Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ја сум крстен по дедо ми,оти моите се традиционални.
Инаку не би го крстил моето дете(ако уопште го имам),по татко ми.
Ако е женско,можеби по мајка ми,ама пошто го сакам името,не поради традиција или нешто слично.

јас воопшто не сакам децата да ги крстам по свекор/свекрва. (кога само ќе ми текне како се викаат родителите на последниов дечко, пред 1 месец што раскинавме, се наежувам). нема зошто да го бележам детето со некое никакво име. една пријателка имаше проблем со свекрвата, сакаше ако има женско дете да го крстеле Благона, фала богу, машко роди. :)

deteto,maskoto ke si go krstam Thierry ,a ako e devojce ke ja krstam Angelina zatoa sto mojot bog e thierry henry pa bi sakal sin mi nekoj den da go nasledi nego,bidejki jas ne uspeav,a angelina zatoa sto angelina jolie za mene e zena so muda a takva bi posakal da mi bide mojata kerka :D
ama ima vreme za seto toa

Машкото Алекс а за женско што знам не ми текнува ај коа ке ми текне ке пишам!

абе мене мн интересно ми го имет даено имево...
ко ја фатиле на мајка ми породилни болки, трнале со татко ми со кола до на болница. И на радио ја давале песната Zvao sam je Emili од Здравко Чолич и по то си го добив јас името... :)

Ќерката на кумовите била прваче, и во букварот го читала името Ана, и така и ме крстиле.А, инаку во игра биле Стефанија, Ивана,Бојана, и Софија.
Ако бев Ивана ќе си го мразев името, ич не го сакам!

Јас сум крстена Дона, по некоја песна што ја слушале ( не знам која :) )и го слушнале имево и така испаднало..А пред тоа сакале да ме крстат Ана, ама татко ми се побунил и така...

А омилени имиња... За женски сакам така пократки и неам некое конкретно да го сакам т.е не ми текнува сеа, а машко најомилено ми е Виктор ...

крстена сум марија дека сум родена на велигден по дева марија
а сакале кумовите да ме крстат велика:kesa: а сестра ми сакала моника

а омилени имиња..
за машки Давид, Дамјан, Ненад и Андреј
а женски Михаела и Матеа

Мајка ми сакал да ме крсти Николина ама татко ми се бунел пошто брат ми е Никола.Па после сакала Ана-Марија па татко ми пак се побунил зашто додека да ми го кажел името ќе сум пораснела и ќе сум се омажела и на крај во весник прочитале некоја словенска пејачка Анета и така одлучиле.А инаку од женски имиња убави ми се Миа,Јоана,Јована,а од машки Лука,Матеј!

Мајка ми сакал да ме крсти Николина ама татко ми се бунел пошто брат ми е Никола.Па после сакала Ана-Марија па татко ми пак се побунил зашто додека да ми го кажел името ќе сум пораснела и ќе сум се омажела и на крај во весник прочитале некоја словенска пејачка Анета и така одлучиле.А инаку од женски имиња убави ми се Миа,Јоана,Јована,а од машки Лука,Матеј!

Абе шо направјте со овие имињава Лука и Матеј кај мене секое машко дете у комшилук се вика или Лука или Матеј или Андреј друго име не сум сретнала од малечкиве дечиња, сите исто име, бог да чува. :nenene:

Абе шо направјте со овие имињава Лука и Матеј кај мене секое машко дете у комшилук се вика или Лука или Матеј или Андреј друго име не сум сретнала од малечкиве дечиња, сите исто име, бог да чува. :nenene:

Аман бе толку станаа распространети?Ќе бирам нови!

Јас мојот син ќе го крстам Акхмед :pos: :pos: :pos:

јас ке го крстам Аладин : )))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom