FA & Capital One Cup

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.507
Поени од реакции
10.265
Кога зборуваш со мене,зборувај за моите ставови,а не генерализација да ми правиш. Ич не ми чуе што и како мислат,што пишуват и што прават другите фанови на Арсенал.
За тоа што го кажав со прескокнувањето и барање пенал сакав да ти го уловам случајот од друга страна.Тоа што не ме сфати не е моја кривица.Значи Руни можеше да не падне така?Ако не паднеше ќе свираше пенал? Жими куров што ќе свиреше.Опасниот старт можеше да се избегне на друг начини,но Руни го одбра оној од кој ќе профитира.
За кршење нози и опасни стартови од секогаш ги имало во фудбалот и ќе ги има.Тоа што на Арсенал му се десија такви работи во размак од 3 години е несреќна работа,батали тоа.

Да резимираме.Според мене пеналот уопште не игра улога за тоа кој ќе одеше понатаму.Јунајтед секако ќе одеше.Пенал според мене немаше.Што имаш да кажеш за првиот гол?Јас мислам дека е регуларен и стварно не сметаше на голманот.

И како што гледам што пишувате за утакмицата од пред 10тина години,каде главна улога беше Рајли,стварно нема потреба да се дискутира со вас за било какви судиски одлуки.Штом нешто очигледно се негира,не знам ја што понатаму.

И те молам немој друг пат кога упаѓаш со мене у дискусија да генерализираш.Не ме клавај и мене во тоа "глобално општество".Многу често различни ставови имам од грото фанови на Арсенал.Барем ти го пратиш нашиот фан клуб.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога зборуваш со мене,зборувај за моите ставови,а не генерализација да ми правиш. Ич не ми чуе што и како мислат,што пишуват и што прават другите фанови на Арсенал.
За тоа што го кажав со прескокнувањето и барање пенал сакав да ти го уловам случајот од друга страна.Тоа што не ме сфати не е моја кривица.Значи Руни можеше да не падне така?Ако не паднеше ќе свираше пенал? Жими куров што ќе свиреше.Опасниот старт можеше да се избегне на друг начини,но Руни го одбра оној од кој ќе профитира.
.
Ок, разбирам што сакаш да кажеш, тогаш твое мислење и почитувам, но ќе го одделам само болдот.
2015 година сме. Секаде во светов се бара начинот на кој што ќе профитираш. Тоа е и проблемот со играчите на Арсенал, затоа и немаат победа со години на ОТ и на Мостот. Не ја практикуваат „целта ги оправдува средствата“.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.385
Поени од реакции
12.813
ги гледаш Арсенал и си викаш "Faith In Humanity Restored"

али озбилно така е.:D

Последно уредено:

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.507
Поени од реакции
10.265
Ок, разбирам што сакаш да кажеш, тогаш твое мислење и почитувам, но ќе го одделам само болдот.
2015 година сме. Секаде во светов се бара начинот на кој што ќе профитираш. Тоа е и проблемот со играчите на Арсенал, затоа и немаат победа со години на ОТ и на Мостот. Не ја практикуваат „целта ги оправдува средствата“.
Ако е начинот преку нечесност,лажирање и сл работи тогаш ни у ЛШ да не играат. :)
Сакам да ми одговориш на прашањата што ги поставив. :D

R

red.devil

Гостин
Читајте меѓу редови. Впрочем голманов на Престон сака да се пофали дека е бфф со Руни.

Не сакам индивидуалци да се навредат, ама стварно верувате дека такво објаснување ќе му даде на некој што прв а можеби и последен пат во животот го гледа?! Како што рече Видук пред некој ден, за вакви фаци само екстерно.:sakasuste:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Можда и самата јавност у Англија има врска со тоа понашање на Арсенал, еден глуп дајв на Едуардо на времето го отекоа од растегање по медиуми, си има Арсенал специфична репутација во анг.медиуми особено во ерата на Венгер.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Значи Арсенал е она спротивното од Манчестер а Рики не навива за нив.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Заради музичката традиција на градот он навива за Ливерпул
Заебани се овие за Ливерпул. Рики поради музиката, малкомот оти прво таму асфалт наместиле а пејо нешто со гулаби, бродот и туризам.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.507
Поени од реакции
10.265
И го заборавив ова Џену.
Сигурно со потези како овој со пеналов не се заштитуваат играчите од груби стартови над нив или сл. Тоа треба во самата игра,на средината на теренот.Пример еве ќе ти дадам со Лестер утакмицата или со Брајтон во купот.Види ги стартовите над Санчез кои беа едно 2пати поголеми од овој на Руни и тоа на средина на терен,а не досудени. Мислам фак лоџик е. Неможе да ги споредуваш тие стартови на средина на терен,со овој на Руни,а на Руни да е свирен,а овие на средина што се поголеми прекршоци да не се.

Би рекол ниту Руни,ниту копачите се криви за овие работи.Криви се судиите,поточно ФА што оставаат едни исти дегени 15 години(така ми е зборот,не сфаќај буквално) да судат веќе. Мора под итно во ова поле да се поправат,нема викенд,а да не видиме во ПЛ минимум 2-3 катастрофални грешки кои коштаат многу бодови.

W

wicked_1

Гостин
Можда и самата јавност у Англија има врска со тоа понашање на Арсенал, еден глуп дајв на Едуардо на времето го отекоа од растегање по медиуми, си има Арсенал специфична репутација во анг.медиуми особено во ерата на Венгер.
Поради што би имал таков статус Арсенал?
Според мене немаат некоја особена наклонетост британските медиуми да тропаат 24/7 контра одреден клуб или клубови.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.913
Stuckmann told The Sun: “After the game Rooney told me: ‘Sorry, it was my chance to get a penalty. I had to use that.'"

Preston manager Simon Grayson suggested that although Rooney had not been touched he was taking evasive action rather than trying to con the referee.

Aли, ке се прочита насловот, и ке се напалат. Само екстерно бе, џабе се мрзнев денеска пред универзитет.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Мала дигресија, али вреди да спомнам. Кога ќе дојде моментот (15 април поточн) каде ќе треба да се оддаде почит на жртвите од Хилзборо, наместо да постирате трогателни сликички, демек срцето ве здоболе што изгинале луѓето, ако стварно толку сакате да изразите почит тогаш многу покорисно ќе биде наместо тоа, сите останати денови од годината да не споделувате изјави од/за The S*n.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мала дигресија, али вреди да спомнам. Кога ќе дојде моментот каде ќе треба да се оддаде почит на жртвите од Хилзборо, наместо да постирате трогателни сликички, демек срцето ве здоболе што изгинале луѓето, ако стварно толку сакате да изразите почит тогаш многу покорисно ќе биде наместо тоа, сите останати денови од годината да не споделувате изјави од/за The S*n.
Не верувам дека некој што не навива за Ливерпул обрнува внимание за тоа...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не верувам дека некој што не навива за Ливерпул обрнува внимание за тоа...
За обрнување внимание не знам, али прилично сигурен сум дека сите знаат за поврзаноста меѓу нив и нас, ваљда можат да го применат тоа што го правиме и ние секојдневно. Барем ако стварно сакаат да изразат почит.

Kajgana Shop

На врв Bottom