Бодибилдинг суплементи

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
добро нашава цена тоа е више друг муабет, нездрава работа ... сегде надвор е по 3200/3300 ден

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Абе кажете онај ефтинион за ниската класа дали е ок за парите :D

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Ниска цена, процент на протеин, степен на солубилност во вода/млеко, количество на шеќери, вкус–ова се параметрите кои мене ми се битни при изборот на протеинот. И така се градирани, почнувајќи од цената која мене ми е најважна, секако пресметано во сооднос со количеството на протеин кој го добивам за парите.
На крајот, протеин ко протеин, секако ќе брка работа ако сум ја средил храната до перфекција. Демек ако е 4800 ќе качам 100 гр повеќе мускул месецов од тој "евтиниот" на Божино? Јас не верувам во комерцијални трикови од типот "најдобар протеин". Можеби грешам, не знам.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.733
Ниска цена, процент на протеин, степен на солубилност во вода/млеко, количество на шеќери, вкус–ова се параметрите кои мене ми се битни при изборот на протеинот. И така се градирани, почнувајќи од цената која мене ми е најважна, секако пресметано во сооднос со количеството на протеин кој го добивам за парите.
На крајот, протеин ко протеин, секако ќе брка работа ако сум ја средил храната до перфекција. Демек ако е 4800 ќе качам 100 гр повеќе мускул месецов од тој "евтиниот" на Божино? Јас не верувам во комерцијални трикови од типот "најдобар протеин". Можеби грешам, не знам.
Не грешиш, така е. Класичен маркетингшки трик. Плаќаш на 2-3 места да те изгласаат за најдобар, се прави мега-хајп и автоматски продажбата x10. Нашиве уште толку ќе ја напумпаат, пошто нели најдобар е - се качуваат 5 кила чист мускул од 2.27кг прашок. :гик:

Веројатно содржи некоја магична состојка што се прави од млеко од мамут, што знам.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
???[DOUBLEPOST=1427294948][/DOUBLEPOST]
Не вреди, протеинов заобиколи го на широко. Се добиваш само протеин не, да не објаснувам на широко ама искористени се сите можни трикови и манипулации за да то потурат ова како 26гр протеин. Плус тоа што чистината му едвај 60тина проценти.
Протеинов од GetReady вреди за 3400ден ? Или може да се најде некој поквалитетен за тие пари ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Протеинов од GetReady вреди за 3400ден ? Или може да се најде некој поквалитетен за тие пари ?
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/prostar-whey-2-3kg.aspx
Не се исплати протеинов е само со 68% чистина, подобар избор ти е пример Prostar Whey од Ultimate кој е минимално поскап но е со 83% чистина и 80 дози vs. 78, така да разликата во цена не само што се топи туку е и поисплатлива опција.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/prostar-whey-2-3kg.aspx
Не се исплати протеинов е само со 68% чистина, подобар избор ти е пример Prostar Whey од Ultimate кој е минимално поскап но е со 83% чистина и 80 дози vs. 78, така да разликата во цена не само што се топи туку е и поисплатлива опција.
Овој простар веј мислам дека одамна го нема во Get Ready. http://www.napumpajse.com/shop/proteini/protein-90-9-izvora-protein.aspx Ја сум доста задоволен од овој протеин.

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Оддамна гет реди не носат ниту ултимејт,ниту аллмакс,а беа единствени ми се чини во СК со таа роба...сега само форсираат scitec и некои други безименковци...сигурно подобри пооволности даваат тие за да ги увезеш,да не зброам за овие други фирми поради кои се испоотворија купишта на продавници за суплементи...

барај ги тие фирми во premium sport кај црвен крст зградата,и сега најново има dymatize,ultimate nutrition и уште некоја фирма во thestrongestshop

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Што мислите за Глукосамин како суплемент додаток

Имам две повреди кои не ми се целосно заздравени на коленото и метакарпалната коска на раката, дали општо ова може да допринесе нешто затоа што гледам го препорачуваат на пауерлифтери, а и јас правам сличен тренинг само со компоунд вежби и поголеми тежини

Each serving contains 1500mg of Glucosamine Sulfate, 1200mg of Chondroitin Sulfate, and 1200mg of MSM.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Што мислите за Глукосамин како суплемент додаток

Имам две повреди кои не ми се целосно заздравени на коленото и метакарпалната коска на раката, дали општо ова може да допринесе нешто затоа што гледам го препорачуваат на пауерлифтери, а и јас правам сличен тренинг само со компоунд вежби и поголеми тежини

Each serving contains 1500mg of Glucosamine Sulfate, 1200mg of Chondroitin Sulfate, and 1200mg of MSM.
Јас исто имам проблеми со зглобови,мене ми препорача еден член од форумов Атратроне(или слично име беше) многу подобро од ова,испив една кутија ама нормално дека не може да осетиш од една кутија,ама соленки се со цена,а бидејќи покрај тоа зимам и витамини скапи,и цинк,и суплементи,и теретана,и џит кун до,и им дојде многу на моиве и ми рекоа аман веќе :D така да подобро земи ги тие.

и сакам нешто да прашам...вежбам ЏКД 4 години исто толку теретана...со мали паузи,и би требало да имам јаки зглобови и стисок поради удирањето во фокусери,спаринзи,удирање во вреќа со гола рака и слично,но кај мене е спротивно...на пример,се дигам на вратило,правам 10-15 пути,и едноставно дланките ми се лизгаат од шипката...вежбам мртво,ставам 100 кг и ги дигам ко од шала(не дека е нешто многу) и правам 5-6 пати и автоматски ми се лизга шипката,ми се има десено едноставно да падне шипката...ја држам со палецот внатре,значи не онака покрај другите прсти...тоа ми е голема маана бидејќи не можам да вежбам ко што сакам.

Некој совет ? почнав да вежбам подлакт,па читав дека немал врска со дланката и дека за тоа требало посебни вежби,пробав да стискам тениско топче и од тогаш ме боли прстот што го имав скршено :D

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Јас исто имам проблеми со зглобови,мене ми препорача еден член од форумов Атратроне(или слично име беше) многу подобро од ова,испив една кутија ама нормално дека не може да осетиш од една кутија,ама соленки се со цена,а бидејќи покрај тоа зимам и витамини скапи,и цинк,и суплементи,и теретана,и џит кун до,и им дојде многу на моиве и ми рекоа аман веќе :D така да подобро земи ги тие.

и сакам нешто да прашам...вежбам ЏКД 4 години исто толку теретана...со мали паузи,и би требало да имам јаки зглобови и стисок поради удирањето во фокусери,спаринзи,удирање во вреќа со гола рака и слично,но кај мене е спротивно...на пример,се дигам на вратило,правам 10-15 пути,и едноставно дланките ми се лизгаат од шипката...вежбам мртво,ставам 100 кг и ги дигам ко од шала(не дека е нешто многу) и правам 5-6 пати и автоматски ми се лизга шипката,ми се има десено едноставно да падне шипката...ја држам со палецот внатре,значи не онака покрај другите прсти...тоа ми е голема маана бидејќи не можам да вежбам ко што сакам.

Некој совет ? почнав да вежбам подлакт,па читав дека немал врска со дланката и дека за тоа требало посебни вежби,пробав да стискам тениско топче и од тогаш ме боли прстот што го имав скршено :D
неможам да го најдам тоа што си го пиел ако ти текне точното име пиши
за фат има различни вежби изометрични држења со шипка, farmer's walks, ако вежбаш со страпс извади ги, стисок подлактица па и вратило, а и можеш да ставиш креда онаква од магнезиум нема да ти се поти раката и нема да се лизга шипката

Kajgana Shop

На врв Bottom