Corvus
Latrodectus
На лаптоп ако глеам, знае да ми биде. Ама глеам акции, саj-фаj да ги пуштам на те-ве и таму не ми праи разликаНе ти е малце тивко?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На лаптоп ако глеам, знае да ми биде. Ама глеам акции, саj-фаj да ги пуштам на те-ве и таму не ми праи разликаНе ти е малце тивко?
На лаптоп ако глеам, знае да ми биде. Ама глеам акции, саj-фаj да ги пуштам на те-ве и таму не ми праи разлика

А до мене колешка шо сакав да ја е*ам... Уште ја неам, појма неам оти.Oти плачиш пред незе, ете затоИ ја заплакав на сцената, чекав барем двајца да кажат.А до мене колешка шо сакав да ја е*ам... Уште ја неам, појма неам оти.
Не толку претенциозен како Birdman а успеа низ хумор скоро еднакво да долови поента.Top fiveНе толку претенциозен како Birdman а успеа низ хумор скоро еднакво да долови поента.
Dobro filmce.Надоврзување само мало не се глупирајте искрено да чекате до Март 2015 идете си у кино вреди за секој денар

CU-RE12QKE ja zemav i eve sega ke vi obrazlozam losi i dobri strani. Nikoj ama nikoj do sega nema dadeno konkretno kako se odnesuva klimata sto ja koristi. Sto se dobri, a sto losi strani. Imam od porano toshiba suzumi i ke vi ja sporedam edna so druga.
CU-RE12QKE kosta 38.000 vo gotovo bez montaza, suzumi 13-ka 51.500 bez montaza.
Panasonikot ............... ocekuvav mnogu poveke. Iako i dvete se inverter, imaat skoro isti COP, skoro isti minimum na rabota (deklarativno), skoro isti karakteristiki po eurovent, ipak se dve sosema razlicni klimi.
CU-RE12QKE dobri strani... jebiga sepak e inverter koj treba da raboti na -15 iako nema veke uslovi toa da go dokaze iiiii tolku od dobrite strani barem sprema toshibata. Prva losa rabota ne gasi nikako pa i da ja stavis od postignati 25 stepeni na 16, luda rabota. Momentalno gasi no ostanuva da vrti ventilatorot so potrosuvacka od 10 vati edno 30 sekundi i posle pak se uklucuva procesot na greenje so 400-500 vati i posle nekoe vreme pak ventilator u prazno i se taka u krug. Drugo, ne ferma zadadena brzina na ventilator, pici po svoe bez razlika dali e na 2,3,5 ili na auto koga ke ja postigne zadadenata temperatura, koga brka temperatura e poslusna, posle seta so brzinata i nonstop pojacuva i namaliva na 5 sekundi.
Minimumot koj treba da e 200 vati ne e, tuku e 375-385 vati, toshibata raboti kaj mene na 210-220 vati.
Ima mnogu podobro i polesno za koristenje daljinsko od suzumito posebno za tajmerot, no nema sleep mode, nema eko rabota.
Maksimumot kaj toshibata e nekade 1650 vati, panasonikot okolu 1350 vati, no toshibata mnogu pobrzo kacuva i namaluva, procesot e mnogu pobrz, panasonikot e pobaven.
Mislev deka inverter e inverter ama ete ne bilo taka, toshibata e kral definitivno, posto ovoj panasonik e maleziski a ne kineski i se racuna kako vrv od nivnata ponuda i nad nego ima samo uste eden model, sto znaci deka i poskapiot model e so ist softver i e po mene promasaj.
Dobra strana bi navel uste samo sto e dosta besumen, kako nadvoresnata edinica taka i vnatresnata koja vo prva brzina uopste ne se slusa.
VIVAX GEEI 3.5 kw подесена на 26 степени уште ја нема постигнато температурата иначе паѓа до 500 вати
![]()
и од декември досега 3 пати дали има напраено дефрост
Презадоволен од климата за 26000 подобра амин.
![]()
Nekoj na 26 podesuva, nekoj na 20. Normalno deka site se razlicni, i na nekoj komotno mu e na 20 podesena temperatura na klimata, sto znaci na metar visina ke e okolu 18 maksimum.Ke mora da dadam edno golemo izvinuvanje do Panasonikot.
Denes pravev kitiranje na stolarijata so akrilen silikon i zatvoriv puknatinite pomegu zidovite i stolarijata, e sega dali poradi ova fino kitiranje i zgolemuvanje na izolacijata ili pak konecno nekoe stabiliziranje na klimata, OSTANAV VCUDONEVIDEN.
Klimata prede i raboti na minimum od 190 vati, nema zgolemuvanje i namaluvanje na brzinata i za celi 6 casa od 15.00 do 21.00 na podeseni 20 stepeni ima potroseno 1.6 kv.
E sega pak duri tolku dobro ne ni ocekuvav iskreno, strava, ne se slusa deka uopste raboti klima vo sobata.
Moze da kazam deka za tie pari izgleda napraviv odlicen izbor.
Nekoj na 26 podesuva, nekoj na 20. Normalno deka site se razlicni, i na nekoj komotno mu e na 20 podesena temperatura na klimata, sto znaci na metar visina ke e okolu 18 maksimum.
Posle tie sto se "great" na 20 pisuvaat kako klimite im trosat po 200w.
A na 14 stepeni temperatura denes i ne bi trebalo da trosi voopsto. Mene, na primer, mi bese isklucena klimata od 11:30 do 18:00, pretoplo bese. Ovde treba samo da napomenam deka na jug i zapad mi gleda stanot.
PS. IGOR77, kabelot sto ubavo ti visi preku cel zid. Jas ne bi go istrpil toa ni minuta, no pak, site sme razlicni.
И ја заплакав на сцената, чекав барем двајца да кажат.А до мене колешка шо сакав да ја е*ам... Уште ја неам, појма неам оти.