Ај на чај!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
А како се познава дали е млад?

Бојата му е посветла. Може да има и малку розовко на врвот. Кората не му е таква крута, туку е тенка и се лупи со стругање, како кај младиот компир. Нема промашување, ако го видиш веднаш ќе знаеш дека се работи за млад ѓумбир.

Бојата му е посветла. Може да има и малку розовко на врвот. Кората не му е таква крута, туку е тенка и се лупи со стругање, како кај младиот компир. Нема промашување, ако го видиш веднаш ќе знаеш дека се работи за млад ѓумбир.

Тенкс. Баш ќе побарам. :)

дали некој има пробано црн индиски чај?
го видов во продавница ама не ми се ризикуваше и си зедов од шумско овошје, незнам дали следниот пат да го купам?

да не објаснувам многу, за мене чај број 1 е:
http://en.wikipedia.org/wiki/Darjeeling_tea
пред 4-5 год за прв пат го открив и му нема рамен. црн чај е да се разбереме. иако и оние другите earl grey, english breakfast, assam, ceylon (го има во рамстор од lipton) se super.
арапски (турски) ко во чајџилниците во чаршија е одличен и за во зимо и лето.
а во оваа продавница http://www.lasoy.com.mk/index.php?o...=shop.browse&category_id=57&Itemid=71&lang=mk
можете да ги најдете сите набројани чаеви а и овој за кој нема место за нешто помеѓу. или ќе ти се допадне и станеш зависен, или ќе ти биде одбивен и никогаш повеќе нема да сакаш да го пробаш.
Irish Morning Tea
Top of the mornin' to ya! This flavorful black tea contains strawberry leaves, coconut and safflower petals. A strong black tea complemented with a shot of rum-cream flavor.
и за крај еден кинески кој има специфична арома: http://www.lasoy.com.mk/index.php?p...com_virtuemart&Itemid=71&lang=mk#.UUIWKVe55jQ
се надевам ќе уживате во некој од предлозиве :)

Чај од бруснивца го пијам нон стоп, многу ми се допаѓа, плус имам проблеми со бубрезите така да сега ми е омилен
Tea_cranberry.jpg

исто така си пијам разни чаеви кои ги собирам во дворот или во природа.

Го има некој пробано франк чаевите од киви и тропско овошје?

Денот ми започнува со црн чај ,едноставно уживам во вкусот . Во текот на денот уште еден сигурно... Обожавам зелен чај, ама е специфичен за подготовка..
Нашите домашни чаеви ги пијам само набрани и сушени дома -она што го пакуваат во филтер вреќички е веќе во најмала рака сомнителна смеса со додадена арома.
Чајот секогаш го пијам без никакви додатоци, сакам да уживам во вкусот.

Елате на увин, па се испонастинаф..

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Сварив планински. Кај си? Ќе ти ставам рум, викаат помагал за настинки, а и лечел фригидност. Таман као за нас! :icon_lol:

Ние по фригидни неможе да бидеме никат! Ој мор :icon_lol:

Пијам секакви чаеви, највеќе го сакам од нане на вкус.
Зелен исто пијам доста.
А во последно време, се наголтав од увин и брусница (кој морам, а ич не ми е убав).

Ретко пијам чај а порано повремено пиев само индиски и планински (обично од врвовите на Галичица). Ама последно ко пробав Јаболко со Цимет плус Мед претходниве ги фрли во сенка моментааално.

Чај од портокал и цимет,хибискус и брусница :)

Исто, портокал и цимет, брусница.. овошниве и јас. Углавно затоа што само такви има дома а ми текнува преку ноќ.
Рум комбинирам со билокаков инаку.
Моментално си ја греем душата, коските и духот од нане, мада никогаш не ми бил нешто сладок, како и да го комбинирам.

Утре после обврските си купувам зелен чај. Прав Пикард ќе бидам! Само со коса. Фабулозна коза. Запишете таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom