Драга Кајгана

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.322
Поени од реакции
17.766
Кајгич, колку само времево плаче за на парк, за на вовчето или за на тие количките со судари? :ojeaa:
И да им кажеш да ја поправат панорамата! :mad: Демек све друго поправија, па до панорамата им дошло. :ROFLMAO::X3:
Патем, а оној розевион шеќер? :vozbud:
Океј, океј... не ми прај лиги само. :unsure:
 

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Draga K. pak jas.
Ne treba da se relativizira, prethodnite bea ziva loshotija no ovie se X 10 ako ne i X 100 pobeter.

Hitler ebel drugi narodi za da obezbedi zivoten prostor za germanskiot kapital, a nashiov pator go ebe svojot narod za da mozat negovite oligarsi ugoeni i uloeni da trupaat milioni, a narodov za da obezbedi egzistencija mora da raboti za bedni 200/250 evra plata.
Pravat prljava manipulacija so Makedonecot mu pushtaat nakezeni likovi na televizija i pravat virtuelna realnost.

Nivnite mili decinja ni se potsmevaat na fejsbuk maftaat od nivnite shopinzi i ekskurzii, a nashite studenti izbezumeni mora grcevito da se borat za svoeto elementarno pravo, pravo na obrazovanie.

Kakva e ovaa zemja kade ovoj pes cuvar e doktor na nauki?


Vidi do kade stasaa?
Sonuvam vcera kako zboram glasno protiv Bladata pred poveke luge nekoi se osmeluvaat i da me podrzat, vo eden moment vlaga Brkla so diktafon u race, zlokobno nasmena.
So kafeavite ocinja trepka i se raduva, mi kazuva deka celiot razgovor go snimala?!

Pravat da se karame so nashite domashni za banalni raboti za toa dali treba da se jade ovosje ili ne, dali sirenje i mlecni proizvodi se kupuvalo ednash ili 2 pati nedelno??
Gi napravija uslovite na zivot do taa mera nepodnoslivi shto denes i sekoe 6 godishno dete bez maka ke izrecitira iminja na barem 5 ministri, covece ovie dojdoa i do faza da kontroliraat shto sonuvame !!!

Nie kako gragani sme staveni 24/7 pod teror na patorovata revolucija!

Nema poveke neosovoena teritorija, sekoj cantim kvadraten mora da bide divljacki zgraben i koloniziran od 'predordbata', nema sloboda, nema poveke mislenje so svoja glava i nema fantazija, se mora da bide podredeno na idejata da se pravi pari na grbot na osiromasheniot graganin i da se unishtuva, planot e jasen da se sotre avtohtonoto Makedonsko naselenie i na dolg rok da bide ubiena idejata za Makedonija kako zemja na pravdoljubivi, slobodni i srekni gragani.

Gotovi se!!!
 
Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.386
Поени од реакции
36.321
Прво,

После крајот на овие сталинисти битно е да се расчисти со сите. Сите кои лаат за нив да се прогласат колаборатори и соодветно да одговараат. Онаа свињана Емил Стојменов да го пратат во Идризово да го ебат малку наркомани. А Латас и Миленко... Секоја секунда што се живи е навреда за целиот македонски народ. Тие имаат направено повеќе штета на овој народ одколку сите аги и паши од турско. Многу има што треба да понесат одговорност.

Второ, треба да се укинат УБК и петта управа. Тие служби постојат да го заштитат поредокот на државата од надворешни и внатрешни непријатели. Кај нас веќе 25 години се користат за спроведување дисциплина врз својот народ. Ние не сме способни да имаме такви служби и да ги користиме така да најдобро е нивно укинување.[DOUBLEPOST=1424518992][/DOUBLEPOST]За крај, пците што не јадат нека се сетат дека пред 25 години во соседството ова се случуваше на истите такви како нив со иста служба како нивната (Секуритате)

article-0-001FD8F400000258-767_634x439.jpg


Сега ако замолчиме, којзнае дали пак ќе имаме шанса да отвориме уста.
 
B

Blade Torch

Гостин
Би дискутирал на многу теми , освен на две .
Кој е подобар : Роналдо или Меси ( и двајцата Богови , секој на свој начин )
Koj e подобар : Вемеро или Есдеес ( и двете тешки :гомце: , на ист (лоповски) начин )
 

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Текстов ќе го остам овде...ако е на латиница, вредит да се прочитат. Го сретнав на фб.
Шо се дешават бе ало?! Страшно е ова... све е дефектно овде за жал :(

"Dobra ti vecer, bezbedna Makedonijo. Vreme: 01:19, lokacija, avtobuskata sproti Olimpiski.

Drugar mi i jas zabelezuvame kako grupa od 6-7 momci mu se nafrluva na eden decko. Vednas zvonam vo policija. Nema signal. Deckoto e veke na zemja. Slusame nesto kako "Daj parite!!!", ne mozam da bidam siguren veke. Po nekolku sekundi se razbeguvaat vo pravec na Olimpiski, a mojot vtor obid da viknam policija ne uspeva. Ne bea blisku, ne vidovme nieden lik jasno. Nie dvajca i uste trojca slucajni minuvaci doagjame do deckoto. Toj za srekja uspeva da stane. Veli deka e proboden so noz. Veke vrtam na brza pomos, nema signal. Vrtam vtorpat, 30 sekundi nikoj ne diga telefon. Go donesuvame deckoto do klupa vo blizina. Odvaj odi. Krvari od glavata. Vrtam tretpat. Pretplatnikot sto go barate e nedostapen. Mi doagja da eksplodiram. Vrtam na taksi (Global), kazuvam deka itno mi treba kola tamu, za do Gradska bolnica. Kola 92 za minuta, veli. Deckovo stanuva svoeglav, veli ke odam peski, ne mozeme da go ubedime da miruva. Po 20 sekundi se objasnuvam so dispecerkata deka sepak ke pesacime i se izvinuvam, no taksito veke pristignuva. Deckoto zastanuva na trotoarot, verojatno sfakja deka nema da uspee da stigne peski. Sepak go povikuvame taksistot. Drugar mi mu objasnuva deka mora deckoto itno da go odnese do Gradska. Taksistot zaminuva. "Ne sakal da cisti krv!" zbesnuva drugar mi. Fakjame drug taksist i dvajca od slucajnite minuvaci odat so deckoto za da se osiguraat deka ke stigne do bolnica bezbedno.

Nema logika da kazam deka ova ke im odi na sovest zatoa sto nivnata sovest veke skapala. Se nadevam deka ke skape i ke se raspadne i ostatokot, zaedno so ovoj odvraten sistem koj smrdi veke so vekovi.
Imaj dobra nok, ekonomski prosperitetna, evropska, rozeva, sovrshena Makedonijo. Kade e tvoeto dvizenje za odbrana da te brani od tie sto treba da te cuvaat..."
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Деца преку форум не се руши влада :pos:

Се руши надвор пример незнам бунт со оглед на пичка народ за сега само тастатурата партали се прави надворешно влијание незнам за рушење паторот ќути се усра но запомнте на избори по регуларен пат не насилен они имаат борјка од 481.289 гласови а тоа е бајаги реално сеа деца овде што се курчат(вклучувајќи ме и мене) еј готово е крај кур мој е готово шерифот ќе шета уше долго сеа малку се скри со моментот цацко и она бранко кај си сега е грујо кај си едино што го изјавија е заев работел со странски служби е океј де голем кур се за доброто на државата да видиме у каква беда живеме со подмитени суди,сведоци,местење у затвори-љубе прв случај па можда после ќе искочи и за оној докторот кога правеа протести(не ми текнува на името)и уше куп други луѓе го знаевме сите тоа НО СЕГА СЕ ИМА ДОКАЗ е како ќе се искочи на крај со него ќе видиме

Моментот дека сега се сееат хејтерски текстови пртив грујо ама апсолутно не мењава ништо направете уште 100 мемиња и напишете уште толку колумни само едно нешто можеме да се ебеме комотно(немој молим те само ти..........)
 
Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Нaјвеќе се курчaм кoa симпaтизер нa вемерo кoј и пoкрaј се' сaкa "негoвите" дa бидaт нa влaст, ќе рече: "Абе истo гoвнo се". Oк, вo ред, ќе ги oстaиме 100 гoдини нa влaст јер другиве биле исти. Абе телињa едни, и едните и другите, дoекa влaдеaт вaкa нечеснo, нa клoци и мaрш oд влaдa. Амa тoa е, глупo мaкедoнче, дa умре кoзaтa нa кoмшијaтa. :( Битнo "нaшите" дa се нa влaст, a дaли ќе се бaвaт сo тешки криминaли не е битнo. Дaли ќе стрaдaaт невини не е битнo.

Инaку дa спoделaм еднa случкa oд едни другaри, верни симпaтизери нa вемерo. Знaчи тoлку мнoгу се удирaa вo груди сo oвие нивните, шo дa ти кaжaм. И, вoзеле низ центaр, нaвечер, oд искaчaње и oнде кaј сoбрaние(oделе oд рекoрд нaкaј К.В.) пред кoлa им излетaл фaмoзниoт Уркo, непoчитувaјќи прaвилa вo сooбрaќaј и зa мaлку ќе ги удрел. Пaзи типoт, се случилo штo се случилo им излегoл oд кoлa, пoчнaл дa им викa, ќе ги истепaл иaкo бил крив, oни имaле преднoст. И кoе фaјде aкo биле вемерo, мoжел дa ги утепa или нaтепa, нит ќе oдгoвaрa нит ништo, јер е јaкa фaцa вo влaстa. Oдтoгaш, oмекнaa мaлце, не "гинaт" тoлку мнoгу зa пaртијaтa.

Сите еден ден кoa личнo ќе бидaт зaсегнaти, ќе се oсвестaт. А дo тoгaш, Гoспoд некa ни е нa пoмoш.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.803
Поени од реакции
24.744
Пред неколку години, поточно 2011, ако не се лажам, настанаа немири во Грција. Народот презаситен од сѐ им влезе на политичарите во зградата на Парламентот. Политичарите исплашени од народот почнале да бегаат низ задните врати, напуштајќи ја зградата како глувци во брод кој тоне.
Е сега, мене ме заболе Стојна што некој има патриотски чувства и не ги сака Грците, или тоа што овие глупациве подоцна не ја искористија правилно ситуацијата, па работата отиде во мајчина на чело со Златна Зора... Не, не беше тоа поентата, сакав само да ви дадам пример за да знаете колкава моќ поседувате.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom