Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Абе, а што мајка бараше оној Кирил од СПУКМ на состанокот? Ја вчера и завчера не спиев на Филолошки за тој да ме претставува...
Toa e taka so odluka na Senatot uste pred 2 nedeli koga se formirase ovaa komisija ili rabotna grupa. Ne se sekiraj kje go nema pri izrabotkata na noviot zakon.

И инаку, како мислите дека тие предавања ќе бидат надоместени, ако професорите си доаѓаат и се чисти дека имаат држано предавање? Пошо нели имаше назад неколку страни и за тоа дискусија - професорите се чисти пред закон си имаат држено предавање, студентите не биле.
Студентите губат, губат од џаболебари со мегафони шо им пречат и шо им викат „излавај грд“ ко некои шерифи.

Наставата, нема да биде надоместена бидејќи веќе била одржана, сигурно нема да држат екстра предавања за кои не се платени.
Каква димензија пробаш да наметнеш на сето ова бе? Дека неколку луѓе со микрофони ги форсираат другите студенти да идат на протести?
За овие 3/4 дена протести пропуштените предавања можат да се презентираат за помалку од 1 недела, паралелно со тоа и испитите. Ќе се вратиме у колосек, не е дестабилизирана државата, не се препотувај.

Toa e taka so odluka na Senatot uste pred 2 nedeli koga se formirase ovaa komisija ili rabotna grupa. Ne se sekiraj kje go nema pri izrabotkata na noviot zakon.

Шо да ме копка брат, ти си кажа неколку страни назад дека си бил дали на 2-3 предавања цела година. Нема везе тоа, а вас ако ве лажат дека ќе ви држат бесплатно предавања пак, дека ќе губат цели денови, да занемариме дека може да се продолжи и месец плус (сметај уште еден месец кирија и давачки за оние што патуваат) али и онака од пленумот к*р не ги боли за нив веќе. Тука си кажуваа некои дека шо к*р се 100 евра.

Јас можи мислам дека земјата е рамна и дека ја крепат три желки, но додека јавно така не изјавам ти и било кој друг може само да претпостави што јас мислам но не и со сигурност да знае.
Тоа како прво, како друго не беше воопшто моја забелешка дека тука се користи навредлив речник за некој од активистите туку дека има двојни аршини кога се работи за навреди кон некого.
И трето јас никогаш нити еднаш на било која тема тука на форумот за јавна личност немам користено навредлив речник без разлика дали ми се допаѓале или не, било да се работи за човек од позицијата или опозицијата или дека бил од друга вера и нација( со исклучок на бугарите). Значи Груевски е Груевски, не е грујо, гвујо итн итн. Заев е Заев, не е Зајко, корнишон, сељак , Бранко е Бранко не е Бане , пијаницата итн итн.[DOUBLEPOST=1424454779][/DOUBLEPOST]
Токму така. Во твојот случај се работи за недостаток на елементарна култура.
Сва среќа миленко е културен за двајцата :)

Каква димензија пробаш да наметнеш на сето ова бе? Дека неколку луѓе со микрофони ги форсираат другите студенти да идат на протести?
За овие 3/4 дена протести пропуштените предавања можат да се презентираат за помалку од 1 недела, паралелно со тоа и испитите. Ќе се вратиме у колосек, не е дестабилизирана државата, не се препотувај.

Не дека ги форсираат да идат на протест, ТУКУ им попречуваат на наставата и ги тераат да излегуваат од предавањата. Има тука членови на форумов шо се сведоци на тоа, и шо си имат кажано каков однос имаат овие од пленум, еготрипови ова она..

• Ми се допаѓа
Reactions: VeS
Шо да ме копка брат, ти си кажа неколку страни назад дека си бил дали на 2-3 предавања цела година. Нема везе тоа, а вас ако ве лажат дека ќе ви држат бесплатно предавања пак, дека ќе губат цели денови, да занемариме дека може да се продолжи и месец плус (сметај уште еден месец кирија и давачки за оние што патуваат) али и онака од пленумот к*р не ги боли за нив веќе. Тука си кажуваа некои дека шо к*р се 100 евра.
Prvo pogresno mislenje citirash, vtoro ja ti zborev za tri nedeli od ovoj semestar a na prethodnite tri sum prisustvuval na bar 80% od predavanjata. Ako bash tolku te interesira. I 100% si mislis deka sum nekoj slab student edvaj za 6ka 7ka. :D

Дечки ве возат ко детенце на рингишпил, имате 1 тон паметни и интелигентни луѓе меѓу вас, го приметуваат ли они тоа или несвесно и они се ебени у здрав мозок ?
Вчера ве возат, денес случајно или не нови детонации во Скопје, па собери 2 плус 2 ебате, гледаат да ве дистанцираат, да ве стават у сенка, и да бидете проблем со кој ќе се занимаваат во индина на начин својствен само за нив, а епилогот сите знаеме каков ќе е ...

Значи, да не ви должам многу, сеа ви е моментот за пресинг ко да нема утре, да се улетате ко црнец у волмарт на блек фрајдеј, ко баерн што им влегоа на штутгард викендот што помина, улица бре ало, Улица. Пак ќе кажам, 2 плус 2, толку ви е проста работава, направете си една ретроспектива и приметете у кој момент вашето дејствување имаше најголем ефект ( хинт, меѓу првиот и третиот протест кога почнавте со свирки ).

А каде јас реков дека тој е културен ? Или Геровски од другата страна.
За тука правиме муабет..

Тоа се новинари, кои можат да добијат тужба или да тужат, али овој дечко е дечко кој си можеби има дечко и си се обидува да се огребе од кај може и како може, и ко секој си ги доби и неговите 5 минути на слава како и сите ние. Сите сме божји деца, не судам.
И негово право е како сака да си го живее животот.

Али реалноста е дека населението во мк е прилично хомофобично, дали од лошо искуство, од недоразбирања, од незнаење, од потисната хомосексуалност. И дечкото изрипува и плука по типчето од МТВ кое ни криво ни дужно ко грефче отишло кај шо му рекле и нормално дека ќе има негативно прифаќање и одбивност и омраза. Не поради тоа што рекол, дека имаме многу проблеми во оваа држава и не само во оваа држава. Можеби мислел на автономната зона за која имаат амбиции во автономна држава да ја прават, или за некоја друга држава шо можеби сака да се формира тука, недоразбирање е. :)

Но, да се окупирате со тоа кај шо некој го става својот полов орган, е прилично педерска работа.

А каде јас реков дека тој е културен ? Или Геровски од другата страна.
За тука правиме муабет..
Они се јавни лица, треба да пазат како се изразуваат(во нормална земја со тој речник колумните само на шанкерот ќе му ги читаат). Ја од друга страна сум под анонимен ник и можам да се изразам како сакам и како мислам,не мора да ја наречам мирка елегантно попунета со убави црти на лицето но лошо распоредени. Во живо е друга приказна.

Prvo pogresno mislenje citirash, vtoro ja ti zborev za tri nedeli od ovoj semestar a na prethodnite tri sum prisustvuval na bar 80% od predavanjata. Ako bash tolku te interesira. I 100% si mislis deka sum nekoj slab student edvaj za 6ka 7ka. :D

Нема да те лажам и да ти кажам мислам дека си некој студент со низок просек, пошо најгласни се секогаш тие шо не одат на предавања, шо се влечат со препишувања, со врски, не одат на предавања. Али ипак тоа е мое мислење :)

Нема да те лажам и да ти кажам мислам дека си некој студент со низок просек, пошо најгласни се секогаш тие шо не одат на предавања, шо се влечат со препишувања, со врски, не одат на предавања. Али ипак тоа е мое мислење :)
Ok, toa e tvoe mislenje. :)

Што има студентите да мислат како да се контролираат купените дипломи и не квалитетните факултети?
Стунентите ли ги отворија тие квази факултети низ државава?
Нека му ја мислат оние кои се задолжени за тоа, а ако мислат дека со државниот испит ќе го променат ова, тогаш подобро нека се самоубијат со давење во кофа, мамицата хоштаплерска нивна.
уште од пред 50тина години и повеќе имаше државна инспекција во училишта, дојде на час...значи не може контрола сам да си направиш... па и професор ако има на заб студент, овој може да бара и полага комисиски ( имаше случај на градежен) но бадијала ако комисијата е интерна... и уште нешто интересно, меѓу факултетско, на времето во Белград а мислам и тука, ЕТФ не го признаваше испитот по математика положен на ПМФ, а доаѓаа професори на ЕТФ во Скопје од Белград и предаваа партии од математика во стручните предмети...имав прилика да сретнам 2-ца студенти од НР Кина а кој учеле таму македонски јазик за тука на предавање да им предаваат на српски јазик... е што е поентата, па математика предаваа асистенти и доценти од ПМФ а не беа на потребно ниво ... и сега како такви работи ќе се утврдат, интерно или екстерно ??

Ја бев сабајле на состанок.Уствари 4 ипол саати веслале у празно со ставревски и ништо не договориле,и си одложиле сите да се консултираат со базата пред следниот чекор. Али ако не успее средбата во понеделник претпоставувам дека бојкотов на настава ќе го смени обликот бидејки доста луѓе се бунеа за тоа. Значи настава ќе нема до вторник,претпоставувам тогаш ќе се гласа што понатака.И препорачувам што повеќе луѓе да дојдете да не им текне некоја глупа мерка да спроведат бидејки слушав некој планови преку лето да сме учеле, јунската у август да се премести и тн.[DOUBLEPOST=1424455102][/DOUBLEPOST]
Имале некој правилник кај што он морало да биде таму,ама изглеа веќе нема да доаѓа.
Па нормално дека ќе учиме преку лето ако се продолжи со окупација ако сакаш наредната академска да ти почни на време.
Не знам како сакате, од една страна да се бојкотира настава во недогледно време,ама од друга страна до 20ти јуни завршени со летна сесија со испити со све.

Ај сега ако не јас имам еден предлог до несфатените окупатори.
Окупирајте уште три-четири недели, па после кога ќе речат поместуваме предавања, колоквиумски и крајно да се заврши средина на јули, пак окупирајте го факултетов и предавањава зошо сакате да си завршите во нормално време како цела Европа впрочем, пошо по убедувања Европејци сме нели.

Да, форсираат и присилно вадат од предавања. Значи не попречуваат настава, ко што би излегле на улица и би попречиле движење, туку присилно вадат, со турканици.
Тоа го осетив на своја кожа и за тоа го кажувам.
Ама, нека не ве фаќа паника, овдека се работи за факултети со книги рамни на лекција по општество од 2 страни.

Не сум у тек што пишувате има многу.
Вака имаше предлози за протест ај да видиме колку ќе дојдете да подржите за додатен притисок и да се реши уште во понеделник се и да се прифатат сите барања.
Тие знаат дека грешат ама се егоисти и нема да сакаат да признаат дека погрешиле затоа нејќат да се употребува зборчето НОВ закон со што автоматски признаваат дека се во грешка.
Тие што збореа дека марш е подобрп грешеа се виде дека окупација дава најдобри резултати затоа што една значајна институција не функционира и им се удара по угледот што е и доказ последниот состанок кој е одржан на Академско тло и сите следни!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom