- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.573
- Поени од реакции
- 18.607
и отворено некој тврдат дека не треба правно разрешување туку политичко ???? значи не треба да се утврдува дали е нешто вистинско или лажно ( без пбзир кој ќе утврдува) туку може и со лаги и манипулации слободно медиумите да се служат и да се некој навивајте за мене ?? Дали некаде се толерира оваква медиумска пропаганда и говор на омраза ??? Во Хрватска одат за тоа не парични туку затворски казни, а нам разни невладини ќе ни продават магла дека не смее ништо да се забранува а демек фејсбукот бил политички критериум за демократија
Кога сме кај Фејсбук Македонија, тој си зема за Право за време на минатите избори при секое одлогирување директно да ги води сите ФБ корисниците од Македонија на веб страната на Пендаровски, кој на основа тоа сега тврди дека изборите биле наместени... а регуларно страните на кандидатите се со икони од страна, без привилегии... сега кога беа председателски во Хрватска му го спомнав ова на пријателот таму, тој рече такво нешто е незамисливо кај нас во Хрватска, ниту моменталниот председател не би смеел така да го злоупотреби Фејсбук; по негово треба за такви работи надлежниот орган за медиуми дебело да го казнува Фејсбук а изборната комисија кандидатот... Проблемот е што форесираниот кандидат од Фејсбук може да каже јас не го барам ова, а ниедна банана држава не смее да го блокира Фејсбук бидејќи ќе и се заканат со воена интервенција,,,
Искрено кога те читам вака, страв ме фаќа, така да добро е што многу работи кај нас зависат од странците, па можат да дојдат и да ги постројат сите.