Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам едно прашање во врска со моето маче..Има 8 месеци и досега го чувам само дома.Кога го донесов убаво го избањав со шампон ( детски за вошки со се чешел).Морав тоа да го направам бидејки го најдов целото уплашено и извалкано..Досега 8 месеци го чувам само дома.Прашањата се во врска со вакцинација и во врска со каивче (или ампула) против болви...Мачето е перфектно здраво и нема никакви проблеми со било што,но повеќемина ме убедуваат дека треба да го вакцинирам ( не знам зошто бидејки вакцини се даваат во мала возраст), а плус ме убедуваат дека треба да носи каивче против болви а тоа е чисто како солза.Ве молам ваши размислувања за овие теми.
Нека прими вакцина, еднаш годишно се носи до 5 години воздраст, 500 ден беше сега не би требало да е нешто поразлично ама прашај. За болви нема да има доколку дома го чуваш.Имам едно прашање во врска со моето маче..Има 8 месеци и досега го чувам само дома.Кога го донесов убаво го избањав со шампон ( детски за вошки со се чешел).Морав тоа да го направам бидејки го најдов целото уплашено и извалкано..Досега 8 месеци го чувам само дома.Прашањата се во врска со вакцинација и во врска со каивче (или ампула) против болви...Мачето е перфектно здраво и нема никакви проблеми со било што,но повеќемина ме убедуваат дека треба да го вакцинирам ( не знам зошто бидејки вакцини се даваат во мала возраст), а плус ме убедуваат дека треба да носи каивче против болви а тоа е чисто како солза.Ве молам ваши размислувања за овие теми.
Ќе можат да се одвојат од мајка им на 8-12 недели. Вакцинирај го на 2 месеца, така се до 5 и потоа еднаш годишно се вакцинираат колку што памтам.Дечки, улична мачка се породи кај мене во влез.
Четири мачиња се, поминаа 37 дена откога се родија. Сакам да земам едно за мене, кажете ми дали треба да се вакцинира, на каков начин да го прочистам од глисти, до кога отприлика цицаат малите мачиња и кога ќе биде спремно за вдомување? Зашто ги гледам уште се закачкаат и бафтаат меѓу себе, не се делат на 10 метри од мајката шо се вика (дали е проблем на оваа возраст да се одвојат од мајката?), а и пред некој ден ги приметив дека уште цицаат...
![]()
Ќе се разбуди бе,не му се секирај.
Од колку високо паднала?мојата мачка денеска падна од прозор,па ако има некој на кој му се случило исто со неговата Мачка да ми каже дали би можело нешто да и биде?
мојата мачка денеска падна од прозор,па ако има некој на кој му се случило исто со неговата Мачка да ми каже дали би можело нешто да и биде?
па не е високо,само незнам како паднала пошто имаме гаража од таму влегува и овојпат беше мокро се лизна и падна па за тоа се загрижив да не паднала лошо пошто не ја видов.Сега е дома и еве ја до мене ич не ми изгледа како да е повредена ваљда е добра.Од колку високо паднала?
Па чим не е од високо и нема некои видни последици нема гајле. Лошо е ако падне од повисоко и ако има некакви последици, моето така умрепа не е високо,само незнам како паднала пошто имаме гаража од таму влегува и овојпат беше мокро се лизна и падна па за тоа се загрижив да не паднала лошо пошто не ја видов.Сега е дома и еве ја до мене ич не ми изгледа како да е повредена ваљда е добра.
Жал ми е,и мене ми умреа многу мачиња,али никое не беше со пад,сите ги газеа коли а за едно па не можев два месеца да се совземам,ќе ми биде ептен тешко ако му се деси нешто(не даj божее ).Али еве го сега си игра со мене ваљда е окПа чим не е од високо и нема некои видни последици нема гајле. Лошо е ако падне од повисоко и ако има некакви последици, моето така умре![]()