Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Како тоа продавање на РвП ги зголемува акциите?
И дури и да ги зголеми, тоа е ирелевантно ако сопственикот не ги продаде акциите, трансферот на РвП не е ни приближно доволен за да направи долгогодишна разлика во вкупната вредност на клубот, инфраструктура и спонзорства се тие што прават разлика.

После јавното писмо на РвП стварно не разбирам како може да критикувате било кого освен самиот РвП за трансферот, многу кратка меморија имате.
Прво не ставај во уста муабет за нешто што не сум почнал.РвП го немам коментирано од кога си отиде.Не го мразам го почитувам како играч и тоа е тоа.Единствени играчи при кои сум имал страсти се Фабрегас и Анри.
Оваа тема нека ни стој на лето кога ке нема што да правиме муабет.

Туку ти мене уште не ми одговори која е придобивката на газдата ако он не зима пари од клубот,пошто нели парите од спонзорствата одат во клубот?

Башка и овој го имаме ;) http://www.arsenal.com/first-team/players/krystian-bielik

Имам верба во типов, уште да фрлие некое килце мускулче има да биде ѕвер.

http://player.arsenal.com/player/6056-bielik-s-arsenal-debut

Го споменав баш него дека ми изгледа ветувачки но има уште за да се докаже затоа можеби некој поискусен за таа позиција но сепак го имаме и артета на таа позиција како резерва на кок додека и доколку се наметне пољаков.

Јас би сакал да го видам Афобе како ќе се снајде со Арсенал. Со Милтон и Вулвс има одличен скор и прилично жилаво изгледа на терен и очекувам за сезона-две (освен ако не се наредат планетите во некоја лоша формација :вонзем:) да добие место во тимот.

Јас би сакал да го видам Афобе како ќе се снајде со Арсенал. Со Милтон и Вулвс има одличен скор и прилично жилаво изгледа на терен и очекувам за сезона-две (освен ако не се наредат планетите во некоја лоша формација :вонзем:) да добие место во тимот.
продаден е Афобе :(
не знам дали имаме бајбек опција.

продаден е Афобе :(
не знам дали имаме бајбек опција.
Сега гледам, јас цело време мислев дека на позајмица е во Вулвс. :( Штета, баш добро игра дечакот и можевме да направиме играч од него. Плус англичанец е, а нешто читав дека после дебаклот на тимовите од ПЛ во УЕФА куповите веројатно ќе мењаат нешто правила за да има повеќе домашни фудбалери и да заоструваат со работни визи.

Стварно е продаден, и ја мислев дека е на позајмица?

Сега гледам, јас цело време мислев дека на позајмица е во Вулвс. :( Штета, баш добро игра дечакот и можевме да направиме играч од него. Плус англичанец е, а нешто читав дека после дебаклот на тимовите од ПЛ во УЕФА куповите веројатно ќе мењаат нешто правила за да има повеќе домашни фудбалери и да заоструваат со работни визи.
ако ги донесат новите правила за домашни играчи, дебаклот од оваа сезона во ЛШ ќе биде ништо во споредба со тоа што би се случило.
Убаво им објасни Венгер на пресот, квалитетот и само квалитетот треба да се цени и тој излегува на површина без разлика дали е домашен или странец (им даде пример со Кејн како кога си квалитет ќе успееш да влезеш во прв тим)

Прво не ставај во уста муабет за нешто што не сум почнал.РвП го немам коментирано од кога си отиде.Не го мразам го почитувам како играч и тоа е тоа.Единствени играчи при кои сум имал страсти се Фабрегас и Анри.
Оваа тема нека ни стој на лето кога ке нема што да правиме муабет.

Туку ти мене уште не ми одговори која е придобивката на газдата ако он не зима пари од клубот,пошто нели парите од спонзорствата одат во клубот?
Па тоа и ти викам, газдата нема никаква придобивка од продажбата на РвП.
Ако прашуваш која е бизнис стратегијата на Кронке, таа е едноставна, го купи клубот кога вредноста му беше прилично ниска заради задолженоста по банки, ќе чека една-две декади клубот да ја достигне максималната потенцијална вредност и ќе ги продаде мнозинството акции. Него продажба на играчи за високи суми на сметка на тимски успеси воопшто не му одговара, од друга страна он е прилично hands-off и нема скоро никаква инволвираност во трансфер политиката на клубот.
Единствен трансфер за кој има муабети дека е направен против волјата на Венгер е продажбата на Насри.

Кокелан дефинитивно си го заслужи местото во тимимот, и тоа засега првотимски статус, но мој став е дека сеуште има место за уште еден сличен играч во средината, Фламини не е решение, Артета би можел да го заменува Кокелан, но прашање е, со оглед на година дена неиграње, со своите 30 и кусур години, колку може Артета да заменува на таква битна позиција. Идеално би било носење на уште еден играч како конкуренција на Кокето.

Јас на лето сакам да се заменат Артета и Фламини со некој играч како Шнајдерлин, Чаби Алонсо тип на играч.
Артета и Фламини се ептен неподвижни, а цела сезона само со Кокелан, со еден ДМФ да останеме е многу ризично.Артета може да остане и покрај доведувањето на нов играч на неговата позиција, читав нешто дека ќе му биде понудена некоја тренерска позиција кај младинците од кога ќе се пензионира, а веќе започнал со курсеви за тренер.

Мислам дека Артета има доволно фудбалска интелегенција за да биде добар ако не и врвен менаџер.

Најдобро Вилшер да се спрема за позицијата на Кокелан бидејќи пред Ремзи или Казорла никогаш нема да заигра. Ако еден Артета се трансформира од АМ во ДМ, зошто да не и Џек.

Најдобро Вилшер да се спрема за позицијата на Кокелан бидејќи пред Ремзи или Казорла никогаш нема да заигра. Ако еден Артета се трансформира од АМ во ДМ, зошто да не и Џек.

дисциплина... а покрај тоа греота е да ги уништиш тие квалитети што ги има Џек и да го играш ДМ.

Греота е таков креативен талент да се троши на ДМ позиција.Го гледав за репрезентација, неможе да игра ДМ во ПЛ.Воопшто не покрива позади, тие МОДМ ги доби поради тоа што играа против боси екипи и овој ги влечеше конците во средниот ред.
Според мене Џек е поголем талент од Ремзи.

Мислете таленти.Точно дека дисциплината е најбитно нешто, но единствено е застапена кај Кокелан моментално. Секакви комбинации правеше Венгер и не може да најде соодветна позиција за Џек, треба да ја проба позицијата што ја игра за репрезентацијата. Ремзи е далеку покорисен box to box од него. Доста ни е од таленти, време е да напредуваме со класа играчи на сите позиции. Има уште време да се докаже, но не му е фудбалот на прво место туку журките засега. Додека се Санти,Ремзи и Озил кај нас ќе си грее клупа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom