Незнам шо пари е, дали вреди а у, али е изгласан на поише места за најдобар. So yeah..Овој е нај over-rated и нај over-priced протеин. Не вреди за 4800 денари, 2.27кг.
@sajSiGa нека го ѕирне составот и нека ти каже, иначе не е нешо ефтин, 1500 кило..Абе кажете онај ефтинион за ниската класа дали е ок за парите![]()
Да овој Whey Delicious од ХХL Nutrition е подобар избор од Phase8.Абе кажете онај ефтинион за ниската класа дали е ок за парите![]()
Не грешиш, така е. Класичен маркетингшки трик. Плаќаш на 2-3 места да те изгласаат за најдобар, се прави мега-хајп и автоматски продажбата x10. Нашиве уште толку ќе ја напумпаат, пошто нели најдобар е - се качуваат 5 кила чист мускул од 2.27кг прашок.Ниска цена, процент на протеин, степен на солубилност во вода/млеко, количество на шеќери, вкус–ова се параметрите кои мене ми се битни при изборот на протеинот. И така се градирани, почнувајќи од цената која мене ми е најважна, секако пресметано во сооднос со количеството на протеин кој го добивам за парите.
На крајот, протеин ко протеин, секако ќе брка работа ако сум ја средил храната до перфекција. Демек ако е 4800 ќе качам 100 гр повеќе мускул месецов од тој "евтиниот" на Божино? Јас не верувам во комерцијални трикови од типот "најдобар протеин". Можеби грешам, не знам.
Протеинов од GetReady вреди за 3400ден ? Или може да се најде некој поквалитетен за тие пари ????[DOUBLEPOST=1427294948][/DOUBLEPOST]
Не вреди, протеинов заобиколи го на широко. Се добиваш само протеин не, да не објаснувам на широко ама искористени се сите можни трикови и манипулации за да то потурат ова како 26гр протеин. Плус тоа што чистината му едвај 60тина проценти.
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/prostar-whey-2-3kg.aspxПротеинов од GetReady вреди за 3400ден ? Или може да се најде некој поквалитетен за тие пари ?
Овој простар веј мислам дека одамна го нема во Get Ready. http://www.napumpajse.com/shop/proteini/protein-90-9-izvora-protein.aspx Ја сум доста задоволен од овој протеин.http://www.napumpajse.com/shop/proteini/prostar-whey-2-3kg.aspx
Не се исплати протеинов е само со 68% чистина, подобар избор ти е пример Prostar Whey од Ultimate кој е минимално поскап но е со 83% чистина и 80 дози vs. 78, така да разликата во цена не само што се топи туку е и поисплатлива опција.
Јас исто имам проблеми со зглобови,мене ми препорача еден член од форумов Атратроне(или слично име беше) многу подобро од ова,испив една кутија ама нормално дека не може да осетиш од една кутија,ама соленки се со цена,а бидејќи покрај тоа зимам и витамини скапи,и цинк,и суплементи,и теретана,и џит кун до,и им дојде многу на моиве и ми рекоа аман веќеШто мислите за Глукосамин како суплемент додаток
![]()
Имам две повреди кои не ми се целосно заздравени на коленото и метакарпалната коска на раката, дали општо ова може да допринесе нешто затоа што гледам го препорачуваат на пауерлифтери, а и јас правам сличен тренинг само со компоунд вежби и поголеми тежини
Each serving contains 1500mg of Glucosamine Sulfate, 1200mg of Chondroitin Sulfate, and 1200mg of MSM.
неможам да го најдам тоа што си го пиел ако ти текне точното име пишиЈас исто имам проблеми со зглобови,мене ми препорача еден член од форумов Атратроне(или слично име беше) многу подобро од ова,испив една кутија ама нормално дека не може да осетиш од една кутија,ама соленки се со цена,а бидејќи покрај тоа зимам и витамини скапи,и цинк,и суплементи,и теретана,и џит кун до,и им дојде многу на моиве и ми рекоа аман веќетака да подобро земи ги тие.
и сакам нешто да прашам...вежбам ЏКД 4 години исто толку теретана...со мали паузи,и би требало да имам јаки зглобови и стисок поради удирањето во фокусери,спаринзи,удирање во вреќа со гола рака и слично,но кај мене е спротивно...на пример,се дигам на вратило,правам 10-15 пути,и едноставно дланките ми се лизгаат од шипката...вежбам мртво,ставам 100 кг и ги дигам ко од шала(не дека е нешто многу) и правам 5-6 пати и автоматски ми се лизга шипката,ми се има десено едноставно да падне шипката...ја држам со палецот внатре,значи не онака покрај другите прсти...тоа ми е голема маана бидејќи не можам да вежбам ко што сакам.
Некој совет ? почнав да вежбам подлакт,па читав дека немал врска со дланката и дека за тоа требало посебни вежби,пробав да стискам тениско топче и од тогаш ме боли прстот што го имав скршено![]()