Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
у пичку матер,ми се избриша мислењето ради срање интернетот на ВИП и мрза ми е пак да пишувам долг пост.
воглавно сакав да кажам дека неговите потомци не завршуваат на улица туку така,туку наши познаници што сакаат мачки и познаници на комшиите што ја имаат мачката што ка клецка си земаат мачиња.патем си има најдено партнерка,мачката на комшиите и стално се вртка околу неа,ги брка противниците што во редок случај ги има веќе две години.
Имам други размислувања и можеби сум слободен и го оставам да биде задоволен ради тоа што знам дека малите нема да останат на улица.Што знам,така размислувам јас,имам доверба во мачорот и премногу го сакам,можеби заради тоа така размислувам,инаку се сложувам со вас,да не се разбереме погрешно.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

у пичку матер,ми се избриша мислењето ради срање интернетот на ВИП и мрза ми е пак да пишувам долг пост.
воглавно сакав да кажам дека неговите потомци не завршуваат на улица туку така,туку наши познаници што сакаат мачки и познаници на комшиите што ја имаат мачката што ка клецка си земаат мачиња.патем си има најдено партнерка,мачката на комшиите и стално се вртка околу неа,ги брка противниците што во редок случај ги има веќе две години.
Имам други размислувања и можеби сум слободен и го оставам да биде задоволен ради тоа што знам дека малите нема да останат на улица.Што знам,така размислувам јас,имам доверба во мачорот и премногу го сакам,можеби заради тоа така размислувам,инаку се сложувам со вас,да не се разбереме погрешно.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Ај да се нашалиме... али има и вистина во ова што ќе ти го кажам :D му водиш ред што и кога и како прави? :D Пред излегување го седнуваш слушај мали немој да дираш секаде, биди верен на комшиката или ќе те скршам од мавање :D

Доколку е доминантен мажјак штом велиш дека не дозволува други мажјаци да доаѓаат, тоа значи дека тој е оној што ги задоволува и останатите мачки. Така да ти знаеш за една мачка, а што е со другите мачки кои немаат сопственици? И што е и со таа мачка? Дали според тебе е во ред и таа мачка постојано да раѓа? Верувај му ти колку сакаш, но тоа е животно кое се води по инстинкт. А инстинктот му вели мачка во циклус=парење. Они не се животни кои се приврзуваат за партнерот, па да осеќаат кривица :D

У четврток ја стерилизирав мачката. Одлично напредува, и заздравува раната, свежа е, почна да се враќа у нормала. Пу, пу, да не ја урочам.

Е сеа, иам 2 други машки мачиња, ме интересира кога е океј да почнам да ја пуштам да си игра со нив?
И, ми рекоа дека треба 7-10 дена за да и ги извадат конците. Од што зависи дали ќе бидат 7 или повеќе денови? И дали после вадење на конците е скроз заздравена, или треба пак да ја припазувам кај оди и што прави?

Фала многу.

definitivno go nosam na kastriranje eve pominaa 24 casa toj doma ne se vratil ke dojde do dvor ke mu dadam nekako da jadee i isceznuva,nesakam nesto da mu se desi mora da se kastrira,mu go ukinuvame toa zadovolstvo ali nesakam nesto da mu se desi dodeka skita po ulicite.

У четврток ја стерилизирав мачката. Одлично напредува, и заздравува раната, свежа е, почна да се враќа у нормала. Пу, пу, да не ја урочам.

Е сеа, иам 2 други машки мачиња, ме интересира кога е океј да почнам да ја пуштам да си игра со нив?
И, ми рекоа дека треба 7-10 дена за да и ги извадат конците. Од што зависи дали ќе бидат 7 или повеќе денови? И дали после вадење на конците е скроз заздравена, или треба пак да ја припазувам кај оди и што прави?

Фала многу.
Зависи од тоа дали е заздравена раната. Кај некој побрзо заздравува кај некој подоцна. Штом целосно ќе заздрави и ќе ги извадат конците целосно е заздравена и немаш гајле. Нека мирува сега за сега, за да не скине некое конче, плус секако ја боли.

А што проблем би било кога не би кастрирал женско маче ?

Еве не нас двајцата, среќни и дебели :love:
10410252_1383358571977605_6477875768331673851_n.jpg

10953180_1383358568644272_4495764414931667747_n.jpg

1526251_1383372998642829_907991451341581332_n.jpg

10426616_1383019795344816_8306048812316848133_n.jpg

Мачкава имат пролив, денес веќе 5 пати вршеше нужда...бајдвеј трудна е...некој совет во меѓувреме, пошо утре недела не работат ветеринари, или да ги барам под дрво под камен, хитно е?

Мачкава имат пролив, денес веќе 5 пати вршеше нужда...бајдвеј трудна е...некој совет во меѓувреме, пошо утре недела не работат ветеринари, или да ги барам под дрво под камен, хитно е?
Kupi i apcinja onie jaglen. kje i prestane.

Како оди дозирањето? Немам искуство со јагленчиња, ми рекоа и линекс би помогнало..
Јас не ја клукам со апчиња, домашен и најсигурен лек за пролив е варен ориз. Секој оброк да и' биде варен ориз.

Го гледам мацорко мој намигнува од вчера. Некако црвенко му е окцето и бавно го отвора,напати дури и одбива кога ќе почнам да го задевам, си го држи затворено. Претпоставувам е некоја инфекција па го чеша, чат пат со рачињава чешка околу него. Знам дека може дома да се среди, да пробам нешто до вечер да видам ќе се повлече ли црвенилото пред да го носам на ветеринар. Некој совет, какви облоги да ставам на окцето ? Фала.

Го гледам мацорко мој намигнува од вчера. Некако црвенко му е окцето и бавно го отвора,напати дури и одбива кога ќе почнам да го задевам, си го држи затворено. Претпоставувам е некоја инфекција па го чеша, чат пат со рачињава чешка околу него. Знам дека може дома да се среди, да пробам нешто до вечер да видам ќе се повлече ли црвенилото пред да го носам на ветеринар. Некој совет, какви облоги да ставам на окцето ? Фала.
Однеси го одма на ветеринар. Мојот мачор поради инфекција на окото остана без него. Незнаеш што е.
А за јагленчињата јас мислам дека не се штетни баш се природни, јас му давав по пола мислам еднаш кога го фана пролив, иодма му помина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom