od kaj go kupi cajnikot i kolku cini?Време е за чај....
Прегледај го приврзокот 108027 Прегледај го приврзокот 108028 Прегледај го приврзокот 108029
EDIT: Чајот е преверзија, такво нешто до сега немам вкусено
Кај да најдам чај од маточина? Сум слушнал добар бил против главоболки.Чаеви
Чајот е веројатно една од најстарите напивки во човечката историја. Го има во сите делови на светот. Постојат различни видови на чаеви - студени (ледени), овошни, билни и сл. Во некои култури имаат мошне важна улога - нивната конзумација е издигната на ритуал - Англија, Кина, Јапонија, но и во Русија, Индија и во други краишта. Чаевите се познати по тоа што помагаат при лечењето на разни болести, имаат превентивна улога и сл.
Јас ги пијам. Сум пробал зелен, од липа, од кантарион, црн, од нане, маточина, шипинка, жалфија, камилица и повеќе овошни. Го пијам со мед. Но сакам да направам и експеримент со рум, мед и млеко.
А вие? Дали воопшто пиете чај :smir:?
Би требало во аптеки да има, ако не најдеш од некој што си одгледува. Од маточина е добар и за несоница и смирувањеКај да најдам чај од маточина? Сум слушнал добар бил против главоболки.
Ми треба нешто за смирување, ама да не тера на спиење затоа што имам за учење.Би требало во аптеки да има, ако не најдеш од некој што си одгледува. Од маточина е добар и за несоница и смирување
Може и камилица.Ми треба нешто за смирување, ама да не тера на спиење затоа што имам за учење.