LCD телевизори

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Како сте задоволни вие што користите Sony? Квалитетот на сликата, менито СЕ.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926
Како сте задоволни вие што користите Sony? Квалитетот на сликата, менито СЕ.
сликата е една од најдобрите во таа класа...сам може да се увериш од линковите погоре што ги пратив. Менијата се ок, брзина на менување канали е ок, усб медиа плејерот е ок, ги пушта скоро сите формати што ги имав.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Купив Лед филипс телевизор и заприметвам додека течит програмава пример гледаш филм и си зборат на филмов и на секоја 1-2 минути по 2 секунди го губит гласот телевизорот, немат звук... Значит кратко е то 2 секунди трајт да немат звук ама немат, сеа нов телевизор под гаранција зошо да е така... Чепкав во сетингс не можам да најдам ништо вие знајте некој совет да ми дајте пред да го однесам на сервис?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да е само Грундинг таков добро ќе е, после снемување струја или од некоја си икс причина и Кварт и Филипс имаат блесав софтвер кој или ги губи меморираните канали па не ти дава аналогни да бараш или дигитални да гледаш или па ќе ги меморира по глупав распоред, dvb-c од 1-56, а аналогни од 9001-9050 и сл. Не најдов(можеби постои ама во менито не видам таква опција) како да се стават да бидат двоцифрени каналите ама никако.
Ми се допаѓа менито на LG кој баш интересно ги става каналите, стискаш на 1 и бираш горе доле дигитален/аналоген сигнал.
И јас го имам истиот проблем. Го купив овој телевизор, samsung ue48h6410 https://www.google.com/search?q=samsung ue48h6410&espv=2&biw=1680&bih=949&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yX8SVb_8IuiBywPUo4KIBg&sqi=2&ved=0CDkQsAQ, и се е супер, освен глупавото меморирање на каналите. Кога првиот пуштив авто скен, ги меморираше каналите од 1 нагоре по ред, така како што ги најде по фрекфренциите, без разлика дали без аналогни или дигитални. Потоа реновирав по дома, беше исклучен од струја подолго време, кога го уклучив нешто чачкав по менито и направив нов авто скен, и сега аналогните ги меморира од 1 нагоре, но со прескокнување, а а дигиталните од 1000 нагоре, повторно со прескокнување. Можам рачно да ги наместам како сакам, но ме нервира што авто скенот вака работи. Знае некој чаре?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926
Купив Лед филипс телевизор и заприметвам додека течит програмава пример гледаш филм и си зборат на филмов и на секоја 1-2 минути по 2 секунди го губит гласот телевизорот, немат звук... Значит кратко е то 2 секунди трајт да немат звук ама немат, сеа нов телевизор под гаранција зошо да е така... Чепкав во сетингс не можам да најдам ништо вие знајте некој совет да ми дајте пред да го однесам на сервис?
најдобро е одма да го вратош дури е тазе

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
Само што купив Sony Bravia W705B Full HD 32''. Го донесов дома и почнав со инсталација. Се соочив со проблем - не може да ги најде дигиталните канали? Ги наоѓа сите аналогни канали, додека не може да најде ниту еден дигитален. Имал некој ваков проблем? Некоја идеја како да го средам тоа?
Благодарам однапред :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Сигурно си избрал Cable DTV(дигитални преку кабловска), пробај избери и странска земја како Шведска, Данска и сл. знам овие од кабловска монтериве така ги бираат.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926
Само што купив Sony Bravia W705B Full HD 32''. Го донесов дома и почнав со инсталација. Се соочив со проблем - не може да ги најде дигиталните канали? Ги наоѓа сите аналогни канали, додека не може да најде ниту еден дигитален. Имал некој ваков проблем? Некоја идеја како да го средам тоа?
Благодарам однапред :)
како што напиша icemaher пробај со друга земја на пример кај мене на сониво е на германија. И барај дел по дел т.е аналогни па дигитални канали не наеднаш сите, имав сличен проблем и јас со каналите....
зирни го видеово: https://youtu.be/2LoB_ZlYsoU

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
како што напиша icemaher пробај со друга земја на пример кај мене на сониво е на германија. И барај дел по дел т.е аналогни па дигитални канали не наеднаш сите, имав сличен проблем и јас со каналите....
зирни го видеово: https://youtu.be/2LoB_ZlYsoU
Според видеово, се правам како што треба, значи не е проблемот во тоа. Пробав со барање на дигитални канали посебно, резултатот е исто. Ќе пробам да го сменам регионот, па да видиме дали ќе има некој ефект. До сега пробав со Србија и Бугарија, како најблиски земји, но ќе пробам и со Германија и слично.
Фала на советот!

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926
Според видеово, се правам како што треба, значи не е проблемот во тоа. Пробав со барање на дигитални канали посебно, резултатот е исто. Ќе пробам да го сменам регионот, па да видиме дали ќе има некој ефект. До сега пробав со Србија и Бугарија, како најблиски земји, но ќе пробам и со Германија и слично.
Фала на советот!
во краен случај рфесет на фабрички опции или вадење кабел од струја на неколку секунди или минута

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Фала на советот!
А претходно си гледал дигитални канали од истиот кабел на друг ТВ? Можеби имаш слаб сигнал и затоа не може да најде дигитални канали.

Kajgana Shop

На врв Bottom