- Член од
- 23 декември 2010
- Мислења
- 578
- Поени од реакции
- 365
Ова е самоубијство ако не си знаел...Овде се зборуваше за невработеноста во Софиja. Еве денес има податоци за почетокот на 2015 година.
Софиja е сред градовете со наjниска невработеност во ЕУ- само 3%
БВП по глава на жител за периодот 2003-2013 година е бил наjголем во Софиja от целата ЕУ - растот е бил приближно 6,9%
http://www.economy.bg/economy/view/17307/Sofiya-shte-ima-agenciya-za-investicii
Знаеш што се случува околу Софија?
Вчера бев Благоевград,Дупница...
Дупница ја видов од пат,краток опис: сиво,распад,безперспектива,мизерија.
Особено Благоевград очекував нешто посебно да одскокнува,ама не.
Конкретно во Благоевград,сред центар,40% од луѓето се пензионери.
Од мене сигурно повеќе неможеш да судиш.Па веке 7 години живеjaм во Софиja и сум видел повеке от тебе. Не живеjaм во центарот со сигурност.
Прво Скопje беше срушен от земетросот, второ Скопje беше изградено после тоа на друга база. Софиja и ако настрада тежко от бомбардировки, не стаса до генерални промени. Вие приевте Jгославскиот модел,коj држеше многу на шминката. Сега се гледа,дека после 25 години уште ви држи.
Сум ја видел скоро цела Софија,барем 10'тина пати ја имам поминато Запад-Југ-Исток.
А истовремено го знам цело Скопје.
Каква врска има тоа што бил срушен од земјотресот кога денес е посреден град од Софија?
И Белград ли беше срушен од земјотресот?
Другарче,ти кажувам добронамерно,Софија како градска околина е на ниво на Куманово.
Во тој однос неможе да се носи со Скопје,сеуште.
Има цели запоставени населби,каде една шајка не е закована што се вика,со децении.
Кои се тие повеќето?Не си прошетал доволно,за да видиш во повекето СССР републики како е. На места даже полошо от Софиja.
Полска,Унгарија,Словачка,Чешка,Естонија,Латвија,Литванија?
Или Молдавија и Украина?
Последно уредено: