Фан клуб - РК Вардар

Дај да собереме пола милион да ги донираме кај античкине пошто сите гомна од темната страна во вардар почнаа да течат. Ми се плаче кога ги гледам куртоните како почнаа да доминираат во сала. Малку фалеше денес да дојде до инцидент со подгрупата дечко седни.

Кои беа тие падобранци на трибината на Комити да ми е да знам само. Абе ги пратев цело време дали 3-40 души константно навиваа. Стари жени набиени на трибина, девојчиња, пичке материне.
30 пољаци направија тотална доминација у сала, сите тие тапани и лупања што ги слушавте беа од нив, да не се лажете дека тие што беа на трибината на Комити го правеа тоа пошто немаа тапан до 25та минута.
Девојка рокаше на еден од 2та тапани на пољаците. ДЕВОЈКА.
На телевизија ниту еднаш не се слушнаа полјаците :toe:

Сакаш да кажеш дека не се слушаа тапаните?
Единствено тропањето на моменти, ама на почеток имаше прејака атмосфера, додека вардар водеше и не приметив дека нешто доминирале :гик: како шо рече ти

Абе добри си беа Комитите реално..Или зашто во близина бев..:)Останаа до фајронт на крај,максимална поддршка за клубот.(y)

Ме збуни еден Пољак,викаше надвор спасибо спасибо..Русин да навива за полски тим или ? :icon_mrgr:

Дибиров мора да го сменат за прв пеналџија.Дефинитивно не им дојде паметот или пак мора така да биде којзнае..И на крај тоа,како шлаг на тортата.Контра и прв пат поведоа со 2 разлика..

Карачиќ имаше неколку нерезонски потези.Дујшебаев второ издиша некако ама и феноменално му излагаа пољаците.Ја стегнаа одбраната,како што приметив само еден гол на крај од десно крило дадоа Вардар.

Штрлек маестрално изигра.

Некаде од 40-50 минута потрфрлија максимално,имаа долг црн период со кој го изгубија натпреварот .Киелце многу слабо започна т.е Вардар започна јако во второто полувреме ама и тоа не им значеше ништо.

Искрено речено Киелце не изигра баш нешто вауу ама однесоа огромна победа.

Кратката клупа си го направи своето.Едноставно немаме замени за најголем дел од првотимците и кога нив ќе ги фати заморот готови сме.Годинава игравме во најтешката група во ЛШ каде што со исклучок на утакмиците со Чеховски Медведи се боревме до последна минута на сите дуели.Со Веспрем јасно е какви се утакмиците,со РНЛ иако ги збришавме лесно на хартија на терен се гинеше,со Целје во гости многу тешко поминавме,со Монпеље исто така тешка гостинска утакмица од кој што земавме бод,со Висла во 1/8финале дома бркавме негатива од 6 голови....се ова само со 9 или преку сила 10 играчи кои што имаат квалитет да одговорат на предизвикот наречен Лига на шампиони.Уште на самиот почеток на денешната утакмица се виде дека нема да има многу голови, а тоа на нас како домаќини ни одговараше за реваншот затоа што голема е веројатноста дека и во ваква ситуација кога загубивме тие 22 голови на Киелце ќе ги надминеме.Цели 45 минути на теренот се водеше една жестока ракометна борба од која што Вардар успеа да извлече +3 во однос на противникот.Пред се тоа беше заради одличната игра во одбраната и магијата на Штербик кој што беше феноменален на голот.Во второто полувреме за 15 минути игра имавме примено само 1 гол од игра и 1 гол од пенал, но и тоа не донесе којзнае каков резултат затоа што во нападот не бевме ни ние којзнае колку подобри од пољаците.Повеќе од 4-5 голови немавме дадено за тие 15 минути,а потоа во последните 15 минути примивме 10 голови.Искрено мене почнува да ме загрижува играта во нападот.Ако пред нок-аут фазата важевме за екипа која што има разновиден напад со 300 воиграни акции во овој момент премногу зависиме од индивидуални потези на бековите.Веќе на 3 утакмици од нок-аут фазата немаме направено акција за крило, а и топките до пикер некако значително се намалија.Во таква ситуација ако се знае дека немаме класа играчи кои сами може да потегнат и да дадат гол реално нема што да бараме повеќе од 1/4финале иако сеуште имаме шанса за пласман на Ф4 и се надевам дека со добра игра на реваншот во Полска ќе извадиме поволен резултат.Она што најмногу ме загрижува е очајната форма на Дибиров и веќе очигледната премореност на бековската тројка.За бековиве постои надеж дека колку-толку ќе одморат и ќе ги наполнат батериите, но Тимур реално не знае кај тера на последниве 3 утакмици.Денес 5 топки премногу лесно ги фрли во вода, а промашениот пенал реално за играч од негов ранг е чист резил.Можеби за реваншот најпаметно ќе биде да се фрли Марковиќ во оган па што биде нека биде...сигурно не може да изигра полошо од тоа што го игра Дибиров последниов месец.Позитивно изненадија Фичо и Столе денес.Сигурен сум дека ни тие самите не очекувале дека ќе пружат една таква партија.Штербик стандард за него...маестрален...човеков злато вреди. :cuc: Сега ни преостанува само да се надеваме дека Раул одново правилно ќе им укаже на грешките на ракометарите и дека на реваншот во Полска ќе излезе еден сосема нов тим со разновидна игра во нападот и тим спремен да ги надмине овие -2 од Скопје.Последниот гол на Карачиќ реков дека ќе биде клучен за нашиот пласман на Ф4 па се надевам дека нема да згрешам. :D

Последно уредено:
Убаво кажа не изиграа и они маестрално, единствено ни го читаа скоро секој напад, затоа и ние бевме одлични во одбрана , каков секс е да гледаш Тоскиќ како ги лупа од земја а е низок за разлика од некој говеда! ....... Каква лудница пак околу картите јаоо, и каква идеја смислиле идеме до кратово за да земеме сигурна карта, ја очекував и баба ми на трибина, а за копилињата што во 55-6 мин станаа да си одат бел ден да не видат и последно стапнување у Јане да им биде, и поздрав за тие што останаа до крај , чешле мајсторе :D и спремете си се за нови 60 мин за кој е потребен надзор од доктор специјалист, ке ги ебеме!!

Абе ако дадеш реална критика не значи дека плукаш по играчите. Фала им за ова досега ама денес едноставно нападот идеше на сила, освен неколку добри напади се друго беше индивидуален блесок. Пример головите на Столе не дека беа од некои акции он сама извади максимум од нив и свака му част. А кога нема уиграни акции значи дека клупата не си ја завршила работата како што треба. Имаше еден куп акции каде што нашиве сами се блокираа и незнае кој каде и шутираа на сила, лесни шутеви кои голманот ги фаќаше. Мораше да играме пошироко и со брзи проигрувања и комбинации, за да има позиција бек да шутне или крило шанса за гол. Со голманиште ко Штербик малце подбро да ни функционираше нападот ќе ги згазаевме. Кога отиодвме на 3+ си реков тоа е тоа наши се и ние тука почнавме да правиме глупости.
Мислам дека имаме шанса ако ги средиме сите недостатоци и го искористиме моментот кој сигурно ќе постои кај Киелце „Завршена е работата уште во Скопје“. Имаме шанси само дрско.

Сакаш да кажеш дека не се слушаа тапаните?
Не бе не се слуша,еве сега гледав снимка,исто беше и со цеље,друго е у сала друго на тв.Пишав и погоре у постовите,тапан за у сала не е,исти курац е ко разгласине ова треба да се забрани.А за инцидент,чим не дојде сега кога петардата им влезе кај Пољаците,никад нема да дојде.

@Tomasino Баш со Димче правевме маубет, на Раул му фали малце ротацијата која Вујо ја прави без разлика на каков квлаитет имаат играчите. Спеак не е Марковиќ индијанец некој кој не би момжел ,секоја утакмица да игра по минимум 15-20 минути, или остнатите играчи .Раул некако се испалши од тоа и некако премалку комбинира. Посебно сезонава, ајде за Алекс можам да сватам пошо немаме замена, меѓутоа за сите други позиции, може да си дозовли да ги смени игрчаите, да ги седне на клупа, да ги освести малце.

Вујо на секоја ги ротира сите играчи без разлика дали игра со слаб или со јак противник, сега со Барса играа па по 10 минути ги менуваше сите..
Вардар реално нема никаква клупа не може Карачич повреден да продолжи да игра, Горбок едвај дишеше а Алекс со слаба утакмица да игра 60 минути..затоа треба да има ротација пошто секој има слаб ден. Како што пиша Алушевски во колумната за екипа грешката на Раул е што го извади Прибак и го врати во игра Карачич кој едвај одеше тие моменти и имаше грешки во напад и во одбрана, нема веза колку е он клучен играч и зависи играта од него мораше да игра Прибак тогаш играа со него доста добро па и не е слаб играч имаше добри асистенции само тој шут што го промаши и он го извади него.
Дибиров исто катастрофална утакмица и во одбрана и во напад нерезонски потези за ваква утакмица незнам пробува он со асистенции против оваква одбрана тешко дека ќе минат тие негови потези, он не е научен изгледа на Лино стил утакмица :D
Киелце не изигра ништо посебно освен добра одбрана, напад немаа некоја игра Вардар добро ги читаше освен на крајо кога паднаа и оставаа простор за додавање на Штрлек кој ги искористи зицерите. На ТВ како што се слушаше Комити и не беа слаби но не беше така пекол како што знаело да биде, треба повеќе карти за Комити сигурно да обезбедат бар за вакви утакмици цела трибина да ја имаат а не како секогаш а иде 1/4 или јака утакмица шминкерите за фотки на фб и чекирања прв пат идат во сала еднаш годишно но тоа си е кај нас секогаш по навика.

Мора да си вистински ракометен експерт за вината за поразот да ја бараш во поддржувачите кои не биле Комити, туку индијанци. Немаа ден затоа што тактички беа прочитани, а клупата (тренерот) не одговори соодветно или играчите не ги слушаа инструкциите. Главата горе, има уште 60 минути - не се јадете беспотребно.

Odbranata 45min dozvoli samo 13 pogodoci sto e fenomenalno. Napadot cel natprevar bese katastrofa i glavni igraci pak potfrlija pred se Dibirov. Krilata ne gi vidov i toa e pricinata za poraz nisto drugo.A uste koga vidov deka Fico izveduva penali znaev deka sme naebale. Imavme +3 a mozese i da bide komotno +6 kolku samo napadi posle tie promasuvavme sutiravme nad golot i toa tri pati redosledno. Talant jest da ja ima procitana igrata na Vardar ali toa ne bese pricinata za poraz tuku poslednite 15min kade krilata Cupic i Strlek pocnale da davat golovi nesto sto od nasata strana trebase da dobie protivodgovor so Dibirov i Brumen ali toa ne se sluci i se izgubi i vodstvo i se kako da samite Igraci na Vardar pocnaa da gubta verba vo sebe deka ke pobedat. Imame dobri suteri aki protiv odbranata na kielce tesko ide na pozicionen napad toa se volovi tamu. Polukontri recisi nemase a krilata bea vo out, sto znaci spekuliravme na piker koj edno vreme go igravme uspesno ali dzabe nemoze Toskic i Stojance da dava zaedno preku 10 gola koga se opkruzeni so 3 dvometrasi. Inace Raul znae dobro deka preku piker najtesko ke dadeve golovi radi dzinovite kaj niv ne mi e jasno zosto ne gi forsirase krilata. Nie bez krilaa gi vodevme zamislite da gi imave razpolozeni.

Не се секирајте нема простор за грижи,сеа Самс ќе нареди Питлик да му каже некоја тактика на Раул и и решен проблем.

Не се секирајте нема простор за грижи,сеа Самс ќе нареди Питлик да му каже некоја тактика на Раул и и решен проблем.
Ауу бро Питлик који тренер... Мора да го задржите најдобар тренер у Вардар после Вујо.

МАМИЧЕТО ВО ПИЧКА ДА ИМ ГО ЕБАМ НА СИТЕ ПЕДЕРИ ШТО КИДНАА ОД САЛА НА УШТЕ НЕ ЗАВРШЕНА УТАКМИЦА ! ! ! Сe виде на крајот колку од луѓето во сала идат за Вардар, а колку за да се сликаат.Се по список да ви изнаебам манекенско !

Леле крф да им ебам на тие. Крф, жими сфе ти кажувам, не знаеш јас колку се напнавм можам да претпоставам вас како ви било. Останав уште 10тина минути, после празнење на сала (седев на 9ти блок и ми беше јако да ве слушам кога заврши утакмицата). И да изгубите...

Ама тие што си отидоа, тие треба да добијат забрана за на утакмица. Еден па позади мене ми вика, дечко, дај седни ние да глеаме (а јас у прв ред бев и кога ќе станам на ограда, стварно не гледаат позади али ме боли кур, искрено) и му викам, ако сакаш да седиш иди у театар не ми ометај и после ми вика „абе да, у право си“....

Ејјјј на 10 минути до крај почнаа да си одат ццц

Оние па во ложа доле, имаше една гуска и еден кретен што кога и да погледнев си куцаа на телефоните, крф им ебам и ниф гнасна или селфиња си правеа....

Селфињата ги оправдувам ако отидеш на Енфилд, Бернабе, Трафорд, Камп Ноу или некој друг стадион (сала, сфеедно) каде што се оди еднаш во животот. А вака, секој втор викенд можеш да го гледаш тимот и СЕКОЈ пат да ставаш селфи со некој утепан хаштаг.
Пу да ти ебам....оди за тимот, кој и да е, не за да ставиш слика и да покажеш дека си еден/а од ретките што нашле карта. Или па ако се самосликне, добива на вредност, доказ дека билжа на утакмица.

Ради такви, рандом ликови ко мене ќе бидат плукани кога одат на утакмица, крф ви ебам.

За утакмицата, не знам што да кажам, не сум компетентен освен тоа дека Талант го надмудри Раул. Дујшебаев како да сакаше да го импресионира татко му и да изгоре во желбата, прегоре...

Можеби не е мое да каѓувам ама мислам дека за првата утакмица заслужено треба да им се честита на Киелце и да се надеваме/те и со право да очекуваме/те подобра возвратна утакмица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom