Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Најинтересно е што сите овие напаѓачишка кои се спомнуваат Бати,Веа,Роналдо,Баџо,Ван Бастен, Тоти, Дел Пиеро, Шевченко,Креспо итн никој немал сезона со 30 гола во калчото што кажува дека и другата страна на топката била на истото ниво. Дури и 25 биле многу
Тоти на 30 години беше најдобар стрелец не само во Италија, туку во Европа, воедно и најстар стрелец во лигата на шампионите, Спалети тогаш реши шпиц да го игра и ете што се случи, од офанзивен средњак пред кого порано во игра знаеја да се најдат и три шпица во исто време(Батистута, Монтела и Делвекио) го ставиа шпиц и стана најдобар стрелец во Европа, потешка универзалка здравје, а колку што има голови постигнато толку има и асистенции.. Ајде сега сите на колена пред Тоти!! :cuc::pipi:

Кога веќе поминавме со Бати и Шева,тука има уште една тешка и тесна споредба на две Калчо легенди..два светски шампиони кој се легенди на Рома и Јувентус и на Италјанскиот фудбал ..со безброј голови и безброј достигнувања ....Франческо Тоти или Александро Дел Пјеро....кој е/бил подобар и покомплетен играч според вас?...е тука се минорни нијанси и прашање на вкусови..
Totti%20&%20Del%20Piero%20(Roma-Juventus).jpg

Дури за Роналдо и Меси ќе најдиш некоја предност и ќе увидиш дека Меси е подобар играч,овде искрено не знам кој е подобар,секој со свој предности

@јас pa i on i candela bea vo vrvot na karierata koga bea kaj nas.. ama sepak site igraa togas na vrvno nivo od odbrana i zadnata trojka :D ama prvicno mislev na stoperi sto sme gi imale,, ete go podzaboraiv cafu

Кога веќе поминавме со Бати и Шева,тука има уште една тешка и тесна споредба на две Калчо легенди..два светски шампиони кој се легенди на Рома и Јувентус и на Италјанскиот фудбал ..со безброј голови и безброј достигнувања ....Франческо Тоти или Александро Дел Пјеро....кој е/бил подобар и покомплетен играч според вас?...е тука се минорни нијанси и прашање на вкусови..
Totti%20&%20Del%20Piero%20(Roma-Juventus).jpg

Дури за Роналдо и Меси ќе најдиш некоја предност и ќе увидиш дека Меси е подобар играч,овде искрено не знам кој е подобар,секој со свој предности
Тоти подобар финиш имаше, може да се каже и подобра визија. Шутот му е посилен, но далеку понепрецизен. Дел Пиеро од друга страна подобар беше од прекини, шут од далечина и мислам дека многу подобро дриблаше од Тоти. Контролата на топка и техниката горе-доле им се на исто ниво додека голем недостаток на Тоти му е нервозата во играта која често во кариерата го спречуваше да го прави она што може.

Тоти подобар финиш имаше, може да се каже и подобра визија. Шутот му е посилен, но далеку понепрецизен. Дел Пиеро од друга страна подобар беше од прекини, шут од далечина и мислам дека многу подобро дриблаше од Тоти. Контролата на топка и техниката горе-доле им се на исто ниво додека голем недостаток на Тоти му е нервозата во играта која често во кариерата го спречуваше да го прави она што може.
Oдлична анализа,се сложувам со се скоро..мислам дека Дел Пјеро беше побрз,а Тоти физички посилен..Дел Пјеро имаше подобра контрола,но Тоти подобра визија.....едноставно не знам кој е подобар и тешко е да се одлучам

Edinstvenata komparacija na dvajca kaj so nema ni fakti ni nacin da dokazes koj e podobar.. Kako strasen navivac na Roma cim go kazuvam ova znaci taka e :D

Тоти предничи во една категорија плус.

Подобар плукач. :kafence:

Лошо се изрази, вака испадна дека и Дел Пиеро е плукач, само Тоти е подобар од него:D
Ако ми најдеш Делпиеро некаде кај што плукнал некого, моментално ќе станам романиста и ќе се откажам од Јуве :D
И онака со Деви ви изразивме верност кај вас во фан клуб пред некое време :цицки:

Тука сум субјективен и без разлика со кој и да се спореди човеков, увек сум за Алекс. Клупи, ѕидови, чанти, книги имам тетовирано со неговото име, доста единици добивано ради тоа што наместо лекцијата да ја учам, сум учел навивачки песни и целиот состав на Јуве на памет, заклучно со чистачот:D.
2003-та за малку фалеше да преспијам во МВР после победата над Реал и пласманот во финале(благо беше нарушен јавниот ред и мир во мојот град:D)

Едноставно да не беше тој, јас немаше да навивам за Јуве

За мене Тоти е најбољи италијански фудбалер на сите времиња.
Ги има премногу добри за да се избере најдобар. А субјективно секој може да си избере за себе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom