Vikings

• Креатор на темата wot
  • Време на започнување

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
не сум почнат со 3та сезона, но малце истражував историски и се разочарав од фактите напишани околку Рагнар Лодброк. Историјата вели дека Рагнар ќе биде убиен од кралот Аела (првиот крал што ќе го сретнат во англија) т.е. ќе биде фрлен во зандана со змии отровници и така натака.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
не сум почнат со 3та сезона, но малце истражував историски и се разочарав од фактите напишани околку Рагнар Лодброк. Историјата вели дека Рагнар ќе биде убиен од кралот Аела (првиот крал што ќе го сретнат во англија) т.е. ќе биде фрлен во зандана со змии отровници и така натака.
uzivaj :) nemora da znaci deka ke idat tocno istoriski korektno serija e si imaat umetnicka sloboda kako so mozes do sea da vidis...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
uzivaj :) nemora da znaci deka ke idat tocno istoriski korektno serija e si imaat umetnicka sloboda kako so mozes do sea da vidis...
тоа се вика "друг пат не читај историја, туку уживај во серијата" :D
инаку да имаат слобода или така наречени грешки, но горе доле приказната е таа и ликовите се тие. Во некоја од епизодите го дадоа дебелиот во кадар а пред него нели имаше корпа со змии а и предвидувањето дека неговиот син ќе проба да го надмине неговиот успех и дека наверојатно во тоа и дека ќе успее е исто баш онака факт што уствари и се случил т.е. неговиот син во знак на одмазда ја покорува англија.
во серијава фали некоја како :

онака хардкор да тепа пијани викинзи :D

Последно уредено:
Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
И јас ги изгледав првите 2 сезони турбо, а немав појма дека одма почнува третата. Таман на време ми се погоди. На почетокот на првата малку ми беше глупо што Рагнар се понашаше многу лагано, изиграваше некој јебо, не ми се допадна баш глумата, ама како течеше серијата се подобар и подобар. За Бјорн мислам дека многу селска фаца (Ш) избраа за втората сезона, а и не ми личат баш, не е ни битно. Ателстан многу битен лик и на двете страни, најљубопитен сум за него. И оваа на Роло ми е прилично одвратна, кај не и скинаа главата па и игри некои ќе игра, глупача :D. Си гледам нецензурирани и неам проблем со сцените :). Супер серија, каде каде полесно се фура од ГоТ, таму стана се чорба, ги прегледував поново старите сезони.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Бјорн еј, со секоја епизода се` повеќе не ми се верува како можеа покрај такви Скандинавци да изберат некој со таков бучук, оригинал фаца на пиратки за 200 денари од Бит Пазар!

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Принцов како да сакаше да му направат сачекуша, цела армија во тоа дупката...

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Принцов како да сакаше да му направат сачекуша, цела армија во тоа дупката...
Тешка петарда, и кога беа поделени на двата брега со чичко му, па се чуди вика зошто не не` нападнаа и нас! Тежок идиот! :pos:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Тешка петарда, и кога беа поделени на двата брега со чичко му, па се чуди вика зошто не не` нападнаа и нас! Тежок идиот! :pos:
Да, дебил. Исто така и неговите злобни советници (како што вели сестра му) не само што биле злобни имале и ептен ниска стратешка интелигенција.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Прашање на време е кога Флоки и Рагнар ќе се дигнат на клоци...
Не ми се верува, а и не би сакал да се деси тоа, башка Рагнар никого не присили да се тепаат рамо до рамо со енглезите, сите потрчаа за пари, не знам зошто Флоки дига џева толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom