Металци и стереотипи и предрасуди за металците

G

garthok

Гостин
Iam eden izraz u postot: "...metalcite sho furaat stilovi..."
t.e. toa ti se lugje koi dodeka bile tinejdzheri se oblakale u crno i slushale Sepultura ili Slipknot, a vrska si nemale deka ustvari toa ti e cela filozofija i cel nachin na zhivot.
Istite tie posle nekolku godini kje gji vidish na Leninova so ubao koshulche, tesna pantalona, shpitz kondura itn.
Nikade ne rekov deka oblakanjeto u crno te prai mazohist -.- (kje se ubijam, kaj ti ide pametov)
Zborev za pirsanje. Obichno "metalcite" imaat pirsoi po celo telo, nali, ubao e toa i taka si ushte po-underground.
Pirsoi na vegji, usni, nos, jazik (znam eden tip so isechen jazik do pola), bradavici i kaj ushte ne. Toa, sakale ili ne, e mazohizam.
Mene onie koi so sila sakaat da se diferenciraat od rajata, pa Pogotovu, diferenciranje so gorenavedenive karakteristiki, ne mi se bash simpatichni. T.e. voopshto ne mi se spimpatichni.
Zashto mora da POKAZHE deka e razlichen od site drugi? Toa e neshto ko u stil: "Ej glej me, ja sum razlichen od tebe, nosam crno i iam dolga kosa" WTF? ^.-
Na kraj kraeva, site sme razlichni, nikoj nema ist otisok, od 6 i pol milijardi lugje na planetava zemja !
Razlichnen si, ok, I got it. Ne treba da se oblakash u crno i da imash mrsna kosa za da mi dokazhesh.
Epa, samo za tie t.z. metalci go mislam gorenavedenoto i iam predrasudi za niv.
Ustvari, sho vi se zamaram pa ja? Ako sakate i u rozevo oblakajte se i takvi frlajte se od 7mi. I don't really care.

Svaka im chast na tipcite sho si slushaat metal, a sepak si furaat svoj film i im e gajle za moeto ili pak nechie drugo mislenje <3
Pozdrav <3

p.s. Zhimi se, sega vidov deka temava e vo Check this out ! -.-
Никогаш не сум го сфатил болдираното, како тоа они се различни кога баш металците ми делуваат исто. Копија една на друга, и по стил, и понашање, муабет итн. Како може да се различни кога од километар ќе препознаеш дека е металец и јаде деца за доручек. Парадокс, јебига. Различен си напротив ако слушаш метал али не можеш никој да те препознае дека го слушаш. Е сега дали тоа се класифицира како металец поим неам, ако може некој да елаборира на темава подлабоко и да објасни дали и таквите спаѓаат во металци или само слушачи на метал музиката.

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
Јас мислам дека тие што слушаат само, не се облекуваат немаат пуштено долга коса. Не ги сметам за металци. А зошто? Ајде да земиме примери овие што слушаат РАП. Тие не се нарекуваат рапери. Рапери се нарекуваат оние кои по цел ден дремат во нивното гето итн. Или пак оние кои прават песни. И да не заборавам, рапери се оние кои рапуваат од срце, а не за пари како на пример Слаткаристика или Тони Зен.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Секој има право да слуша каков што сака вид на музика. Така што незнам зошто овој @Let 3 си ги лечи комплексите тука. Ама му препорачав на друго место тоа да го прави.
Јас не ти одземам бе никакво право, слушај си метал, не се капи , мафкај со косиштата како епилептичар, врескај “ДА ЖИВЕЕ САТАНАТА И НЕГОЈТЕ ЃАОЛИИИИ“ мирисајте си ги чорапите еден со друг и повраќајте си в усти на полноќ на гробишта. Не ви брани некој.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
'' Сите сме биле некогаш Металци. "

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
@Let 3 Колку што ме држи помнењето реков само дека слушам метал. А НЕ ДЕКА СУМ МЕТАЛЕЦ И ИМАМ ДОЛГА КОСА. Шо не шета по земјава.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
@Let 3 Колку што ме држи помнењето реков само дека слушам метал. А НЕ ДЕКА СУМ МЕТАЛЕЦ И ИМАМ ДОЛГА КОСА. Шо не шета по земјава.
ааа ти си од оние “кинески металци“
фалсификат
сигурно со сила слушаш метал за да бидеш интересен в друштво и да си фатиш некоја женска

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.970
Поени од реакции
83.306
Јас мислам дека тие што слушаат само, не се облекуваат немаат пуштено долга коса. Не ги сметам за металци. А зошто? Ајде да земиме примери овие што слушаат РАП. Тие не се нарекуваат рапери. Рапери се нарекуваат оние кои по цел ден дремат во нивното гето итн. Или пак оние кои прават песни. И да не заборавам, рапери се оние кои рапуваат од срце, а не за пари како на пример Слаткаристика или Тони Зен.
Ти си трол.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.834
Секој е то шо се чувствува. Сум видел многу од овие кои ти ги опиша со долга коса, со маици темни, со тесни фармерчиња кои се декларираат дека слушаат метал, а слушаат тешки бљувотини од метал, некои бендови со емо пискави вокалчиња и по некое замрсено солце. И фала курцу дека не се металци, туку се глупи деца шо не пораснале.

Давид!

Голем Ентузијаст
Член од
23 март 2015
Мислења
171
Поени од реакции
47
ааа ти си од оние “кинески металци“
фалсификат
сигурно со сила слушаш метал за да бидеш интересен в друштво и да си фатиш некоја женска
Извини, ама цело друштво е против металот. Не поднесуваат едноставно. И не ми си повеќе интересен.

Kajgana Shop

На врв Bottom