Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
5 декември 2014
Мислења
379
Поени од реакции
384
Земав прееска сурутка од коза во една од оние продавници за органска храна, 85% протеинска вредност за релативно ефтино во споредба со билдерскиве суплементи, па да прашам дали некој користел и дали е добар субститут за типичен протеин.

Член од
8 јануари 2015
Мислења
150
Поени од реакции
43
Земав прееска сурутка од коза во една од оние продавници за органска храна, 85% протеинска вредност за релативно ефтино во споредба со билдерскиве суплементи, па да прашам дали некој користел и дали е добар субститут за типичен протеин.
Kolki pari ja zema i od kade?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Mислам дека некој ја направи математиката на форум и искачаше иста цена со суплемент, и тоа суплементите имаат точно прикажано што има во нив во однос на амино + некад се збогатени со креатин + поубав вкус имаат

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Каде тоа е поефтино од суплменетите ?

G

garthok

Гостин
Koзја сурутка со 80% протеини е најскапа, во Био космос е 160 ден. 100 гр. Meh... whey rulz!

Член од
5 декември 2014
Мислења
379
Поени од реакции
384
Kolki pari ja zema i od kade?
Каде тоа е поефтино од суплменетите ?
Кило беше 1300, ја земав упола... продавницата се наоѓа во Лептокарија.

Mислам дека некој ја направи математиката на форум и искачаше иста цена со суплемент, и тоа суплементите имаат точно прикажано што има во нив во однос на амино + некад се збогатени со креатин + поубав вкус имаат
Па тоа најпрво ќе ме предомислеше што не го пишуваше составот, ставена е во такво стаклено ко за семки али поволно беше па ќе видиме.

по 15 грама дозерка користам со млеко зоврено ми рече продавачот.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
зоврено ? ти објасни зошто зоврено ?

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837

Па тоа најпрво ќе ме предомислеше што не го пишуваше составот, ставена е во такво стаклено ко за семки али поволно беше па ќе видиме.

Магор? 1300 е кило, и е 80%.

Mariusz

biohemija
Член од
22 октомври 2014
Мислења
149
Поени од реакции
46

Kako znaes togas deka e 80%ako ne go pisuva?
Baska i protein se naogja za taa cena. Barem pisuva sto ima i kolku.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Коа сум на ќинење сало шо треба помалку да внесувам?

Член од
27 март 2015
Мислења
4
Поени од реакции
2
Имам 73 кила, 24 год и висок сум 1,70. Целта ми е мускулна дефиниција, губење на масти и да ослабам уште 3-4 кила.
Ја имам следнава исхрана:
оброк 1 - овесни снегулки со јогурт со ниска масленост
оброк 2(после тренинг) - веј протеин со банана
оброк 3 - варен стек со ориз /варен зеленчук /компир во ретки случаеви
оброк 4 - овошје или бадеми / индиски ореви
оброк 5 - варен стек / ослич / телешко со ориз / варен зеленчук / салата
оборк 6 - туна или варен ослич
оброк 7 - веј протеин

*Имам cheat meal еднаш неделно
*Во денови без тежински тренинг намалувам на јаглехидрати
*Вежбам 2 пати неделно само тежински тренинг, 2 пати тежински во комбинација со кардио 30мин, 1 пат само кардио 30 мин и 2 дена ми се одмор.

Во последниве 2-3 недели ми изгледа како да не губам килограми.. Дали треба да сменам нешто во исхранава? Ако треба да намалам на калории што да скратам?

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Имам 73 кила, 24 год и висок сум 1,70. Целта ми е мускулна дефиниција, губење на масти и да ослабам уште 3-4 кила.
Ја имам следнава исхрана:
оброк 1 - овесни снегулки со јогурт со ниска масленост
оброк 2(после тренинг) - веј протеин со банана
оброк 3 - варен стек со ориз /варен зеленчук /компир во ретки случаеви
оброк 4 - овошје или бадеми / индиски ореви
оброк 5 - варен стек / ослич / телешко со ориз / варен зеленчук / салата
оборк 6 - туна или варен ослич
оброк 7 - веј протеин

*Имам cheat meal еднаш неделно
*Во денови без тежински тренинг намалувам на јаглехидрати
*Вежбам 2 пати неделно само тежински тренинг, 2 пати тежински во комбинација со кардио 30мин, 1 пат само кардио 30 мин и 2 дена ми се одмор.

Во последниве 2-3 недели ми изгледа како да не губам килограми.. Дали треба да сменам нешто во исхранава? Ако треба да намалам на калории што да скратам?
Организмот после одредено време се навикнува на секој режим и мора да му се даваат дополнителни предизвици.Во овој случај тоа би било кратенје на јх и зголемување на кардио тренингот во обем.
п.с. вејот како последен оброк не е баш наксреќен избор
п.п.с. банана после тренинг замени ја со декстроза или суво грозје
п.п.п.с. провери да не внесуваш многу протеини....тебе со твоите 70 кг 140-180 гр на д евна основа ти се повеќе од доволни

Kajgana Shop

На врв Bottom