Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.834
Mеталика, Пантера, Нирвана,Корн,Слипкнот,Ац/Дц...
Нирвана и AC/DC пример не се метал :)

Металика се меинстрим, за некои ок за некои не. Пантера се ок, Корн се некој њу метал, Слипкнот мене ми се срање тешко. Веројатно имаш 13 години, па со тек на време ќе ги ископаш и посериозните бендови, да не те силам пример.

Инаку изгледот нема врска со музиката.

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
Да, имам 13. Ама сум зрел.
Е ај докажи дека нема врска изгледот. Никој не разбира.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.834
Да, имам 13. Ама сум зрел.
Е ај докажи дека нема врска изгледот. Никој не разбира.
Еве од мене ќе ти кажам. Сум пуштал 3-4 години музика во Апореа (веројатно си чул за нештово пошто си од Прилеп) до пред 5 години некаде, веројатно тогаш си бил забавиште или помал. Тогаш рокерски беше тој стариот кафич. По дифолт носам кошулче/фармерка, кошулче/пантолони, а некогаш ко че се чувствувам поинаку носам блузи од Дивижн, Верка и останата багра бендови. Јас ја немам потребата да се појавам в парк со скоцкан изглед за да некој ме препознае и речи-Еј овој е од нашите, носи црни маици со Мејден.

Ако заправиме муабет за музика, тогаш се гледа кој слуша, што слуша и колку истиот се разбира од истата. Така да можам да се облечам како најголема шишарка и да кажам повеќе метал бендови од просечен металец со долго косиче и блузичка. Веројатно ме разбираш? Тоа што го живееш од внатре, и го доживуваш природно со музиката, то е битното. Изгледот е само обична шминка, ветер во магла.

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
Еве јас подобро би слушал турбофолк отколку реге...
Зошто? Регето шири љубов и мир. А турбофолкот, само да се напиеш неколку чаши алкохол и да бидеш дрво пијан.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.834
Зошто? Регето шири љубов и мир. А турбофолкот, само да се напиеш неколку чаши алкохол и да бидеш дрво пијан.
Регето е досадна музика бе :D Шо Боб Марли, шо дрн дрн јариња. Љубов шири женската, па ако шири нозе, уште пубо. Заеби музички доктрини за Love, peace and sex.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.152
Поени од реакции
5.988
Секој е то шо се чувствува. Сум видел многу од овие кои ти ги опиша со долга коса, со маици темни, со тесни фармерчиња кои се декларираат дека слушаат метал, а слушаат тешки бљувотини од метал, некои бендови со емо пискави вокалчиња и по некое замрсено солце. И фала курцу дека не се металци, туку се глупи деца шо не пораснале.
Mеталика, Пантера, Нирвана,Корн,Слипкнот,Ац/Дц...
:pos:

Последно уредено:
Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Нас во Гостивар ни е забрането со закон да слушаме метал.Ние на пример немаме прерасуди за металците пошто не знаеме какви се тие.

Kajgana Shop

На врв Bottom