Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Абе имаш чоколадца протеински ако ти е за на брза рака, али и тоа е лажи пари (односно не вредат за парите што се продаваат кај нас). Искрено побрзо ке земам од оние оризовите снегулки по 26 денари во КАМ што се (3 тркалца 100 калории имаат + 1 дозерка протеин 50тина денари) и ете ти 30гр протеин на еден оброк и околу 250ккал.
Ja obichno si praam shejk ali ete se pogodue nekad da neam vreme (retko), zatoa go spomnav chisto kako situacija koga bi pritrebalo..

250ml 0.9% mleko
1.5 scoops 80% unflawored surutka
1 banana
1 lazhica med
2 eggwhites

2 kocki mraz, i milina e za pienje :)

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Браво за темава, ја прочитав цела и тоа траеше можеби десетина дена :)
Па решив и да се зачленам на форумов.

Е сега ме интересира дали некој од членовите или некој што го познавате, изготвува план за исхрана, па можеби и тренинг програма.
Ми треба некој професионалец и докажан човек во таа бранша, а не некој ојле дојле.
Нормално би платил за таа услуга.

Поздрав
најубаво прво сам да си почнеш,но форумов е да ти се даде одговор,а не да ти попуваме.

@Gjoroski изготвува(ше?) такви работи,он е претседател на ББ во РМ,а има и други,млади дечки кои што го прават тоа,јас би ти го препорачал Mario Jovanovski укуцај на фб ќе ти излезе,па види си ти како мислиш.

Член од
23 февруари 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
најубаво прво сам да си почнеш,но форумов е да ти се даде одговор,а не да ти попуваме.

@Gjoroski изготвува(ше?) такви работи,он е претседател на ББ во РМ,а има и други,млади дечки кои што го прават тоа,јас би ти го препорачал Mario Jovanovski укуцај на фб ќе ти излезе,па види си ти како мислиш.

Почнав нешто сам, водам некој тип на дневник бар за исхранава, ама незнам што правам :)
Гледам да биде повеќе протеинска, ЈХ гледам да намалувам, следам калории, цело време сум во дефицит, бар според калкулаторот на IIFYM, ама пак друго е некој со искуство, проценти на ЈХ, протеин, масти, на едно место едно кажуваат, на друго трето итн.
Можеби и сам ќе успеам, ама ќе ми треба сигурно повеќе време и повеќе fail attempts, затоа мислев да се обратам до некој што веќе ги поминал тие работи :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Почнав нешто сам, водам некој тип на дневник бар за исхранава, ама незнам што правам :)
Гледам да биде повеќе протеинска, ЈХ гледам да намалувам, следам калории, цело време сум во дефицит, бар според калкулаторот на IIFYM, ама пак друго е некој со искуство, проценти на ЈХ, протеин, масти, на едно место едно кажуваат, на друго трето итн.
Можеби и сам ќе успеам, ама ќе ми треба сигурно повеќе време и повеќе fail attempts, затоа мислев да се обратам до некој што веќе ги поминал тие работи :)
http://novalek.mk/predizvikot-za-slabeenje/

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Тука имаш и луѓе кои поболно ќе те минат низ „сипаниците“, а не да ги заобиколиш...

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Momci pozborev so tipot od Magor u Leptokarija, zasea kaj nas nemalo nishto kako "proteinski chipsovi", ali chim videl kje bil prv sho bi zemal.

Mu spomnav deka ima mala zainteresiranost pa kje vidime

Sent from my D5103 using Tapatalk

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Читав нешто за непечените кикирики можно е да имале некој токсин Aflatoxin, и биле штетни во поголеми количини, дали е ова точно? Ако да како да се испечат без зејтин ?
Афлатоксин е токсин кој го произведува габа, а не кикирики сами по себе. Проблем е што ако кикириките се чувани во несоодвентни услови (влажност, температура...) може да се заразени со оваа габа и таа да го испушти токсинот врз нив. Токсинот е хепатоканцероген, но ако ги земаш кикириките од сигурни извори нема од што да се плашиш.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Дечки, некои житарици/мусли без суво грозје?

Celtics BABE!

You Can't Handle US! <<<Celtics>>>
Член од
8 февруари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
22
Во дилема сум и сакам да ве прашам за помош околу мерењето на некои јадења?

Кога да го мерам оризот пред да го ставам да се вари или откако се свари?
Кога да го мерам стекот/телешкото, пред да се вари или откако се свари?
Кога да ја мерам рибата(најчесто ослиќ и панга) пред да ја печам или после?

п.с - за ослиќот и стекот ме интересира највеќе

Последно уредено:
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Во дилема сум и сакам да ве прашам за помош околу мерењето на некои јадења?

Кога да го мерам оризот пред да го ставам да се вари или откако се свари?
Кога да го мерам стекот/телешкото, пред да се вари или откако се свари?
Кога да ја мерам рибата(најчесто ослиќ и панга) пред да ја печам или после?

п.с - за ослиќот и стекот ме интересира највеќе
све се мери живо сурово кога е

Celtics BABE!

You Can't Handle US! <<<Celtics>>>
Член од
8 февруари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
22
све се мери живо сурово кога е
Не ми е јасно како.... Си измерам 200-300гр пред да го направам ослиќот и после откако го напраам ми испадне 150ина гр исто како ништо да не јадеш...

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Не ми е јасно како.... Си измерам 200-300гр пред да го направам ослиќот и после откако го напраам ми испадне 150ина гр исто како ништо да не јадеш...
макронутриентите и калориите се исти, и се мисли на сурова мера, не приготвена тогаш не се замарај со мерење

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.916
Поени од реакции
11.285
Рефус во фишек :D
А има и овес, знаеш она како трошки, тоа за 55 денари (500 грама) по продавнициве го наоѓам, во кам мислам го нема. Плава опаковка. Овесот го јадам повеќе зашто побрзо омекнува. Овие два производи се најисплатливите, направи математика сам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom