Фан Клуб: Арсенал

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
:(:(:(:(

Каде да почнам......Само што изгледав, криво ми е у пи.....у зец!!!!!!

Штета што формата на Алексис падна, Белерин еден од послабите натпревари, ниедено нафрлување не му успеа, катастрофа, али сепак млад е притисок , до некаде го разбирам.
Озил капата доле, после сето тоа мрчање колку он тоа се влече по терен, денес беше трет на листа на истрчани км. Пред него беа само Санти и Белерин. Така да секоја чест, ја качи формата бајаги.
Некако на крај безвезе беа со нафрлувањата, Жиру тројца го чуваа.
Ех бреееее тоа клето осминафинале!!!!

Иначе ова денес не беше фудбал него наптревар у кој има боља фризура :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:.

Лека ноќ момци, јас сум горд на момциве ,очистија малце образ за поразот дома. Само да не им делува лошо на психички план да издржат во лигата и купот.

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Бункераши се разбиваат со високи играчи и нафрлања од страна, од средина со директен шут многу тешко се даваат голови. Ние имаме двајца играчи кои се малку повисоки од другите дворфови и миџети.

За елиминацијата за мене е крив Пер и никој друг. Да не примевме гол у последна секунда ќе беше подруго денес, ама тоа е муабет „да беше баба машко“. Два гола примени поради неговите задоцнети реакции, малку фалеше и денес да примат уште некој поради тоа што не стигнуваше да покрие. Кога го гледаш како тргнува да брка играч уште пред да тргне знаеш дека нема шанси да го стигне. Среќа е што не ни се паднаа тимови со побрзи играчи па да бевме декласирани.
Колку само грешиш за ова.Такво нешто се решава со шутирање надвор од 16,ке те научат дека шутираш од надвор и ке почнат да испаѓаат од 16.Еве денеска да не немаше нафрлања,и што направивме ништо.Како сакаш да направиме нешто кога они внатре имаат 9 играчи а ние 3 ??
Барса со шут го извади Челзи,ние минатата дадовме таков гол.Еве и денеска само нафрлањето на Санти кога голманот ја спаси од гол линија беше таква шанса.Првиот гол падна по вртчување.
Јас нема да одберам еден кривец,сите до еден се криви.

Многу пати го имам кажано тоа и пак ќе го кажам,се додека во екипа чуваме играчи поради емоции и слични ствари ке си патиме,или се додека играат играчи на стара слава.
Санчез на последните 7-8 утакмици е дрво он игра како да не постои некој што ке го смени.Па минатата утакмица со Вест Хем од кога влезе Велбек 100пати подобро игравме и повеќе шанси направивме.
Волкот ќе го пуштаме во игра а он е тотално надвор од форма.Во ПЛ на домашен терен сам со голман промашува не па во ЛШ.
Незнам што мисли Венгер ама мора да освои 2 место и ФА куп за да биде барем малце успешна сезонава се останато,е неуспешна сезона.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.507
Поени од реакции
10.265
Коментарот за Санчез ми е поради тоа што го нема веќе 2ипол месеци,не дека поради него не се пласиравме понатаму.Има 2 кривци за тоа што не отидовме понатаму,Мертесакер и Жиру.
Извртете го фан клубот и видете месец Август и скоро цел Септември колку го имам пцуено Санчез.
Едноставно не може најдобар играч во еден клуб како Арсенал да се сопка од топка и сам да се дрибла два и шукадар месеци.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Коментарот за Санчез ми е поради тоа што го нема веќе 2ипол месеци,не дека поради него не се пласиравме понатаму.Има 2 кривци за тоа што не отидовме понатаму,Мертесакер и Жиру.
Извртете го фан клубот и видете месец Август и скоро цел Септември колку го имам пцуено Санчез.
Едноставно не може најдобар играч во еден клуб како Арсенал да се сопка од топка и сам да се дрибла два и шукадар месеци.
Греота е друже, типот цела сезона не носеше на грб, на секоја утакмица го рие терено, нормално дека некад ќе прегори. Башка денес Алексис го УТЕПАААА од маање!!! Со болки ко да играше на крај делуваше....

Иначе судијата денес беше катастрофален!!! Кога му даде жут за тоа кога го бутаат у шеснаестерец ми идеше да му влезам у телевизор

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
@Ace-Snake високи играчи е делот што го немаме : ) Го имаме Жиру кој двои малку и Пер кој едвај се движи и не смее да си дозволи повеќе од 2 пати да отиде на другата страна.

Инаку за да имаме успешна сезона треба титула во лигата. Што знам, со титула во ФА куп која е цел претежно на второлигаши не мислам дека може да се прогласи успешна сезона. Не смее никој да биде задоволен од успех се` дур не ги видиме Арсенал како лидери во ПЛ.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Алексис има кредит кај мене за се што направи во првиот дел од сезоната, што не го менува фактот дека игра многу лошо во последно време, но како што реков кај мене има кредити.

Па и Жиру си има голема вина за елиминацијата (заедно со ужасната одбрана на првата утакмица) но како да го критикувам, денес даде гол, даде еден куп важни голови во многу други утакмици.

Засега, најлош играч на сезоната и директен кривец за многу изгубени победи и бодови е Пер, капитенот.

Но, нека се стегнат играчите до крај, има други искушенија, топ4 е далеку од завршена работа, тешки дерби дуели следат, а тука е и ФА купот, мал, немал трофеј, сепак е важен пехар, мора сите силе да се вложат во одбрана на тој куп.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.507
Поени од реакции
10.265
@Sura Брат,го носеше тимот на свој грб,такво понашање на играч на Арсенал немав видено од многу одамна,да не кажам од времето на инвисибалс.Ора дечкото по терен,напад,одбрана,ако изгуби топка пробува да ја земе,класа.
Но тоа што го покажува во последните 2 месеци е добро реков бетер од она на Велбек во Јунајтед.

За успешна сезона никако не може да се каже 2ро место и Фа Куп. Успешна сезона беше лани и покрај тоа што земавме ФА и бевме 4то тоа што го скршивме мразот и после 8-9 години земавме титула.Не може успешна да е сезоната доколку нема БПЛ или ЛШ,барем не за тим како Арсенал.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
ФА куп и топ3 пласман не е успешна, но секако е задоволителна сезона, со оглед на околностите, сепак почнавме сезона со само два централни деф( и тоа преиграни и прегреани) и со Фламини како прв избор во ДМФ.

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
@squirrel Како бе нема високи играчи,Велбек мал да не е ? Де ајде кажи колку високи играчи треба да имаме,пола тим? Челзи колку високи има ? Сити колку имаат ?? Дајте да не трескаме глупости.Проблемот е во тоа што они кога има двомеч ги играат вторите 90 минути.
Со Милан ни се случи ова,со Баер 2 пати еве сега и со Монако.

@Makedonec_7 ке биде вака додека имаме тренер што има дава кредити на играчите како што им дава бетмен.

Мурино знаеш оти е успешен,оти к*р го боли кој што има направено предходно за тимот.
Формата на Санчез е падната и таа не се покачува со константно играње.Сетете се како Ремзи ја крена формата лани.Имаше задача да игра без дриблања и глупости,требаше да игра најпросто што се може.Треба истото и со Санчез да се направи оти некако како да летна во облаци.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
Нека баталат ЛШ, вака ко што иаме сеа опции во средина и напад, ко што се „разбудуваат“ некои од играчиве, нека цели да победат се до крај. Уште 9 кола, 27 бода.....Нека ја направат сезонава легендарна :)
Првио дел точен, сеа уште да ја освоиме ЕПЛ :D

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.507
Поени од реакции
10.265
I don't know why so many fans are so proud about this performance. What was so good about this tie? We keep doing the same shit over and over and over again but at least in the previous years we were playing WORLD-CLASS opposition. This was Monaco...fucking Monaco. We should have advanced at the very least. I was proud after the 2-0 at the Allianz. I was proud after the 3-0 against Milan and even the 2-1 against Barca. But this was fucking Monaco. Yes they might have conceded very few goals this season but how many top class opposition have they faced in the UCL? None. And this still doesn't excuse the fact that we let a team that barely averages a goal a game score 3 AT THE EMIRATES. Wat was the point of madly throwing men forward after it was 2-1 in the first leg. This was as much a case of mismanagement from Wenger's part as it was under-performance from the players' part. I'm not even angry after this elimination, just fed up. Fed up of Arsenal players lacking belief in big matches, fed up of Arsenal supporters being okay with mediocrity. We talk about our amazing consistency with which we qualify for UCL every year but WHAT THE FUCK IS THE POINT OF IT IF WE LOSE TO MONACO?

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ко можиме две години да чекаме Озил да блесни за 50 милиони, ќе почекаме и два месеци Санчез да блесни. Мада Санчез беше играчот на Арсенал од септември до јануари. Сега тој играч е Казорла. Така да не туку јадете ЛАЈНА против Санчез кој и да изгуби топка во противнички 16ник, се враќа до нашиот, за разлика од Озил за кој можам да ви набројам 10 голови, одма, од ракав, дека не направил основно покривање при гол.

Мертесакер е тој кој во првиот меч не беше на ниво и то го казнија Монако. То е то.

Move on.

Newcastle е пред нас. Многу битен меч да се оддржи моментумот барем во ПЛ.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Ко можиме две години да чекаме Озил да блесни за 50 милиони, ќе почекаме и два месеци Санчез да блесни. Мада Санчез беше играчот на Арсенал од септември до јануари. Сега тој играч е Казорла. Така да не туку јадете ЛАЈНА против Санчез кој и да изгуби топка во противнички 16ник, се враќа до нашиот, за разлика од Озил за кој можам да ви набројам 10 голови, одма, од ракав, дека не направил основно покривање при гол.

Мертесакер е тој кој во првиот меч не беше на ниво и то го казнија Монако. То е то.

Move on.

Newcastle е пред нас. Многу битен меч да се оддржи моментумот барем во ПЛ.
Озил истрча повеќе од Алексис вечерва :P

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.451
Поени од реакции
6.139
Najgolemata greska a mozebi i edinstvenata bese so go izvadi Wellbeck namesto Alexis... Mozebi Danny bese malce kondiciono padnat vtoro poluvreme ali mislam deka protiv tim kako Monako mozese povekje da pokazit vo tie 90 minuti od kolku Alexis koj e podobar protiv razretceni odbrani so denes ne bese slucaj. Za drugoto sve bese besprekorno samo so nemavme srekja za tret gol...

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Кој играч играл константно цела сезона без пад во формата? Санти не го критикувавме првиот дел од сезоната? Озил лани? Кога сите беа во очајна форма Санчез ја влечеше екипата напред,замислете да не беше тој во форма кое место ќе бевме денес. Плус прва сезона му е во ПЛ,што очекувате од играчи кои играле во премиера претходните сезони? Тркнете до Фан Клубот на Челзи па видете како го коментираа Фабрегас на почетокот,а како сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom