- Член од
- 20 февруари 2015
- Мислења
- 31
- Поени од реакции
- 18
izvinete kolku dolgo cekavte za potpis od precedatelotЕте бидна и моето гражданство. Вклучена сум во указ 39.
pozdrav do vas i chestito
izvinete kolku dolgo cekavte za potpis od precedatelotЕте бидна и моето гражданство. Вклучена сум во указ 39.
I jas zacuv nesto takvo denes.Дечки, сега разбрав дека наводно бил донесен новиот предлог закон. Колку е точно?
Se povrzav od tatko mi tetka mi I bratucet mi I kopija od licna karta.Koga odnese dopolnitelen dokument odnese pak od tebe izvod ili pocna od tatko da dokazuvas
Dobro luge ima li nekoj informacija za tie od 2012 so odneseni dopolnitelni dokumenti
Izvini, i mene mi e vazno da znam, kakva naznaka bugarin treba da pisuva? Ne e dovolno prezimeto da zavrsuva na Va ? Vo mojov slucaj za dopolnitelen dok. so ucenicka kniska na babami sto bugarite ja izdale na bugarski jazik.Tocno.
Tie sto imaa sreka da najdat svidetelstvo so naznaka bugarin pominaa a kaj onie cie sto svidetelstvo nemade naznaka bugarin gi vratija.
Znaci bitno e da imas dokument so naznaka bugarin toa e spored zakon i sigurno pominuvas.
a za onie sto ja nemat naznakata bugarin na bilo kakov dokument od bg vreme dzabe ai trosat pari i nervi.[DOUBLEPOST=1427964448][/DOUBLEPOST]
Tocni dokumenti i sigurno minuvas no bidejki valjda si ja odnel posmrtnicata skoro nemas promena na status zatoa smireno pocekaj ke ti izleze.
Тоа е во подобрите документи.Мислам дека ако е личен документ од тип на воена книшка,ученичка,сведителство се добива државјанство, а доколку е некој документ за купопродажба или слично тогаш не.Izvini, i mene mi e vazno da znam, kakva naznaka bugarin treba da pisuva? Ne e dovolno prezimeto da zavrsuva na Va ? Vo mojov slucaj za dopolnitelen dok. so ucenicka kniska na babami sto bugarite ja izdale na bugarski jazik.
Познавам случај со свидетелство од основно на бугарски јазик кој беше експресно одбиен, но вреди да пробаш. Да сум на твое место, би ја поднел ученичката книшка.Izvini, i mene mi e vazno da znam, kakva naznaka bugarin treba da pisuva? Ne e dovolno prezimeto da zavrsuva na Va ? Vo mojov slucaj za dopolnitelen dok. so ucenicka kniska na babami sto bugarite ja izdale na bugarski jazik.
Dobro, fala, a dali slucajot sto bese odbien, bese na dopolnitelna proverka ili na pocetok za dobivanje na proizhod?Познавам случај со свидетелство од основно на бугарски јазик кој беше експресно одбиен, но вреди да пробаш. Да сум на твое место, би ја поднел ученичката книшка.
Назнака во смисла да пишува дека лицето е од бугарска националност, тоа се бара. Не е доволно презимето да завршува на -ва, тоа ништо не им значи.
Drugar od sigurni izvori, od maj mesec veke ke pocnat da odobruvaa so prv, vtor, cicko... Strpete se so sigurnost ke pocnat da se izdavaa! Denes bev za Sofija!Дај цитирајте извор вие што кажувате дека е изгласана измената на законот.
Мислам дека во нивните изводи пишува националност бугарин,а државјанство молдавско или украинско за тие што имаат бг.потекло.Znae li nekoj kako ukraincite i moldavcite dobivaat proishod i drzavjanstva, ne veruvam deka i niv im baraat voeni kniski i svidetelstvo?? Ili toa vazi samo za nas?
Лошо сум видел.. sorry.Kaj vide 2014, koga covekot kazuva 14.01.2013?
На почеток за добивање произход, одбиен беше од ДАБЧ.Dobro, fala, a dali slucajot sto bese odbien, bese na dopolnitelna proverka ili na pocetok za dobivanje na proizhod?
Сакам да те прашам доколку знеш.Дали откако ќе биде некој одбиен наведуваат причина зошто е одбиен или така само ги одбиваат без некаков документ.На почеток за добивање произход, одбиен беше од ДАБЧ.
predlogot bese podnesen na 4fevruari,ako e najdocna do dva meseci znaci deka utre zadutre najkasno treba da bide staven na glasanje keski da e taka da se izglasa sto pobrzo i da trgne rabotavaБројот на предлог законот е 554-01-20 од 04/02/2015, и од веб страната на бугарскиот парламент http://www.parliament.bg/bg/bills може да се види дека сеуште е со статус на законопроект. Согласно процедудата за изгласување на законите во Бугарија, по објавувањето на предлог законот истиот се става на прво гласање најдоцна 2 месеци по предложувањето. Тоа значи дека во текот на неделава би требало да биде ставен на гласање.