Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
@puno
Дали летна бирдманот или ќерката и е надувана?
Тоа со летањето е само илузија/халуцинација во неговата глава, исто и последната сцена, а ќерка му да, најверојатно била напушена.

Бар така го сфатив јас.

Последно уредено:
@puno
Тоа со летањето е само илузија/халуцинација во неговата глава, исто и последната сцена, а ќерка му да, најверојатно била напушена.

Бар така го сфатив јас.

Или па кога си пука во глава сепак он стварно умира и во транзиција до смрт последната сцена му е све во главата. Си замислува дека све завршило како што треба, и дека он го добил тоа признание што го заслужува.
Од како си пука во глава повеќе нема еден континуиран кадар туку си има катови, тој континуиран кадар завршува а тука и животот негов.

Ne sum neso zadovolen od Imitation Game... vrvovite na filmot ne me dirnaa ic, 3/5 ke imase, ama krajot malku me potrese.
Licniot aspekt od zivotot na Turing..
OK i plus mi e uvek naracija.
4/5. Ne e loso, ali neso ne mi valjase..

Ne sum neso zadovolen od Imitation Game... vrvovite na filmot ne me dirnaa ic, 3/5 ke imase, ama krajot malku me potrese.
Licniot aspekt od zivotot na Turing..
OK i plus mi e uvek naracija.
4/5. Ne e loso, ali neso ne mi valjase..
Исто исто...океј филмче, интересно ми беше, ама не знам, мислам дека можело да биде каде каде подобро.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Пеер реално лош е филмот а мене би беше еден од најочекуваните за гледање. Мислам, што освен глумата на Benedict Cumberbutch и уште на два-тројца е над просек? Хуморот е префорсиран и не успеа да ме насмее, драматичните моменти не ме допреа, нацистите се лоши, многу жртви бла бла. Ништо ново, па и уште номинација за оскар пред Interstellar. Абе чао!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Дајте предлог добри шпански филмови, ги имам гледано: El cuerpo, Mientras Duermes, La cara oculta, El secreto de sus ojos... ми тргна со шпанскиве, има стварно добри, ги препорачувам сите овие :D

Mientras duermes (2011) - IMDb

Celda 211 (2009) - IMDb

Open Your Eyes (1997) - IMDb

На 3тиот нека се мислиш на 1от да се чудиш на 2риот глеј

"Mr. Holmes"
Teaser_poster_for_Mr_Holmes.jpg

Изгледа дека Шерлок е еден од највиталните филмски ликови, и изгледа дека инфлацијата на идеи во Холивуд не стивнува.
Сер Јан Меккелен е новиот Шерлок. Подостарен додуша. Му се изнаредија на ликов (на Шерлок, да нема забуни) повеќе актери да го глумат
Џереми Брет, Бенедикт К., Џони Ли Милер, Роберт Дауни Џ., Кристофер Ли и уште многу други, познати и помалку познати глумци. Немам големи очекувања, па можеби и ќе ми се допадне филмов.

Лоша критика го прати Егзодус от на Бејл ама мене ми беше одличен

такоџе, ми се допадна филмот, приказната ја знам т.е. ја имам гледано во друг филм, но овде беше одлично обработена, патем глумата на Бејл беше одлична (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom