Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ја сум крстен по дедо ми,оти моите се традиционални.
Инаку не би го крстил моето дете(ако уопште го имам),по татко ми.
Ако е женско,можеби по мајка ми,ама пошто го сакам името,не поради традиција или нешто слично.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
јас воопшто не сакам децата да ги крстам по свекор/свекрва. (кога само ќе ми текне како се викаат родителите на последниов дечко, пред 1 месец што раскинавме, се наежувам). нема зошто да го бележам детето со некое никакво име. една пријателка имаше проблем со свекрвата, сакаше ако има женско дете да го крстеле Благона, фала богу, машко роди. :)

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
deteto,maskoto ke si go krstam Thierry ,a ako e devojce ke ja krstam Angelina zatoa sto mojot bog e thierry henry pa bi sakal sin mi nekoj den da go nasledi nego,bidejki jas ne uspeav,a angelina zatoa sto angelina jolie za mene e zena so muda a takva bi posakal da mi bide mojata kerka :D
ama ima vreme za seto toa

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Машкото Алекс а за женско што знам не ми текнува ај коа ке ми текне ке пишам!

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
абе мене мн интересно ми го имет даено имево...
ко ја фатиле на мајка ми породилни болки, трнале со татко ми со кола до на болница. И на радио ја давале песната Zvao sam je Emili од Здравко Чолич и по то си го добив јас името... :)

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ќерката на кумовите била прваче, и во букварот го читала името Ана, и така и ме крстиле.А, инаку во игра биле Стефанија, Ивана,Бојана, и Софија.
Ако бев Ивана ќе си го мразев името, ич не го сакам!

E

`EsCaPe`

Гостин
Јас сум крстена Дона, по некоја песна што ја слушале ( не знам која :) )и го слушнале имево и така испаднало..А пред тоа сакале да ме крстат Ана, ама татко ми се побунил и така...

А омилени имиња... За женски сакам така пократки и неам некое конкретно да го сакам т.е не ми текнува сеа, а машко најомилено ми е Виктор ...

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
крстена сум марија дека сум родена на велигден по дева марија
а сакале кумовите да ме крстат велика:kesa: а сестра ми сакала моника

а омилени имиња..
за машки Давид, Дамјан, Ненад и Андреј
а женски Михаела и Матеа

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Мајка ми сакал да ме крсти Николина ама татко ми се бунел пошто брат ми е Никола.Па после сакала Ана-Марија па татко ми пак се побунил зашто додека да ми го кажел името ќе сум пораснела и ќе сум се омажела и на крај во весник прочитале некоја словенска пејачка Анета и така одлучиле.А инаку од женски имиња убави ми се Миа,Јоана,Јована,а од машки Лука,Матеј!

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Мајка ми сакал да ме крсти Николина ама татко ми се бунел пошто брат ми е Никола.Па после сакала Ана-Марија па татко ми пак се побунил зашто додека да ми го кажел името ќе сум пораснела и ќе сум се омажела и на крај во весник прочитале некоја словенска пејачка Анета и така одлучиле.А инаку од женски имиња убави ми се Миа,Јоана,Јована,а од машки Лука,Матеј!

Абе шо направјте со овие имињава Лука и Матеј кај мене секое машко дете у комшилук се вика или Лука или Матеј или Андреј друго име не сум сретнала од малечкиве дечиња, сите исто име, бог да чува. :nenene:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Абе шо направјте со овие имињава Лука и Матеј кај мене секое машко дете у комшилук се вика или Лука или Матеј или Андреј друго име не сум сретнала од малечкиве дечиња, сите исто име, бог да чува. :nenene:
Аман бе толку станаа распространети?Ќе бирам нови!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Јас мојот син ќе го крстам Акхмед :pos: :pos: :pos:

Член од
22 февруари 2007
Мислења