Евровизија, 19-23 мај, Виена, Австрија (општа тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој си мрчел и за нив, но факт е дека скоро сите Израел го оспоруваат а пример за Кипар скоро ретко некој нешто да имал против.

Шо бара Австралија у Евровизија?
А уште подобро прашање е шо бара Израел у Евровизија?
Као што разбрав од оние имбецилине на Прва што водат емисија за музика, јебем ли га као се вика, еднаш ми беше пуштен телевизорот на 1 и случајно ги заслушав.
Оваа година Евровизија слави некој јубилеј 5-60 години и како специјален гостин ќе биде повикана Острелија пошто редовно ја пратат и пренесуваат таму кај нив.

А за Израел прв пат слушам, ваљда ќе праат Евровизија до Токија. :D

@Џонтра Волта, Израел настапува на Евровизија откако јас паметам за себеси. Имаат дури и победено. Кончита не е првиот трансџендер што победил на Евровизија. Во 1998, Израел победија со Дана која го има променето полот од машко.

Повели:

И јас секогаш сум се прашувала што мајка бара Израел на Евровизија, ама ете...

@Џонтра Волта, Израел настапува на Евровизија откако јас паметам за себеси. Имаат дури и победено. Кончита не е првиот трансџендер што победил на Евровизија. Во 1998, Израел победија со Дана која го има променето полот од машко.

Повели:

И јас секогаш сум се прашувала што мајка бара Израел на Евровизија, ама ете...
ПрФ пат слушам, пратев порано Евровизија ама никад не сум ги приметил, или сум забораил.
За Азербреџан :D знам дека учествуваат. Тепаа пред некоја година нели?

Од Австралија имаме 12ка, нели.

Можеби поени не, ама фаланга пораки со подршка сигурно. Дека за гласање треба да се плати. Македонштината тешко искача па и кај и да си:D

Израел од војните со арапскиот свет, таму некаде 1960-тите, комплетно се повлекува од азиските иницијативи и праќа барања до сите европски институции да биде под нивна капа то ест UEFA, FIFA, EBU (Eurovision)...и сите можни слични натпреварувања. Значи не е од сега, не е ниту само евровизиско.

Чат-пат убаво е да се седне и да се читне неш историја пред да се даваат било какви аргументи.

ОК, тоа беше арогантниот јас.

On the other side, во однос на годинашниот Избор - Шведска или Италија ќе победат, освен ако не излезе некој трет, но не верувам.

Нашата е ОК, дури и од Грците под видеото имаме позитивни коментари - ситуација која што од кога паметам за нас и нашите натпреварувања на Евровизија е ПРВА. Се надевам дека нешто позитивно ќе ни донесе сето тоа.

:oeoeoe:

Од Австралија имаме 12ка, нели.
Можеби не 12 поени, но да очекуваме бар 8 или 10 поени, зошто една четвртина од Австралија се Македонци. Ваљда ќе пуштат срце и ќе гласаат:D

Иначе од Австралија добиваме 12 поени ако испратиме народњачка песна, отпеана на Македонски, со печалбарски мотиви.
:)

Можеби не 12 поени, но да очекуваме бар 8 или 10 поени, зошто една четвртина од Австралија се Македонци. Ваљда ќе пуштат срце и ќе гласаат:D

Иначе од Австралија добиваме 12 поени ако испратиме народњачка песна, отпеана на Македонски, со печалбарски мотиви.

Ха:eek:?

Реков нема да ги преслушам сите песни пред почетокот на Евровизија, ама ајде де....... прееска на Јутуб најдов топ 40, па ги слушнав рефрените........, па ајде да ги прокоментирам песните кои ми се свиѓаат:)

Кипар - песнава можеби не е за победа, ама нешто ја прави посебна, моќна е....

Молдавија - песнава е убава, ама како да е крадена, како веќе да ја имам некаде чуено...

Белорусија - песнава е преубава, но не е за победа, но сепак би можела да биде во топ 5...

Германија -
добра песна која може да оди во топ 10...

Израел - 12ка - та би одела кај Израелциве......., ова е песна за победа...

А.....

Исланд - песнава не ми е убава, ама приметив дека пејачката е копија на Емили де Форест, победничката од Данска...

Мој фаворит е Естонија. Ептен царска песна имаат. :kruna: :kluc:
Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday
Естонија да победи на Евровизија - мало сутра. Иста трагичари се и тие - ко нас, може малку поарни. Каква песна и да пратиме, ако немаш ветар у грб ништо не правиш. If you know what I mean.

Естонија да победи на Евровизија - мало сутра. Иста трагичари се и тие - ко нас, може малку поарни. Каква песна и да пратиме, ако немаш ветар у грб ништо не правиш. If you know what I mean.
Добро може погрешно се изразив, зборот ми беше дека нивната песна ми е најдобра од сите понудени. Инаку јасно е, да, евровизија е политичка/пропагандна манифестација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom