Nad mojot stan e karatavan (trska i malter). Denes se kaciv na tavan posle cetiri meseci, otkako ja postaviv izolacijata. I znaete shto vidov?
Прегледај го приврзокот 115397 Прегледај го приврзокот 115397
bidejki pod tervolot staviv najlon, a inad nego na neko delovi staviv najlon, vo delot na tavanot, kade pod nego mi e stavena klimata, se pojavi vlaga. ZNaci gore na tavanot, pomegi tervolot i vtoriot (pokrivacki) sloj od najlon. Ona beloto na slikata e vlagata, vodata[DOUBLEPOST=1425156419][/DOUBLEPOST]Toj najlon go otstraniv so cel, da dishe prostorijata pod nego (stanot) i da nema vakva pojava na vlaga.
Posle otstranuvanjeto, eve kakov e tervolot:
Прегледај го приврзокот 115399 Прегледај го приврзокот 115400
Ete zoshto, celosna izolacija od nadvor ne e mozna t.e. ne e preporacliva.
Ete zoshto kombinacija od PVC dograma i plasticni boi po doma, a ne var. pravat prostorijata da ne dishe.
Plus na ova, denes bev kaj renomiran mestac na dograma koj raboti so pokvaliteten profil. Koga go prasav za problemot so vlagata, znaete so mi rece? Veli: " Abeeee vidiiiii, PVC dogramata bara mnogu luftiranje....
Epa ako bara mnogu luftiranje, togash zoshto da davame 1000 2 000 evra i da so zakacime trn vo noga?
OVAA IZOLACIJA SHTO JA GLEDATE, MI ODZEDE OKULU 7000MKD ZA MAterial, 2 dena rabota, mnogu pivo i zabava dodeka se mesteshe, no smetkata za struja e totalno OK. SIte vie koi ste vo moznost a ne ste go napravile ova, ne cekajte. Dobivkata od ova, ne e samo vo zima!