да доминираме.

Пеналот чист како солза. Чак што више добро пројде Карваљо со жолтиот картон. Не знам што се буни тој нивниот, дане ќе му беше поарно слободен и црвен на Карваљо да му дадеше. :icon_lol:

Eвра, Буфон, Киелини изиграа одлично. Видал исто солиден, ама промашувањето му беше.. :facepalm: Лихшт и Тевез најлоши.

Не е најсовршен резултат, ама добар е. Ништо не е готово ама оптимист сум.

Браво за Јуве, сигурен сум дека ќе поминат, си тактизира Алегри, таму Монако ќе оди на се или ништо ќе игра по офанзивно и ќе го папаат. Иначе прв пат ги гледам Монако сезонава, воопшто не се наивен тим, имаат 4,5 играчи што се неверојатни техничари, најзабележителен беше Силва(му се лепи топката за нозете)

Алегри покажува тактичка зрелост како и секогаш, само да видиме како ќе се држи со појакиве екипи ако Јуве помине во 1/2. Кога со Милан можеше да и се држи на најјаката Барса во тоа време, зошто да не може да го загрози еден Баерн, Реал со ваков тим. Јуве апсолутно има квалитетен тим за да има високи амбиции сезонава во ЛШ. Се надеваме и среќно понатаму навиваме за Серие А.

Отворени бевме мајке им. Сите треба на Буфон да му се поклонат бидејќи тоа што го фати во првото беше нереално. Ценам вакви тешки победи од 1-0, но сепак шансите кои им ги дозволивме ме загрижуваат. Овој резултат не треба да го земаме здраво за готово, бидејќи изгледа многу лесно на прв поглед. Голче во Монако и завршена работа. Но да не заборавиме дека тешко е да му се даде гол на Монако, нешто што се потврди и денеска. Ќе треба да бидеме многу внимателни во одбрана, оти ако го примиме таму за 1-0 ќе биде се од почеток.

Како што бев сигурен дека Пирло ќе стартува денес, така сум сигурен дека ќе играме 3-5-2 од почеток нагости. Добра идеја ќе биде тоа оти ќе ни треба стабилност која четворката одзади не ја гарантира доволно.

Зицерите на Видал и Тевез, двете повратни на Переира, 4 добри шанси направивме но мораше една да влези. Добро е што не играат маркер на Пирло, има простор да ги реши со еден пас.

Да се самоцитирам, го оставаа Пирло по 5 секунди да ја чува топката во место, прашање на време беше кога ќе најди некоја дупка во одбраната. И уживајте во неговата игра, еднаш на 20 години се раѓа ваков играч кој можи да реши натпревар од зад центар како синоќа.

Барзаљи и Пирло стануваат ротирачки опции - опции од клупа а им се дава шанса на младинци тоа ме радува многу
[/spoiler]

Продолжи да сонуваш :LOL:

Барѕаљи можеби е веќе ротирачка опција, ама за Пирло тешко... човекот кога е здрав го почнува скоро секој натпревар од првата минута, а тоа покажува колку е важна алка за играта на тимот.

Не е лош резултатот, ама можеше и подобро, дефинитивно.

Први 20 минути како муви без глави играа, срамота е сите се искусни играчи, никогаш повеќе не смее тоа да им се деси, како фатени во нозете играа.
Морам тука да го пофалам Маркисио кој ми изгледаше како најприсебен во овие 20 минути, кога сите грешеа во пасови и им се тресеа нозете, некако ми се чини тој беше најсигурен. :bravobe:

Сепак, прашање на време беше кога ќе се стабилизираме, се гледаше и дека Алегри урлаше цело време, ја смирија играта и добро продолжија понатаму.

Бевме изгледа премногу отворени и ни направија неколку страшни контри, и се гледа дека тоа им е најопасното оружје. Се знае кој не спаси, што да се каже повеќе за Џиџи...:cuc: Треба да му го испушат сите по еднаш.

Штета за промашените шанси на Видал, Тевез, Мората...Сите беа од 4-5 метра од гол, тоа МОРА да се погодува.

Се на се, реален резултат, ако се земе во предвид нашите и нивните стопроцентни шанси.

- Бонучи мекуш невиден, неможам да го глеам, ми губи дуели ондека со оној Марсијал, 25 кила има чоекот. И од корнер, незнам кој го надскока, овој нашиов едвај од земја се одлепи. :facepalm:
- Лихт многу лош, ај што по обичај ништо не правеше напред, ама па и позади незнам колку пати закасни, па и изгуби неколку дуели.
- Евра можеби најдобар натпревар во дресот на Јуве. (y)
- Маркисио прво полувреме :cuc: После малку се подизгуби, ама прво хараше, тоа е тоа што се бара од него, да не се плаши да превземе одговорност.
- Переира :bravobe:. Создаден за АМ позиција, секоја чест, многу добро одигра.
- Карлитос денеска со Лихт најслаби. :( Незнам што му беше на човекот, дали ради повредата, неможеше да се состави со топка, а кога ќе го направеше тоа, ја губеше.

За на гости ништо чудно да излезе и со 3-5-2, дефинитивно малку поповлечено ќе мора, ама и она ќе мораат да напаѓаат, мислам дека со наш гол, завршена ќе биде работата, нема шанси да ни дадат три гола, макар три една играле.[DOUBLEPOST=1429091202][/DOUBLEPOST]Приметивте ли кога влезе Барза место Пирло, се мења формацијата у 3-5-2, и одма Конте у кадар аплаудира :icon_lol:

Последно уредено:
Морам да го пофалам Лихт за одличната игра вчера :ROFLMAO:
Курзава Мајмун го напраи...

Кога сме кај Курзава, го пратам типот повеќе пати сезонава одличен бек е. Многу добро би ни дошол у тимот на местото на одличниот Евра за следната сезона. Печен е за у голем клуб.

A player, substitute or substituted player is sent off if he commits any of the following seven offences:
• serious foul play
• violent conduct
• spitting at an opponent or any other person
• denying the opposing team a goal or an obvious goalscoring opportunity by deliberately handling the ball (this does not apply to a goalkeeper within his own penalty area)
denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player’s goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick
• using offensive, insulting or abusive language and/or gestures
• receiving a second caution in the same match

Нигде не пишува дека напаѓачот треба да ја контролира топката за дефанзивецот да не добие црвен.
По која логика би стаиле правило зашто играчот не би требало да добие црвен? Башка за болдираното и не беше obvious goalscoring opportunity пошо не знаеш дали мората ќе ја смиреше топката како што треба за да има таква шанса...Реков за пенал пенал си беше...ама црвен во никој случај...

По која логика би стаиле правило зашто играчот не би требало да добие црвен? Башка за болдираното и не беше obvious goalscoring opportunity пошо не знаеш дали мората ќе ја смиреше топката како што треба за да има таква шанса...Реков за пенал пенал си беше...ама црвен во никој случај...
По истата логика по која ставиле црвен за 'намера' за повреда при оштар старт :pipi:

@Castiel @apidrone

Ова што вие го дискутирате очигледно спаѓа во онаа група на ''судиски убедувања''.

Не постои такво правило да играчот мора да ја има топката во него за да биде досуден фаул(барем јас колку што сум запознаен), а тоа дали е obvius goalscoring opportunity пак доаѓа до судијата да одлучи, нема јасно правило за тоа.

Веројатно и самиот не беше сигурен во тоа, па направи некој компромис, досуди пенал, не даде црвен, а реално и голем притисок ќе паднеше врз него ако извадеше црвен, мислам ќе се изгубеше.

Вака направи најбезболно, и за натпреварот..а реално и за самиот него :icon_mrgr:

Не беше за црвен пошто топката не беше кај играчот врз кој беше направен фаулот...не беше ни остар фаул плус...за пенал беше ама за црвен во никој случај...доколку топката беше кај Мората( бар мислам вврз него беше фаулот) и одпазади со клизач беше собран ондак да ќе беше за црвен...во овој случај не е...

http://football-italia.net/65190/monaco-deserve-be-here
The foul for the spot-kick did appear to be slightly outside the box, but it’s also true to say Ricardo Carvalho was only booked when it could’ve been a straight red card for tripping Alvaro Morata.
Еве ти коментар и од спортскиот директор.

:pos::pos::pos:
Болдираново го толкувам само како хејт кон Мората и никако поинаку. Иначе претпоставувам дека судијата направи компромис. Досуден сомнителен пенал (од аспект на местото, не контактот) и тоа по сугестија на помошникот, па за да не ги осакати дополнително, не го исклучи Карваљо.

Солиден резултат иако 2-0 ќе беше перфект,на гости да се игра како против Дортмунд и нема кај да бегаат:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom