Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо чудно. Често сум налетувал на ваков проблем од RARBG.
Веројатно за да бидат меѓу првите, користат многу брз preset за енкодирање и добиваме ем голем size ем лош квалитет.

That's just bad man. Го глеав на телевизор вчера End of Watch 1080p од YIFY. Не беше којзнае колку лошо меѓутоа коцкици имаше на многу сцени...
Тоа со коцкиците знам дека им е проблем, ама коцките каj yify се чист рулет. Jас го имам искусено тоа со The Other Boleyn Girl, додека се друго што сум гледала им било ок.
Тоа е, ризик. Ме нервираат големиве торенти што бараат многу да се чека да се симнат. yify симнува за 5-7 минути.

Верзијата од 8.75гб ја има на Замунда, на кик асс нема воопшто сидери.

Јас го изгледав уште еднаш

Зошто толку се восхитуваме бидејќи успеале да покажат-изведат преформанс кој е над очекувањата едноставно пробивање на бариерата :cuc:заедно со последната сцена од бреакинг бад кога се измеша 100 емоци во едно неконтролирана реакција па дури и за самиот актер изненадувања на кој им нема крај затоа ќе се раскажуват и прераскажуват и ќе се редат уште купи интерни фотки и стати бидејќи успеа да останат забележани во историјата белег,точка,дамка како кур ти сакаш

знам дека фразава е клише ама да не те допре ова треба да си камен(у кино се воздржав со крајни сили) у соба се ослободив(иде дунав колку може ќе се спасиш)

a_560x0.jpg

Последно уредено:
знам дека фразава е клише ама да не те допре ова треба да си камен(у кино се воздржав со крајни сили) у соба се ослободив(иде дунав колку може ќе се спасиш)
Филм. Филм над филмовите.
Ама фали сцената после со ќерката. Кога ќе му каже дека и е роденден и дека би биле иста возраст.
А и претходната со црнецот што ги чекал 20 години.

Имам проблеми со дишење. Грутки.

Последно уредено од модератор:
Верзијата од 8.75гб ја има на Замунда, на кик асс нема воопшто сидери.
Добра е? :)

Таман ослободив 15 гб за верзијава од rarbg, ете погоре напиша некој дека лоша била (n)

Добра е? :)

Таман ослободив 15 гб за верзијава од rarbg, ете погоре напиша некој дека лоша била (n)
Да добра е снимката, ем нема да чекате 3 дена за да се спишти филмот. Јас сум на Телекабел и ете за 2 ипол часа се симна целиот.

Филм. Филм над филмовите.
Ама фали сцената после со ќерката. Кога ќе му каже дека и е роденден и дека би биле иста возраст.
А и претходната со црнецот што ги чекал 20 години.

Имам проблеми со дишење. Грутки
.

Знам па сакав тој дел да го исечам и на друг линк да го пуштев ама ако направев цело да го пуштам многу долго требаше двата дела да ги исечам-спојам ама незнаев програм

Последно уредено од модератор:
Zapaзете на спојлери, прееска излезе, Анон ти се испуштило. За сцената мора да се согласам, конкретно она ми го направи број еден филмот за годината. Ја искрено не можев да се воздржам, ми се имаше десено еднаш само на Six Feet Under од толку гледани ствари, ама на сценава едвај се воздржував, ме фати незгодното, мрдам малку лево десно и имам пишано ова, девојка ми ме стиснала за рака со цела сила и липа, и толку од моето воздржување. Втора ствар на која ми потекло солза. Ми беше чудно како се воздржуваат луѓето, ама кога видов и дека на Хобитот плачеа девојки си реков сите сме чудни на некој начин. :D

А форите дека јифи се симнува за побрзо, не чинат уопште.. не зед, не е 3 дена, 6 часа е, го ставив пред 4, ручав, дремнав, се туширав и еве ќе му седнам, ама јас зборам за 45 гига, да не го симнеш од 5 до 10 гига x264 1080p риповите е грев. Кажете им чао на коцките.

За тие што не сфаќаа зашо Бомбастичниот ми е омилен тука и зашо ви реков ќе ме наследи е поради тоа што кога побарав торент од приватен тракер само од него добив порака. Ме потсети кога пред некои 5 години Ио бараше линк од серии и му дадов јузер од аренабг и до ден денес уште ме сака за тоа. Така и Бомба. Историјата се повторува. <3

PS site koi ke go izledaat preporacuvam da ja citnat temata bez spojleri, konkretno od ova mislenje, padnaa mnogu kvalitetni diskusii i mislenja.

ама незнаев програм
mkvtoolnix
addни го видеото, оди во global табот, split mode by parts based on timecodes xx:xx:xx-xx:xx:xx start muxing и пресечен ти е делот
Zapaзете на спојлери, прееска излезе, Анон ти се испуштило.
абе ми текна откога го постирав ама не знам си реков ај одамна беше во кино ама знам дека голем дел и сега ќе го гледаат.. требаше да го едитирам, сори.

Баш сега ли најдоа да излегуваат квалитетни снимки од филмовите, коа имаме тро повеќе да учење.. Ебаго, па ли последен ќе го гледам интерстелар :/

Го глеав Интерстела и дома,може ќе звучи глупо и веќе видено ама чуството кое го осетив излегувајќи од кино пред 5 месеци коа го видов прват неможе да се опише,звучните и визуелните ефекти кои ги доживеав у Синеплекс се светлосни години од тоа шо може да се осети гледајќи го дома.Тие што не искористиле шанса да го видат у кино никогаш нема да сватат за шо зборам.Ова е филм кој по дефолт се гледа у кино и точка.Се друго не се важи

Не туку мртов период е нема ниеден филм што вреди за дискусија, освен крајно артистички инди филмови кои се whatever.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom