Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://fkvardar.mk/article/sleden_natprevar/pmfl22-9271-7600-122Стрим нешто за Брегалница - Вардар?
Не е само и во фудбалерите, туку и во ракводоството, кое го сочинвуаат лешианри, кој кога највеќе требаше да помагаат, ги немаше и да кажуваат колку се големи Вардарци, а сега кога намирисаа пари одма сите околу Вардар се нафрлија. И ќе пробуваат што повеќе да ќарат. А не им е гајле за клубот, дали ќе биде прв, дали фудбалерите ќе се замараат или нема, дали си ги заработиле платите како што треба или не.Вардар (па и Шкендија) ти е типичен пример дека никад нема да има добар македонски клуб, барем не у наредни 15 године.
Шупачки менталитет. Ка нема плата, не играат зошто не земале паре. Ка ќе им дадеш јака плата, одма стануаа ѕвезде и кур ги боли за фудбал.
"Фудбалери", мај ес.
Па првите шест играат плејоф, последните четири плејаут. Се пренесуваат бодовите, не знам дали сите бодови или само тие меѓусебни бодови против тие екипи што ќе играш во иднина. Само еднаш играш против една екипа. Ако негде грешам, слободно некој нека ме поправи.Koga se delat timovite vo Play Off i Play Out i kako ide toa, moze nekoj da objasni?
Во плејофот секој игра со секого по еднаш. Во плејаутот по два пати играат еден со друг. И колку што знам сите бода се пренесуваат.Па првите шест играат плејоф, последните четири плејаут. Се пренесуваат бодовите, не знам дали сите бодови или само тие меѓусебни бодови против тие екипи што ќе играш во иднина. Само еднаш играш против една екипа. Ако негде грешам, слободно некој нека ме поправи.![]()
Едноставно, гелдај во какви клубови им заминуваат играчите, така да секој си ставил у главата, се покаже ли, има големи шанси убав трансфер да направи, си играат тимска игра, преку која сите даваат 100%, и ги исфрла како квалитетни поединци. Не се како во Вардар приматодните, на кој паметтот им е како да ги потрошат парите што си ги лапаат, без тронка пот да испотат во некоја кафана.И како истиве играчи се мотивираат пред празен стадион и две године по ред си газат, мене не ми е јасно.
Стварно секоја чест за Работнички. Од увек ми биле симпатичен клуб, ама сезонава посебно. Со млади деца, добра игра, без она класично македонско сељачко легачење по терен 90 мин...им се восхитуем стварно.
Епа истото тоа може и децата од Вардар да си го стаа у глава. Ако дава све од себе и ако игра добро, сигурно и он ќе напрае некој трансфер. Сигурно и Вардар го следат одредени менаџери. Ама не, ка што кажав пред некој ден, кукаа кога немаа пари, сега кога има ги боли к*р за фудбал и мислат дека го фатиле Господ за муда.Едноставно, гелдај во какви клубови им заминуваат играчите, така да секој си ставил у главата, се покаже ли, има големи шанси убав трансфер да направи, си играат тимска игра, преку која сите даваат 100%, и ги исфрла како квалитетни поединци. Не се како во Вардар приматодните, на кој паметтот им е како да ги потрошат парите што си ги лапаат, без тронка пот да испотат во некоја кафана.