G
garthok
Гостин
Никогаш не сум го сфатил болдираното, како тоа они се различни кога баш металците ми делуваат исто. Копија една на друга, и по стил, и понашање, муабет итн. Како може да се различни кога од километар ќе препознаеш дека е металец и јаде деца за доручек. Парадокс, јебига. Различен си напротив ако слушаш метал али не можеш никој да те препознае дека го слушаш. Е сега дали тоа се класифицира како металец поим неам, ако може некој да елаборира на темава подлабоко и да објасни дали и таквите спаѓаат во металци или само слушачи на метал музиката.Iam eden izraz u postot: "...metalcite sho furaat stilovi..."
t.e. toa ti se lugje koi dodeka bile tinejdzheri se oblakale u crno i slushale Sepultura ili Slipknot, a vrska si nemale deka ustvari toa ti e cela filozofija i cel nachin na zhivot.
Istite tie posle nekolku godini kje gji vidish na Leninova so ubao koshulche, tesna pantalona, shpitz kondura itn.
Nikade ne rekov deka oblakanjeto u crno te prai mazohist -.- (kje se ubijam, kaj ti ide pametov)
Zborev za pirsanje. Obichno "metalcite" imaat pirsoi po celo telo, nali, ubao e toa i taka si ushte po-underground.
Pirsoi na vegji, usni, nos, jazik (znam eden tip so isechen jazik do pola), bradavici i kaj ushte ne. Toa, sakale ili ne, e mazohizam.
Mene onie koi so sila sakaat da se diferenciraat od rajata, pa Pogotovu, diferenciranje so gorenavedenive karakteristiki, ne mi se bash simpatichni. T.e. voopshto ne mi se spimpatichni.
Zashto mora da POKAZHE deka e razlichen od site drugi? Toa e neshto ko u stil: "Ej glej me, ja sum razlichen od tebe, nosam crno i iam dolga kosa" WTF? ^.-
Na kraj kraeva, site sme razlichni, nikoj nema ist otisok, od 6 i pol milijardi lugje na planetava zemja !
Razlichnen si, ok, I got it. Ne treba da se oblakash u crno i da imash mrsna kosa za da mi dokazhesh.
Epa, samo za tie t.z. metalci go mislam gorenavedenoto i iam predrasudi za niv.
Ustvari, sho vi se zamaram pa ja? Ako sakate i u rozevo oblakajte se i takvi frlajte se od 7mi. I don't really care.
Svaka im chast na tipcite sho si slushaat metal, a sepak si furaat svoj film i im e gajle za moeto ili pak nechie drugo mislenje <3
Pozdrav <3
p.s. Zhimi se, sega vidov deka temava e vo Check this out ! -.-