Војната на патиштата

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Велес - Штип, од 30-та секунда...инаку ова според Агенција за патишта е тој експресен пат со 4 ленти, 2 х 2 ???
© Goran Nestoroski

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Незнам што да се превземе може да си коментираме ама луѓе ќе се газат убиват ебат и повичат тоа е

ај мислев на кратко ама срамота миљарда полцијаци вработија крвта нивна КАЈ СЕ мислам дали некој гледа низ градов џандари кај се шо прават освен за моментот стој казна да ти пишеме кај е моментот чувари на градот да не бранат кај се да гледат и казнуват тогаш кога ќе треба џабе е џабе само тоа го знам се е џабе ги глеам низ градов возат ко на Фаст фуриос си викаш океј ова е послдно продолжение ама не продолжува одново и одново на моментот за џандарите нели уште 400 вработија сега и фаќат истрага воведување ред кур мој анархи

Според првичните информации, сообраќајката се случила околу 19 часот во близина на фабриката „Железара“, кога патничко возило „Рено“ со скопски регистарски таблици прегазило двајца пешаци.

Едниот пешак починал на лице место, а другото лице со Брза помош е пренесено на Ургентен.

Увидот на полицијата е во тек.

Последно уредено:
A

aye

Гостин
Имаат други "побитни" работи од нивната работа.
Почнувајќи од брзата помош што буквално ги дели болестите на битни и небитни (и покрај тоа што никој не им се јавува за да ги праша како се) можеш само да замислиш како се друго функционира. Имаме еден тон пропусти и дупки во кои стално и стално ќе паѓаме ама тоа е, жално е само за тие што животот си го губат ради туѓо невнимание.

И ова што за идиоти можат да украдат рефлектори од пролаз што буквално пред неколку дена беа поставени, а воедно нема друго осветлување и е единствен начин безбедно да може да се помине улицата? Да не ќе се збогатат случајно што ќе ги продадат за старо железо или на циган пазар за 500- 600 денари, а од друга страна живот ќе се изгуби за тие ситни пари.

Идиоти со тапија!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.889
Поени од реакции
12.425
A

aye

Гостин
Се надевам барем малку ѕидот што треба да го прават ќе ја спречи војната на Битпазар меѓу пешаците и возачите. Како камикази се. Само бетон помага, армиран.
„Kинески ѕид" против несовесните пешаци на Бит-пазар
Ако е од железо ко што зборат за два дена ќе го распродадат

I

IBIZA SOUND

Гостин
sto den ke bese deneska
vo bt cela familija zaginala,vo sk 6 dusi povreddeni,a vo srbija pa da ne zboruvam

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Речиси на секој пат има по некоја „црна точка“. Место каде што често се случуваат сообраќајни несреќи, веројатно со трагични последици. И со децении на тие места има сообраќајни знаци кои ги предупредуваат возачите дека претстои такво место на патот.

А зошто со децении никој не презел нешто да се елиминираат истите? Да се прошири патот, да се направи местото попрегледно, да се направи уште една лента... и слично. Несватливо.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Речиси на секој пат има по некоја „црна точка“. Место каде што често се случуваат сообраќајни несреќи, веројатно со трагични последици. И со децении на тие места има сообраќајни знаци кои ги предупредуваат возачите дека претстои такво место на патот.

А зошто со децении никој не презел нешто да се елиминираат истите? Да се прошири патот, да се направи местото попрегледно, да се направи уште една лента... и слично. Несватливо.
Што и да се направи,и патот со злато да се направи пак ќе има сообраќајки,пак ќе има жртви..Не вози колата,туку ТИ ја возиш..Единствени виновници за сообраќајки сме ние возачите..Условите на патот играат сосема мала улога..Тоа додека не го сфатиме не правиме ништо..

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Другар мој кој стоел блиску пешачкиот ми кажа девојчето поминувало на пешачки премин а идиотот ја исфрлил 20 метри напреД јасно докажува дека некнекој возел навистина брзо.

Генерално воопшто не почитуваат ни пешаците ни возачите. Јас возам кола па ми се има случено кај зелено пазарче да ми претрча некој а и за таквите треба казни големи.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Додека има возачи кои мислат оти возат Ф1 дотогаш и ќе гинат невини луѓе по патиштава!
А Партизанска е Мека за Ф1 "возачите" по се изгледа...
Нека му е лесна земјата на девојчето, што живот имала пред неа, а нажалост некој муфљуз и го скратил животот уште на 15 години, згора на тоа па и избегал...

http://www.telegraf.mk/foto/260194-zagina-devojce-kaj-univerzalna-sala-vo-skopje-foto

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.077
Се надевам девојчето има некој роднина со лабава самоконтрола и ќе го испуца идиотот , се друго е џабе. Ми се смрзна крвта кога слушнав дека има повторно смртен случај , баш брат ми моментално престојува во близина таму.

Да не излезе дека напаѓам , али мислам дека скопјани се најнеписмени во сообраќајот. Сум возел во скоро секој град во државата , али кога возам низ Скопје секојпат ме фаќа некоја параноја. Плус имам многу пати приметено скопски регистрации низ мојот град , никаква ебена култура , ти се лепат до браникот а возиш само 40-50 и ако треба да закочиш нагло ќе нема време да реагира. За светлосни сигнализации да не правам муабет , нејасна тема им е.

Kajgana Shop

На врв Bottom