Зоран е одличен, одличен министер. Затоа нервира кога идиоти му ја “оценуваат“ работата.Hello
И јас имам доверба во Ставревски сега.
Што волку нервозен?Зоран е одличен, одличен министер. Затоа нервира кога идиоти му ја “оценуваат“ работата.
Има квантитативна разлика во интензитет помеѓу тоа да те нервира во моментот нешто и да бидеш нервозен. Мене ме нервира кога неписмени му ја оценуваат работата на Ставрески или прават мемиња како она погоре. Ама не сум директно вложен во неговата работа, па така не сум нервозен.Што волку нервозен?
Не е меме тоа ... нејсе.Има квантитативна разлика во интензитет помеѓу тоа да те нервира во моментот нешто и да бидеш нервозен. Мене ме нервира кога неписмени му ја оценуваат работата на Ставрески или прават мемиња како она погоре. Ама не сум директно вложен во неговата работа, па така не сум нервозен.
Тој, ко што можеме да слушнеме, често е нервозен и со право.
Да, тоа е пуританскиот пристап. Ама светот не функционира така, Македонија уште помалку.Не е меме тоа ... нејсе.
Викаш дека бил одличен министер, е сега ако под оличен министер подразбираш човек кој е свесен за криминални и наместени тендери и трошење на пари, свесен и притоа тој разговор си го тера со Министер за Внатрешни работи ондак ок ( а притоа апсолутно ништо не е превземано ) ...
Само една работа ќе ти кажам, одличен министер никогаш нема да учествува во криминал, а он во случајов токму тоа го прави, и самиот го признава, ова не е моја теорија, рекла казала муабет, јок, ова се негови зборови, нешто што нит ти нит ја нит никој друг не може да го побие.
Далеку е од одличен, он има мега јак потенцијал тоа да, ама далеку е од одличен, ќе беше одличен доколку имаше муда да поднесе оставка, а потоа и да исцрта како ни е водена економијава во земјава, кои се клучните играчи кои истата ја силуваат, вака само е соучесник, и тоа пак ќе кажам, него не го прави одличен министер. Има разлика од одличен министер и политичар кој поседува огромен потенцијал да биде одличен министер.
За која маса после ова ќе збориш. Иако впечаток е дека е разумен човек и требало на време да се тргне се дур Марија Антоанета не почнала да му го шири буџетот со ставки ко аквапаркови, уметнички слики и позлатени книги. Па матер му ебам до толку се разуздани што, иако не сум бил знам од луѓе кои работат на објектот дека во она зградуринана уставен - археолошки, ѕидовите се оболожени со полускапоцен камен оникс. Да ти ебам земјата кај што 70 посто од буџетот иде на плати у администрација, социјална помош, пензии и накачување на пензии и плати у администрација. На што да се надеваш во оваа земја кога самиот министер за финансии признава дека државата ни е летечи циркус.Да, тоа е пуританскиот пристап. Ама светот не функционира така, Македонија уште помалку.
Ставрески прво му го должи почетокот на кариерата на Груевски. Луѓе како него, и покрај капацитетот, не можат да привлечат маса, уште помалце да креираат структура која би добила избори. Без разлика дали тој мисли дека Двојче е лигаво копиле, луѓето како тој Двојче прават од него министер. И го знае тоа, на крајот на денот, ама ко на секого му треба вентил од време на време.
Може да го боли глава од бркање кампања и да се жали како прошол 500 километри за еден ден, ама без тоа повторно, нема да биде министер. Мора да најде музичар, инаку нема да биде министер. Зошто? Да му ебеш матер зошто. Менталитет на народ.
Е сега, дали е соучесник во политиката на Груевски? Секако. Тоа никогаш нема да го негира ни сам. Дали си ја преиспитувал работата? Исто секако. Дали овие квалификации што ги дал на телефон би ги дал и во живо или напишал во книга? Не верувам, бидејќи ова што го кажа не е суд, туку споделување на моментални проблеми. Дали тоа го прави полош или невешт министер? Во ниту еден случај.
Сега, само да се разбереме. Не пробувам да го релативизирам ова што излезе денес. Напротив, ова што го чувме денес е 10 пати посилно од се што слушнавме досега заедно.
Зоранчо не кажа ништо поразлично од Трајко, кога беше гостин во емисијата Политико на Нова ТВ. Скоро исти работи кажуваа, само за различни проекти.Зоран е одличен, одличен министер. Затоа нервира кога идиоти му ја “оценуваат“ работата.
Зоранчо не кажа ништо поразлично од она што се збори на темава наназад 50 страни и на други слични теми... Значи се согласува со нас за многу работи...Зоранчо не кажа ништо поразлично од Трајко, кога беше гостин во емисијата Политико на Нова ТВ. Скоро исти работи кажуваа, само за различни проекти.
Не можам да ја најдам таа емисија во која Трајко и Зоран се апсолутно согласни на една тема, а тоа е дека трошачите мислат дека буџетот нема дупка
Зоранчо не кажа ништо поразлично од она што се збори на темава наназад 50 страни и на други слични теми... Значи се согласува со нас за многу работи...
Сега веќе знаеме што е водење буџет, дали и ти научи.Водење државен буџет е се сем проста математика.